Kjøkkenøy

Lag den perfekte kjøkkenøya

Kjøkkenøy er den perfekte forlengelsen mellom kjøkken og stue i en åpen planløsning. Tilpass kjøkkenøya etter behov og ønsker og kjøkkenøya blir snart husets hjerte.

Et kjøkken med øy gir store muligheter for både ekstra oppbevaring og bedre arbeidsplass. Her gir vi deg kjøkkenøy inspirasjon slik at du vet hva du bør tenke på når du skal planlegge ditt nye kjøkken. 

Ekstra arbeidsplass

En kjøkkenøy er et frittstående kjøkkenbord som gir både ekstra arbeidsplass og en fin touch på kjøkkenet. Kjøkkenøya kan utstyres med komfyr, vask, ekstra arbeidsflate og underskap - eller bare ekstra lagringsplass og arbeidsplass. Hvis du har en åpen løsning, er det en fin og praktisk romdeler mot stuen. Rundt øya kan familie og venner samles under matlaging, og barna kan gjøre leksene mens du lager middag. En kjøkkenøy blir fort hjemmets samlingspunkt dersom den er planlagt i henhold til dine behov. Vær forsiktig så du ikke gjør kjøkkenøya for stor, men bruk arealet som er tilgjengelig for å maksimere antall funksjoner.

Fordelene med kjøkkenøy:

  • Øke oppbevaringsplassen
  • Mulighet for ekstra brede skuffer
  • Gir ytterligere benkeplass
  • Gir god bevegelse og flyt i kjøkkenet
  • Flerbrukssone, arbeidssone og sosial sone
  • Kan være både fast og flyttbar
  • Kan fungere som dekorative elementer med åpne hyller
  • Mulighet for sitteplass med barstoler
  • Flytte diverse hvitevarer til øyen
  • Frigjør annen benkeplass ved å plassere enten vask eller kokesone her

Hvordan planlegge din ultimate kjøkkenøy

1. Tenk på hvilke funksjoner du trenger

For eksempel, hvis du vil ha en kokeplate på kjøkkenøya, kan det være praktisk med liten vask og kran på siden. Og, ikke glem lyset, slik at du ser hva du gjør på hele arbeidsområdet. Tenk også på undersiden, vil du ha mye lagringsplass så anbefales underskap med dører, men åpne hyller er også populære.

2. Hvordan vil du at kjøkkenøya skal se ut?

Skal kjøkkenøya være i samme stil som resten av kjøkkenet eller bryte stilen? Vil du ha en hevet plate ved siden av som passer til barstoler? Det er spørsmål du må besvare før du velger øy. En god funksjon hvis kjøkkenøya ikke skal være gulvfast, er å sette den på hjul. Da kan den flyttes rundt etter behov.

3. Hvilken størrelse skal kjøkkenøya ha?

En kjøkkenøy passer i mange kjøkken, store som små. Hvis kjøkkenet ditt er lite, kan en liten kjøkkenøy på hjul være til stor hjelp i matlaging. Hvis kjøkkenet er stort, blir en stor kjøkkenøy med mange funksjoner et imponerende innslag i innredningen.

Plassering av hvitevarer og ventilator

En kjøkkenøy gir også mulighet for å flytte en rekke hvitevarer bort fra det resterende kjøkkenet. Man kan plassere kjøleskuffer i øyen, som kan frigi plassen fra konvensjonelle kjøleskap.

Det finnes også mange muligheter for plassering av vann, kokesone og ventilator på kjøkkenøy. Flere hvitevareleverandører lever fine hetter som er et dekorativt element til kjøkkenet, i tillegg til nå mange nye løsninger for benkventilasjon. Velg om du vil ha ventilatoren integrert i taket, som et dekorativt element over kjøkkenøya eller nedfelt i benkeplaten. Se et utvalg vifter fra RørosHetta her eller kontakt en av våre forhandlere for fullt sortiment

Avtal et møte og start din kjøkkenreise

Vi treffes digitalt, på telefon eller i butikk.

Med en kjøkkenøy kan du nyte mer av alt det gode i livet.

Mer fra Sigdal