Kjøkkenfronter i høytrykkslaminat

Ved å velge kjøkkenfronter i høytrykkslaminat får du budsjettvennlige kjøkkenfronter som kombinerer et fint utseende og samtidig er ekstremt slitesterke, og er derfor ofte et godt valg.

Modellen har slette fronter i sort supermatt høytrykkslaminat med fasede kantlister i heltre eik.

Hva er høytrykkslaminat?

Høytrykkslaminat er et kunstmateriale som produseres ved å trykke flere lag med papir og lim sammen. Dette skjer under svært høyt trykk og temperaturer. Hos Sigdal har vi stort fokus på kvaliteten på våre kjøkkendører. Vi bruker derfor kun høytrykkslaminat, som er den mest slitesterke typen laminat. Den slitesterke kvaliteten på laminatdører er perfekt hvis du har lekne barn eller kjæledyr som kan gi kjøkkenfrontene en røff behandling.

Kjøkkenmodellene Forte, Solido og Fjord er i høytrykkslaminat.

Laminat med trekant

På kanten av laminatdørene limes en kantlist, som finnes i ulike tresorter. Dette gir laminatdørene en fin finish. Du kan med fordel velge en list som gjentar seg andre steder på kjøkkenet. Har du for eksempel en bordplate i heltre, kan du velge en kantlist i samme farge som bordplaten, noe som skaper en fin kontinuitet.

 

Les mer om benkeplater i tre

Fargevalg i laminatdører

Hos Sigdal tilbyr vi laminatdører i ulike tidløse farger og design, slik at du har muligheten til å velge den løsningen som passer deg og dine behov:

Snø
Korn
Sky
Granitt

Kombinasjonen av tidløse farger og den ekstremt slitesterke kvaliteten gjør at du får en kjøkkenfront som vil vare i mange år og som du aldri blir lei av å se på. Overflaten på høytrykkslaminat kjøkkendører bestemmes av mønsteret, strukturen og fargen på papiret. Høytrykkslaminat har en behagelig overflate som er antistatisk og antibakteriell.

 

Opplev alle våre farger

Unngå fuktige kanter

En vanlig feil er å ikke ta hensyn til fuktige kanter på kjøkkenfrontene. Laminatdørens svake punkt er kanter og skjøter, hvor fukt har mulighet til å trenge inn under overflaten. Hvis dørene er fuktige over lengre tid, kan du oppleve at overflaten begynner å bule, noe som forstyrrer det ellers vakre utseendet. Vær derfor oppmerksom på å tørke av kjøkkenfrontene hvis de blir fuktige.

Med sine slette fronter i melamin gir Vidde kjøkkenet et moderne og rent uttrykk.

Fjern flekker fra laminatfronter

Er du uheldig og har sølt for eksempel gul karri, rødbetejuice eller lignende på kjøkkenfrontene dine, sørg for å fjerne flekkene så fort som mulig. Overflaten på laminatdører er ikke 100 % lukket. Farger kan derfor trenge gjennom overflaten og forårsake permanent misfarging. Jo raskere du fjerner flekken, jo større er sjansen for at du kan fjerne flekken helt.
Med sine slette fronter i melamin gir Vidde kjøkkenet et moderne og rent uttrykk.

Vanskelige flekker

Dersom flekken ikke forsvinner ved bruk av vanlige rengjøringsmidler, kan du prøve en blanding av 50% vann og 50% klor. Dette fjerner de fleste gjenstridige flekker. Hvis klorblandingen ikke er nok, kan du prøve å bruke aceton i stedet, som er et hakk sterkere. Etter denne behandlingen er det viktig å vaske kjøkkendøren etterpå med vann, slik at klor eller aceton ikke bleker døren.

Laminatdører holder i mange år

De slitesterke laminatdørene er enkle å vedlikeholde. Hvis du følger noen enkle råd, kan de vare i mange år:

  • Fjern flekker umiddelbart
  • Vær oppmerksom på kanter og skjøter
  • Reparer riper raskt for å unngå misfarging
  • Tørk av frontene hvis de blir våte

Vedlikehold av laminatfronter

Laminat er et ekstremt slitesterkt materiale som ved normal daglig bruk kan vare i mange år. Det krever ikke mye tid og energi å vedlikeholde frontene, noe som er en fordel i en travel hverdag.

Daglig rengjøring kan gjøres med en oppvridd klut, eventuelt tilsatt Zalo, dersom det er behov for en grundigere rengjøring. Hvis du bruker Zalo, husk å tørke av kjøkkendørene etterpå med en fuktig klut for å unngå at overflaten blir fet.

 

Unngå riper på laminat

Unngå å rengjøre kjøkkendørene med stålull og skurepulver, da disse midlene vil skrape opp overflaten.

Slett front i 16 mm beige høytrykkslaminat.
Med sine slette fronter i melamin gir Vidde kjøkkenet et moderne og rent uttrykk.

Melamin

Melamin er et syntetisk materiale som lages ved å kombinere melaminharpiks med formaldehyd under høy temperatur og trykk. Resultatet er et sterkt og slitesterkt materiale som er motstandsdyktig mot riper, flekker og fukt. 

Kjøkkenmodellen Vidde er i melamin.