Vi ønsker å bidra til en bærekraftig fremtid for mennesker og miljø. Vårt bærekraftsarbeid kaller vi – Sigdal RE:

Enkelt

Du velger selv, eller sammen med en kjøkkendesigner, hvilke deler av kjøkkenet du ønsker å bytte ut.

Smidig

En kjøkkendesigner hjelper deg hele veien fra idé til montering. Vi designer, bestiller og leverer.

Holdbart

Når du beholder deler av kjøkkenet ditt, er klimapåvirkningen mindre enn om du kjøper et helt nytt.

"Det er ulike faktorer som påvirker hvor lang tid det tar å bytte fronter på et kjøkken, men vanligvis et par dager hvis det kun er dører og skuffefronter som skal skiftes"

Margaretha Habberstad 

Kjøkkendesigner, XL-Bygg avdeling Ski

Les Margaretha sine beste tips

Fra profilerte bjørkefronter til moderne Signatur Favn
Familien Færgestad fikk nytt kjøkken ved å bytte kjøkkenfronter, dermed sparte de både penger og miljø. Se forvandlingen på nettsiden vår.
Familien Færgestad fikk nytt kjøkken med RE:NEW.
Se forvandlingen her
Familien Færgestad fikk nytt kjøkken ved å bytte kjøkkenfronter, dermed sparte de både penger og miljø. Se forvandlingen på nettsiden vår.

På kjøkkenet er det mye vi kan gjøre for å leve bærekraftig, her er våre tips:

  • Ha energieffektive apparater
  • Ha energisparende kraner
  • Prioriter bærekraftig og naturvennlig interiør og møbler
  • Bruk miljøvennlige rengjøringsmidler
  • Spis mer grønt og forsøk å ikke la mat gå til spille
Sigdals inframekonsept, med dører og skuffer som ligger innrammet i skrogene, gir innredningen et flott, plassbygd preg.
Rustikk og landlig kjøkkenmodell i heltre eik. Front med enkel ramme og slett fylling gjør at du kan variere uttrykket på kjøkkenet fra det helt moderne til det rustikke landlige preget alt etter hvilket tilbehør du velger.

Vi lager kjøkken for deg og neste generasjon. Bærekraftige kjøkken som er designet og bygget for å vare over tid. Bærekraft handler om mer enn tre fra sertifisert kilde, bærekraftige materialvalg og miljømerker.

For oss handler bærekraft også om kjøkkenskrog som står stødig mens årene går. Om hengsler og fronter som står holder gjennom småbarnsårene. Et kjøkken bygget med kvalitet og omsorg er et bærekraftig kjøkken.

Ved å bytte kjøkkenfronter på kjøkkenet ditt sparer du både miljøet og lommeboken. Prisen på å bytte fronter avhenger av mange faktorer, blant annet hvilket materiale de nye frontene har, om du skal ha malte eller umalte fronter, ønsker du å bytte innmat og om det er andre ting du også ønsker å bytte som benkeplate, hvitevarer og tilbehør.

Med tjenesten Sigdal RE:NEW forlenger vi levetiden til kjøkkenet ditt ved å tilby en enkel, fleksibel og bærekraftig måte for deg å gi ditt gamle Sigdal-kjøkken et nytt liv. Behold det du liker. Endre det du trenger.

Ta kontakt med din nærmeste forhandler for mer informasjon om renovasjon av ditt gamle Sigdal-kjøkken.

Avtal møte for frontbytte

Vanlige spørsmål og svar

Dersom du har et Sigdalkjøkken fra 1998 eller nyere kan du bytte fronter på ditt kjøkken.

Start med å se om det er dekkbrikker på skuffesider eller hengsler med Sigdal-logo på.

Deretter for å være sikker på at døren kan skiftes, sjekk at tykkelsen på skapsiden er 16 mm tykk, mål også avstand til hull (innvendig i skap), fra senter i hull og frem til fremkant på skapet skal det være 37 mm.

Dybden til skroget på overskap uten front må være 330 mm.

Det er mange ting som kan gjøres for å freshe opp kjøkkenet. Enten kan du gjøre en enkel renovering ved å skifte knotter og håndtak, samt oppdatere kjøkkenet med nye tekstiler og planter. Eventuelt kan du skifte benkeplate, dører og hvitevarer. Du kan også bytte ut skap med skuffer eller fjerne overskap til fordel for åpne hyller. Eller hvorfor ikke sette inn en kjøkkenøy eller sittehjørne hvis det er plass til det.

Prisen varierer avhengig av hvor mye og hva du ønsker å bytte ut. Det avhenger f.eks. av hvilke typer dører eller benkeplate du ønsker og på hvor stort kjøkkenet er. Ta kontakt med din nærmeste Sigdal-forhandler for å avtale møte.

  • Ta med kjøkketegning eller skisse av kjøkkenet.
  • Ta med bilde av kjøkkenet.
  • Ta med bilde av eventuelle skuffer tatt fra siden når skuffen er åpen.
  • Bytt gjerne fra dører til skuffer på benkeskap/høyskap.
  • Sett demping på skuffer.