Små kjøkken

Innredning av et lite kjøkken krever smarte løsninger for å optimalisere plassen. Velg multifunksjonelle møbler og kjøkkenenheter som passer proporsjonalt til rommet. Utnytt vertikale flater med hyller og skap opp til taket for ekstra lagringsplass. Velg lyse farger og åpen hyller for å skape en følelse av romslighet, og unngå overfylte flater for å beholde en åpen og luftig atmosfære. Våre kjøkkendesignere kan vise deg hvordan! 

Kjøkkenmodell Fjord Korn

Planlegging og prioritering på et lite kjøkken

Godt kjøkkendesign starter med en plan. Våre kjøkkeneksperter gir deg sine beste anbefalinger for hva du bør ta hensyn til når du skal designe ditt nye kjøkken:

  • Kjøkkenform
  • Benkeplass
  • Oppbevaring

 

Plassen må selvsagt prioriteres nøye på et lite kjøkken. Våre kjøkkeneksperter anbefaler at du ikke velger bort benkeplass, noe som er viktig på alle kjøkken. Deretter må du prioritere lagringsplass. Planlegger du godt kan du også få laget en koselig og praktisk spiseplass selv om du har et lite kjøkken.

 

Les mer om hvordan du planlegger et lite kjøkken

1. Unngå bortkastet plass - velg riktig kjøkkenform

Formen på et lit kjøkken er viktig for hvordan du skal utnytte plassen maksimalt. Du kan optimalisere plassen på det lille kjøkkenet ved å velge en tosidig eller ensidig kjøkkenform, som fungerer best på de fleste små kjøkken. Unngå et vinkelkjøkken og u-form, da dette gjør det vanskelig å utnytte plassen i hjørnene.

Tenk også på hvordan du kan skape gode arbeidsforhold på et lite kjøkken ved hjelp av kjøkkentrekanten.

 

Les om kjøkkentrekanten

Kjøkkenmodell Vidde Sky.

Kjøkkenmodell Favn Nøtt og Line Granitt.

2. Benkeplass må prioriteres

Våre kjøkkeneksperter opplever ofte at benkeplass blir oversett i kjøkkenplanleggingen.

Som en tommelfingerregel må et lite kjøkken ha minst tre meter benkeplass inkludert vask og platetopp for å være ordentlig funksjonelt.

Tenk også på at det skal være oppbevaringsplass på begge sider av oppvaskkum og kokeplater. Du vil også gjerne ha minst én meter ledig benkeplate for tilberedning av mat.

Høyskap og stekeovn bør ikke stjele benkeplassen din når du skal innrede et lite kjøkken. Velg heller overskap som ikke stjeler benkeplass og sett ovnen i et underskap eller i et høyskap.

I tillegg bør du ikke nøye deg med en liten kjøkkenvask, da det er upraktisk når du skal vaske store ting – i tillegg til at det blir tungvint å vaske opp vil det også bli mye vannsøl med en liten vask.

 

Se vårt benkeplatesortiment

3. Slik maksimerer du oppbevaringsplassen på små kjøkken

Valg av kjøkkenskap spiller en sentral rolle for oppbevaringsplassen på det lille kjøkkenet.

Se etter skuffeelementer i underskapene, slik at du får bedre oversikt og kan utnytte skapets dybde optimalt. Er kjøkkenet ditt veldig smalt, kan du bruke overskap som underskap på den ene siden av kjøkkenet, da de er 20-30 cm smalere enn tradisjonelle underskap.

Kjøkkenskap med lukkede dører får et lite kjøkken til å virke større og mindre rotete enn åpne skap. Det er også lurt at du bruker høydeni rommet med skap som går helt til taket. Plasser de tingene du bruker minst på øverst.

Til slutt kan det være fordelaktig å velge flere smale skap fremfor noen få brede. Det er lettere å organisere og utnytte plassen i tre 40 cm brede skap enn i to 60 cm skap.

 

Se vårt skapsortiment

Kjøkkenmodell Amfi Natur.

Inspirasjon til små kjøkken

Velg den stil, farge og kjøkkenmodell du liker best

Hvitt lite kjøkken i modell Herregaard, med høyskap og sitteplasser.

Eikekjøkkenet Signatur Favn, fåes med slett eller rillet dør og Vitrinedør med bølgende glass og smal sort aluminiumomramming.