Hva koster et kjøkken?

Få et inntrykk av prisen på våre kjøkken

Mange lurer på: "Hva koster et nytt kjøkken?". Prisen på et nytt kjøkken avhenger av mange faktorer, blant annet valg av materialer, benkeplater, tilbehør og ikke minst størrelsen på kjøkkenet ditt. Her gir vi deg en oversikt over hva som påvirker prisen på ditt nye kjøkken.

Størrelsen påvirker prisen

Referanse er gjennomsnittsprisen på et standard kjøkken uten hvitevarer, frakt og montering.

Lite kjøkken

Ca 100.000 - 130.000 koster er mindre kjøkken og består i snitt av 8 skapstammer.

Mellomstort kjøkken

Ca kr 130.000 - 180.000 koster et standardkjøkken og består i snitt av 12 skapstammer.

Stort kjøkken

Ca kr 180.000 - 250.000 koster et større kjøkken og består i snitt av 20 skapstammer.
En god kjøkkenrenovering starter med god planlegging. Start med å tenke igjennom budsjett og stil, deretter kan det være lurt å gå til butikk for å se på alt fra funksjoner til materialvalg.
Anne Cathrine Edvardsen
Kjøkkendesigner hos Studio Sigdal Skøyen

Noen priseksempler

Her er priseksempler på modellen Favn i ulike layout. Prisen er uten hvitevarer, montering og frakt.

- Priseksempel -

SMALL
Lite rett kjøkken
Fra kr 120.000,-

MEDIUM
Vinkelkjøkken
Fra kr 210.000,-

LARGE
Kjøkken med kjøkkenøy
Fra kr 220.000,-

Kjøkkenmodell:

Line Korn
Les mer om kjøkkemodellen Line

Benkeplate:

Coral Clay (kvartskompositt)
Se våre benkeplater i kvartskompositt

Dette påvirker prisen

Tenker du på å renovere kjøkkenet ditt? Da har du en spennende og morsom prosess foran deg. For ikke å gå deg vill blant valg av materialer og økonomiske aspekter, er det lurt å planlegge renoveringen godt. Anne Cathrine Edvardsen, kjøkkendesigner hos Studio Sigdal Skøyen, avslører hvordan du gjør det best - og hva et kjøkken faktisk koster.

Dette påvirker prisen på kjøkkenet ditt:

  • Benkeplaten
  • Hvitevarer
  • Skap vs skuffer
  • Materiale
  • Størrelse

Hvor skal du begynne?

- Først må du tenke på hva du vil ha og hvilket budsjett du har å forholde deg til. Når du har kommet så langt, kan du med fordel gå til butikken for å se alt fra funksjoner til materialvalg, sier Anne Cathrine og fortsetter:

- Når du er der kan du også bestille tid til et planleggingsmøte. Deretter hjelper vi deg med å måle og finne de beste løsningene for akkurat ditt kjøkken.

Hvordan tenke i begynnelsen av renoveringen?

- Gjør et bra forarbeid og skriv en liste over hva du er fornøyd med, og mindre fornøyd med, eller hva du mangler i ditt nåværende kjøkken - planlegg så det nye basert på denne listen. Hva vil du med ditt nye kjøkken? Det kan være følelsen du vil ha på kjøkkenet eller hvordan du bruker det. Jeg, som kjøkkendesigner, hjelper deg med tips og råd basert på dine ønsker og behov.

Ved å kombinere kjøkkenmodellen Line i fargen Korn og Signatur Nøtt har vi fått frem et lekent og inspirerende kjøkken med rom for ro og sosiale samvær.

Kjøkkenmodell:

Favn Nøtt
Les mer om kjøkkenmodellen Favn

Benkeplate:

Retrostone (Neolith)
Se våre keramiske benkeplater

Kjøkkenmodell:

Line Granitt
Les mer om kjøkkenmodellen Line

Kjøkkenmodell:

Favn Nøtt
Les mer om kjøkkenmodellen Favn

Materialvalg, hvordan skal man tenke der?

- Bærekraft. Du bør kunne nyte kjøkkenet ditt like godt om ti år, og da er materialvalg og bærekraftig tenkning viktig. Velg gode materialer, ting som varer og er lette å vedlikeholde. Gjør det enkelt for deg og gjør hverdagen din enklere, det er mitt motto.

 

Hvordan skal du forholde seg til trendene?

- Du kan ha en base og deretter ta inn aksenter for å få trender inn på kjøkkenet, med farger og materialer. Husk at kjøkkenet ditt skal overleve mange forskjellige trender.

Stort kontra like kjøkken, skal man tenke annerledes?

- Jeg synes man skal gå ut fra lysinnslippet. Hvis du har et lite kjøkken med lite naturlig lys, bør du kanskje ikke ha et altfor mørkt kjøkken. Da kan rommet virke mindre enn det egentlig er. Det kan også være bra å tenke på å ikke bygge for høyt hvis det er et lite rom, da kan man føle at skapene velter over en, sier Anne Cathrine og fortsetter:

- Hvis du har et stort kjøkken med mye lys, bør du ikke være redd for litt farge. Bland gjerne lyst og mørkt. Men, uansett om du har et stort eller lite kjøkken, er arbeidsflatene det viktigste. Prøv å frigjøre plass, for eksempel ved å plassere mikron i et høyskap eller overskap.

Eksklusivt tradisjonskjøkken med herskapelig preg. Klassiske speilfronter med fylling og markerte profilspor som gir dybdevirkning og skyggespill. Herregaard leveres med fronter i MDF eller eik.

Kjøkkenmodell:

Herregaard Snø
Les mer om Herregaard

Benkeplate

Calacatta (Neolith)
Se våre keramiske benkeplater

Kjøkkenmodell:

Square Lakriz
Les mer om kjøkkenmodellen Square

Benkeplate:

Clamshell (Kvartskompositt)
Se våre benkeplater i kvartskompositt

Så, hva koster et kjøkken egentlig?

- Det er litt som å spørre hva en bil koster. Det er veldig forskjellig avhengig av størrelse og materialvalg, men du kan få et mellomstort kjøkken fra kr. 100.000 og oppover.

- Man pleier å si at benkeplater og hvitevarer står for de største kostnadene. Materialvalg, fronter, innredning og gulvbytte er også faktorer som gjør at kostnaden går opp.

# 1: Benkeplaten

Kostnaden for benkeplaten er en stor del av den totale kjøkkenkostnaden. Det påvirkes av benkeplatens størrelse og hvilken benkeplate du velger. Laminat er et rimelig alternativ, mens benkeplater i stein driver prisen oppover.

# 2: Hvitevarer

Tenk på ditt valg av hvitevarer. Elsker du å lage mat og verdsetter smarte funksjoner? Da kan du vurdere å investere mer i hvitevarer enn hvis du heller vil spise ute og nøyer deg med grunnleggende funksjoner. Hvitevarer kan påvirke prisen mye, så gå igjennom hvilke behov du har.

# 3: Skap eller skuffer

Hvis du velger skap foran skuffer, kan det også holde kostnadene nede, siden skap er litt billigere enn skuffer.

# 4: Design

Kjøkkenfronter finnes i ulike materialer, farger og former - derav også forskjellige prisnivåer. Hvis du vil holde kostnadene nede så finnes det enklere dører til en rimeligere pris enn for eksempel dører i heltre eik.

# 5: Størrelse på kjøkkenet

Prisen på et kjøkken blir selvsagt påvirket av hvor stort rommet er. Jo mindre rom, dess lavere kostnader, siden det er færre skap og mindre benkeplate.

# 6: Montering

Hvis du er praktisk og kan montere kjøkkenet selv, er det en mulighet til å spare kostnader der. Men, vi anbefaler å ansette kjøkkenmontører som er eksperter på kjøkkeninstallasjoner.

Vi vil bli bedre!

Fant du det du søkte etter?

Takk!

Vil du ha en eksakt pris på ditt kjøkken?

Avtalt et møte med oss så gir vi deg et tilbud på ditt nye kjøkken