Et naturlig møte: Slik kombinerer du farger med tretoner på kjøkkenet

Å kombinere farger med tretoner gir kjøkkenet en spennende dynamikk, et personlig preg og en følelse av å være nær naturen. Her får du inspirasjon til hvordan du bruker malte fronter sammen med tre.

 

 

 

De jordede og harmoniske fargene i vår fargekolleksjon Jordnær passer utmerket med våre vakre kjøkkenfronter i tre. Sammen danner de et naturlig møte som gir kjøkkenet et holdbart og vakkert design. 

Kombinasjonen av disse fargene og naturlige materialer som tre, stein og tekstiler passer utmerket sammen, og gir kjøkkenet et personlig uttrykk, et dynamisk og levende design, samt en varm og naturlig følelse. Finn din favorittfarge og match den med fronter i tre for å skape ditt naturlige møte.

Her får du fire tips til hvordan du kan kombinere tre og farge for å gi kjøkkenet et varig og naturlig utseende.

4 tips til hvordan du kombinerer tre og malte fronter:

Be naturen inn og la de organiske formene møte hverdagen i Signatur Favn – et grenseløst kjøkken med naturens former i fokus.
Favn sine brunbeisede fronter kommer i en livlig og varm fargetone som heter Nøtt.

1. Velg en tresort 

Start med å velge den typen tre du liker best. Denne vil sette tonen for resten av fargene på kjøkkenet ditt. Sigdals nyeste kjøkkenmodell Favn er inspirert av den skandinaviske naturen, og er i en vakker eikefiner som skaper en levende overflate.

2. Finn treverkets undertoner og finnish

Er undertonene i treverket varme, kalde eller nøytrale? Hvordan ser teksturen på treet ut? Dette vil hjelpe deg å velge andre farger til kjøkkenet. Undertonene kan invitere til smarte kontraster eller nyanser. Du kan velge å skape klare kontraster for å få et annet interiør til å poppe og skille seg ut, eller skape et mer nøytralt utseende der interiøret subtilt smelter sammen.

Be naturen inn og la de organiske formene møte hverdagen i Signatur Favn – et grenseløst kjøkken med naturens former i fokus.
I dette kjøkkenet har vi valgt å kombinere Favn med Line, en moderne og slett front, som her er malt i en vakker og tidløs mørkegrå farge fra vår Jordnær-kolleksjon. Fargen heter Granitt.
Be naturen inn og la de organiske formene møte hverdagen i Signatur Favn – et grenseløst kjøkken med naturens former i fokus.
I dette kjøkkenet har vi valgt å arbeide med rommets vegger og former. I stedet for å jevne ut og skape rette linjer lar vi kjøkkenets benkeskap smyge langs veggene og skape naturlige soner i kjøkkenet. Sonene forsterkes med ulike materialer og farger på skapene.

3. Skap et naturlig møte

Det finnes mange muligheter når du skal kombinere tre med farger. En klassisk kombinasjon er å ha en kjøkkenøy i eik og resten av kjøkkenet i farge, eller omvendt – med kjøkkeninnredning i tre og øy med malte fronter. Du kan også dele det inn horisontalt, med trefronter på underskap og malte overskap, eller omvendt. 

Book et designmøte, så hjelper vi deg å finne din kombinasjon.

I kjøkkenet på dette bildet ble det naturlige møtet vertikalt og ut fra de forutsetningene som fantes. Kjøkkenmodellen Favn rammer inn kokeoverflaten og sveiper rundt hjørnet av veggen for å kombineres med malte fronter i en av våre Jordnære farger.

4. Detaljene gjør helheten

Med detaljer fra naturen kan du få kjøkkenet til å blomstre gjennom velvalgte materialer. Plukk opp toner i både tre og farger for å matche kjøkkenet ditt og la detaljene ta plass. Skap et levende rom med hjelp av strukturer, former og materialer fra naturen, som en benkeplate i naturstein eller knaggrekke i eik.

Be naturen inn og la de organiske formene møte hverdagen i Signatur Favn – et grenseløst kjøkken med naturens former i fokus.
Detaljer som kvister og tilbehør i naturmaterialer bidrar til en avslappende følelse sammen materialer og farger inspirert av naturen.