Fra profilerte bjørkefronter til moderne Signatur Favn

Familien Færgestad fikk nytt kjøkken ved å bytte kjøkkenfronter, dermed sparte de både penger og miljø. Se forvandlingen på nettsiden vår. Slik fikk familien Færgestad nytt kjøkken uten å bytte ut alt.
Kjøkkenmodell
Signatur Favn
Front:
Favn Nøtt
Overskap front:
Line i fargen Strøm
Grep dør:
Signatur Nøtt 64 mm
Benkeplate:
Laminat Kandia Marmor
Familien Færgestad fikk nytt kjøkken ved å bytte kjøkkenfronter, dermed sparte de både penger og miljø. Se forvandlingen på nettsiden vår.

Siden Heidi Færgestad og mannen bygget huset i Vestby på slutten av 90-tallet har hjemmet, og spesielt kjøkkenet, vært et viktig samlingspunkt for familie og venner.

– Det er jo litt klisjé å si det, men kjøkkenet er virkelig husets hjerte og til for å brukes, forteller Heidi om sitt fornyede Sigdal-kjøkken. 

Hun legger ikke skjul på at hun i lengre tid har drømt om å gjøre endringer på det gamle bjørkekjøkkenet fra slutten av 90-tallet, men egentlig ikke hatt samvittighet til å gjøre det. 

– Det opprinnelige Sigdal-kjøkkenet, med skrog, innmat og planløsning er av en så høy kvalitet og holder i mange år til. Da syntes jeg det er for dumt å bytte det, bare fordi jeg har lyst på noe litt mer moderne, ler hun. 

For Heidi og resten av familien var det derfor helt perfekt å kunne benytte seg av Sigdal Re: New konseptet ved å bytte frontene og gjøre noen justeringer for å få et mer moderne og oppdatert kjøkken.

Tre møter farge

Heidi falt for Sigdals nyeste kjøkkenmodell Signatur Favn, et mørkt eikekjøkken i fargen Nøtt som føles både moderne og stilig. Kjøkkenet er inspirert av nordisk natur, og løfter hele kjøkkenet mange hakk.

Overskapene er i modellen Line Palett fra Sigdal i fargen Strøm. Line er elegant og tidløs, og bryter opp Favns eikestrukturer. Line kan som alle Sigdals fronter males i alle våre 15 standardfarger, eller i nesten alle spesialfarger. 

Å kombinere farger med tretoner gir kjøkkenet en spennende dynamikk og et personlig preg.

Med over 16 års erfaring som kjøkkentegner har Margaretha Habberstad både sett og tegnet en rekke kjøkken. Hun synes kombinasjonen av beisede eikefronter og og blå overskap hjemme hos Heidi er et spennende valg. 

– Det er deilig at det bryter opp med litt farger, og ikke minst harmonerer disse fargene veldig godt. Det fornyede kjøkkenet til Heidi har blitt veldig pent i uttrykk og er mer strømlinjeformet enn det var før, med renere linjer og overflater. Uttrykket er ganske moderne, og da er varme farger med å myke opp helheten, forklarer hun.

Les mer: Slik kombinerer du tre med farger.

Familien Færgestad fikk nytt kjøkken ved å bytte kjøkkenfronter, dermed sparte de både penger og miljø. Se forvandlingen på nettsiden vår.
Familien Færgestad fikk nytt kjøkken ved å bytte kjøkkenfronter, dermed sparte de både penger og miljø. Se forvandlingen på nettsiden vår.

Hjelp til å se mulighetene 

Selv om Heidi Færgestad hadde mange tanker om hva hun synes fungerte bra og hva som kunne bli enda bedre i det gamle kjøkkenet, har hun satt stor pris på god hjelp fra en av Sigdals dyktige kjøkkenplanleggere hos XL-Bygg i Ski, Margaretha Habberstad.

Heidi kunne ikke ha vært mer fornøyd med hjelpen hun fikk da hun ønsket å fornye det gamle bjørkekjøkkenet. 

– Å få hjelp til å se hvilke muligheter som er i rommet. Vi har fått veldig god hjelp til å tenke nytt og ikke minst se potensialet som var i kjøkkenet vårt.  

Utover å bytte kjøkkenfrontene ønsket Heidi å ta bort det gamle vitrineskapet og overskapene over vinduet. Slik fikk hun åpnet ytterligere opp og slippe inn enda mer lys. Et smart pocketskap har gitt familien mer plass til oppbevaring, samtidig som det har blitt enklere å holde orden og et ryddig kjøkken. 

– Pocketskapet er helt fantastisk! Kjøkken- og husholdningsmaskiner er lett tilgjengelige, samtidig som man bare kan lukke dørene og gjemme alt bak. Og ikke minst ser det lekkert ut, utbryter en begeistret Heidi.

Erstatter gamle benkeskap med skuffer

Som utdannet kokk vet Heidi godt hva som skal til for en god arbeidsflyt på et kjøkken. Selv om hun ikke kan få skrytt nok av det opprinnelige Sigdal-kjøkkenet, har hun i flere år ønsket seg mer skuffeplass, en drøm som nå oppfylles med lanseringen av Sigdal Re:New

Kjøkkendesigner Margaretha er imponert over hvor godt det store Vestby-kjøkkenet har holdt seg, og er glad for at kjøkkenet har fungert godt for familien på fire i så mange år. Samtidig støtter hun Heidis ønske om å gjøre noen benkeskap om til kjøkkenskuffer. 

–  Skuffer har i stor grad overtatt for skap, og vi ser at stadig flere ønsker enda mer skuffeplass. Det kan oppleves mer oversiktlig, sammenlignet med tradisjonelle benkeskap, sier Margaretha Habberstad.

Familien Færgestad fikk nytt kjøkken ved å bytte kjøkkenfronter, dermed sparte de både penger og miljø. Se forvandlingen på nettsiden vår.

Om dette kjøkkenetHvem bor her?

Familien Færgestad

Hvor?

Vestby i Follo kommune.

Hvilken planløsning er valgt?

L-kjøkken med kjøkkenøy.

Hvilken stil har kjøkkenet?

Moderne, nordisk stil.