Kjøkkeninnredning

En god kjøkkeninnredning er viktig for at kjøkkenet skal være godt å jobbe i. Innredningen skal passe inn på kjøkkenet ditt og dekke alle dine behov uansett hvordan du bruker kjøkkenet. Les våre tips om hvordan du best mulig kan utnytte den plassen du har og hvordan få en best mulig flyt på kjøkkenet.

Første steg når man skal bestemme innredningen til kjøkkenet er å se på utformingen av rommet som skal innredes. Er rommet stort eller lite, avlangt eller firkantet, hvordan er vinduer og dører plassert? Alt dette har stor betydning for hvordan man innreder kjøkkenet. Se våre innrednings- og skapløsninger.

Dette er informasjon det er viktig for oss å vite når vi skal tegne ditt kjøkken, da får du et kjøkken som dekker alle dine ønsker og behov. Du kan enten ta med deg en tegning av rommet til et designmøte hos oss eller sende det til oss før møtet.

Mild og godlynt kjøkkenmodell i lys eik med liggende trestruktur og innfreste grep.

Kjøkkentrekanten

Kjøkkentrekanten refererer til den optimale organiseringen av kjøkkenets tre hovedområder: vask, komfyr og kjøleskap. Denne plasseringen legger til rette for effektiv matlaging ved å redusere unødvendige bevegelser og tid brukt mellom disse områdene. Fordelene inkluderer bedre arbeidsflyt, mindre stress og økt sikkerhet på kjøkkenet.

Her får du vite hva teorien går ut på, hvordan den optimerer de viktigste arbeidsområdene på kjøkkenet og noen måter du kan bruke den på.

 

Les tipsene om kjøkkenets arbeidstrekant

Lag plass til de viktigste arbeidsstasjonene

Kjøkkenet ditt skal være funksjonelt, slitesterkt og trivelig å være i. Det er avgjørende at det er gode arbeidsforhold slik at du ønsker å tilbringe tid på kjøkkenet. Når du innreder kjøkkenet ditt er det derfor viktig at du tenker over om du har plass til alt du trenger.

For å sikre de beste arbeidsforholdene på kjøkkenet, anbefaler vi at du deler kjøkkenet inn i fem arbeidsstasjoner:

  • Tilberedningsplass
  • Kokeplass
  • Rengjøringsplass
  • Mat- og kjøleskapsplass
  • Oppbevaringsplass

 

Les mer om de fem arbeidsstasjonene

Denne modellen har et stort designregister. Med sine slette MDF-fronter i hele 15 forskjellige malte farger – pluss mulighet for fargetilpasset forkant på skrogene – gir Line deg absolutt alle muligheter.

Innredning av et lite kjøkken

På et mindre kjøkken kan plassen fort føles trang. Det er derfor viktig at du prioriterer det du trenger mest og at du bruker plassen best mulig.

Hos SIGDAL har vi mange forskjellige oppbevaringsløsninger slik at du får mest mulig ut av plassen. Du kan for eksempel lage praktisk oppbevaringsplass med sokkelskuffer, og hjørneskapene kan innredes med praktiske dreibare hyller. Det er også lurt å utnytte høyden på rommet med skap som går helt til taket.

 

Les flere gode tips til innredning av et lite kjøkken

Kjøkkenets utforming

Det finnes mange måter å innrede ditt kjøkken på alt ettersom hvilken form rommet kjøkkenet skal stå i er. Her kan du lese om de tre vanligste grunnformene og hvordan innrede med disse.
Eksklusivt tradisjonskjøkken med herskapelig preg. Klassiske speilfronter med fylling og markerte profilspor som gir dybdevirkning og skyggespill. Herregaard leveres med fronter i MDF eller eik.

U-kjøkken

Dersom du har et stort rom til kjøkkenet, kan du innrede det med en U-form.

Denne løsningen gir mye oppbevaring- og benkeplass. Pass på at det ikke blir for langt mellom de tre arbeidssonene – vask, komfyr og kjøleskap for å slippe å bruke unødvendig tid på å flytte deg mellom sonene.
Vår vakre Scala Inframe modell i fargen soothing beige på Lindhjem gård. 
Stylist: Maria Hove Vestre @mariahovevestre.
Fotograf: Anne Bråtveit @annemeranda_photo
Studio: @05oslo.

Vinkelkjøkken

Et vinkelkjøkken, eller L-kjøkken, utnytter plassen på kjøkkenet godt med mulighet for spisebord i kjøkkenets vinkel. I tillegg til kjøkkeninnredning får du også en koselig spiseplass.

Denne løsningen gir deg også mulighet for en den perfekte arbeidstrekanten ved at vask, komfyr og kjøleskap kan plasseres nærme hverandre, da bruker du mindre energi på å bevege deg mellom arbeidssonene.

Ved å kombinere kjøkkenmodellen Line i fargen Korn og Signatur Nøtt har vi fått frem et lekent og inspirerende kjøkken med rom for ro og sosiale samvær.
Scala er en klassisk kjøkkenmodell med moderne preg. Tidløs modell, med moderne linjer som gjør den relevant nå. Elegant og moderne eikekjøkken. Slette fronter i eikefinér med integrert kantlist i eik som markerer kjøkkenets linjer og komposisjon.
Kjøkkenmodellen Eikeli representerer en lun og nordisk eiketrend. Med sine malte lamellfronter i heltre eik, byr modellen på referanser til både kulinarisk bistro og urbane kafémiljøer.  Eikeli fåes kun som underskap.

Vi oppfyller dine drømmer

Det er mange behov som skal dekkes når nytt kjøkken skal innredes. Ikke bare skal kjøkkenet være flott å se på, det skal også ha nok oppbevaring, smarte løsninger, god utnyttelse av plassen og mye benkeplass.

Når du skal planlegge ditt nye kjøkken er det viktig å tenke på hva du er fornøyd med på ditt eksisterende kjøkken og hva du kunne tenke deg å endre på.

Ta med en liste over fordeler/ulemper med innredningen på ditt nåværende kjøkken når nytt kjøkken skal tegne, da har vi de beste forutsetninger for å tegne et kjøkken som dekker alle dine behov.

Avtal et møte og start din kjøkkenreise

Vi i Sigdal gjør alt vi kan for at du som kunde skal få den beste opplevelsen på veien mot ditt nye kjøkken.

  • Vi treffes digitalt, på telefon eller i butikk.

  • Når du er klar tegner vi ditt kjøkken og gir deg et tilbud basert på dine ønsker og behov.

Avtal møte
Mild og godlynt kjøkkenmodell i lys eik med liggende trestruktur og innfreste grep.

Velg riktig benkeplate

Å velge benkeplate er et av de viktigste valgene du gjør når du designer kjøkkenet ditt. Benkeplaten skal ikke bare se bra ut og matche kjøkkenstilen din, men det er også viktig at den er laget av et materiale som passer din livsstil. 

Les om hvordan velge riktig benkeplate

Eksklusivt tradisjonskjøkken med herskapelig preg. Klassiske speilfronter med fylling og markerte profilspor som gir dybdevirkning og skyggespill. Herregaard leveres med fronter i MDF eller eik.

Fargevalg

Valget av farger på kjøkkenet er helt avgjørende for en stilsikker og helhetlig opplevelse. Sigdal er en av de kjøkkenprodusentene som kan tilby flest fargevalg på malte og beisede kjøkken, og har 15 ulike farger i vår standard fargepalett. Du kan også blande din egen farge mot et pristillegg. 

Les om våre farger