Fra 1937 til 2024 med stil: Bli med inn i Liv og Hallvards vakre hjem

Velkommen inn i et herlig gjennomført hus, der teak, tilbehør i bronse og gylne fargen Observe fra Jotun er gjennomgående i hele huset.
Kjøkkenmodell
Favn Nøtt
Benkeplate
Silestone Blanco City fra Sigvartsen steinindustri.
Vask
Blanco Etagon, i fargen Kaffe
Koketopp, stekeovn og kombiovn:
AEG

Opp en smal trapp entrer vi kjøkkenet midt i kjøkkenøya. En løsning virkelig helt utenom det vanlige, og som setter stemningen for dette fantastiske hjemmet. Her bor Liv og Hallvard med barn, og etter mange måneders oppussing har de satt sitt preg på det arkitekttegnede huset som opprinnelig er fra 1937, og som de overtok for ca to år siden. De har mestret kunsten å bevare den helt spesielle stilen i huset og kombinere den med tidsriktige løsninger.

En helt spesiell øy 

Dette kjøkkenet byr på en varm og fin atmosfære.   

Kjøkkenet er Favn fra Sigdal i beisfargen Nøtt. Og benkeplaten Blanco City i kvartskompositt fra Silestone, levert av Sigvartsen steinindustri, gir det mørke eikekjøkkenet et sofistikert uttrykk med sin blanke hvite overflate, og små spetter av brunt og gyllent som tar opp både treverket i kjøkkenet og gulvet.  

Den avlange øya som er bygget rundt trappen ender i en ellipse, og Hallvard jobbet tett sammen med Sigvartsen steinindustri for å få den helt riktige avrundingen.  

 Benkeplaten som dekker kjøkkenøya fortsetter opp i en kant rundt hele åpningen, noe som skaper en fin ramme og et skille mellom kjøkkenet og spisesonen.   

- Med en åpen løsning er det fint å ha den kanten som skjuler arbeidsbenken på kjøkkenet fra spisestuen når vi har gjester for eksempel, sier Liv.  

Øya gir også rom for en frokostplass, eller et sted å ta seg et glass vin mens man ser på at det kokkeleres på kjøkkenet.  


Her er det fint å nyte frokost eller et glass vin. De to barstolene med flettet cognac-farget skinn er kjøpt på Finn, men er opprinnelig fra Farnese Interiør i Tønsberg. 

Originale løsninger  

Gjennom de store vinduene fra gulv til tak, innrammet av karmer i gyllenbrun teak, åpner det seg en fantastisk utsikt over Oslo, med et godt glimt av Oslofjorden. Dette huset har halve etasjer, og fra kjøkkenet har vi full oversikt over både stue, spisestue og naturen utenfor. 

 Da vi overtok var hele kjøkkenområdet en blanding av 30-tall, 50-tall, og noe 70-tall. Dette krevde full rehabilitering for å kunne få frem igjen noen av de opprinnelige arkitektoniske kvalitetene, samtidig som vi fikk til et kjøkken som var funksjonelt i 2024, forteller Hallvard.  

 Spisestuen er som en forlengelse av kjøkkenet, og spisebordet er i samme mørkebrune nyanse som kjøkkenfrontene. Lampen over spisebordet er original, og har hengt her siden huset ble bygget. Den ble oppdatert med nye ledninger under oppussingen, slik at den holder dagens standard.   

Gulvet i Hollandsk rutemønster er også originalt, men fordi paret måtte rive en del av gulvet da de bygget ut kjøkkenet måtte de bestille opp identiske gulvplanker fra samme leverandør, noe entreprenøren fikk til. Og det gir et unikt og helhetlig inntrykk med det mønstrede gulvet som fortsetter fra kjøkkenet og ned i stua. 


I huset er det flere sosiale soner og fra kjøkkenet har de full oversikt.

Favn på badet  

Videre inn i gangen fra kjøkkenet finner vi soveromsfløyen, der badet også har servantskap fra Sigdal i samme stil som kjøkkenet. Med hvit benkeplate og to armaturer i messing, er også dette rommet gjennomført og som en forlengelse av kjøkkenet.  

Alle fronter fra Sigdal kan også brukes på badet.

 

Gode samarbeid 

Interiørarkitekten Christine Fredriksen fra Curious Yellow Design, har hjulpet Liv og Hallvard med prosessen å innrede huset, og det var hun som tipset dem om Sigdal og Favn-kjøkkenet, og som foreslo fargevalget i huset.  

Det er Studio Sigdal Skøyen som har levert kjøkkenet, og det er tegnet av Henrik Lunde. 

- Vi er spesielt fornøyde med den store avrundede øya og store arbeidsflater. Men også skuffeseksjonene, som vi har tilpasset ulikt på de to sidene – to skuffer på siden mot vinduet og tre skuffer på øya for å ha lettere tilgang til bestikk og redskaper, sier Liv og fortsetter: 

– Skuffene ser bra ut med innrammingene, den store bredden gir orden og oversikt, og de brede grepene er funksjonelle og gode å bruke.  

Paret er også fornøyde med kaffenisjen, og plassen i høyskapsdelen. 

– Her fikk vi plass til doble stekeovner, vinskap, kjøleskap, masse oppbevaring og innhuket ble en ekstremt god utnyttelse av plassen, her var Henrik god på å «tweake» det til og få det pent! Sier Liv. 

Kjøkkendesigner Henrik Lunde forteller om en god prosess, der begge parter var gode på å tenke kreative løsninger.  

– Tilslutt landet vi på en løsning vi begge syntes var unik. Jeg synes hele prosjektet har vært kjempegøy å jobbe med. Jeg liker spesielt sammensetningen av farger og materialer i huset, og løsningen rundt trappeoppgangen ble helt spesiell, sier Henrik. 

Foto: Tonje Lien Wold

Om dette kjøkkenetHvem?

Liv og Hallvard med barn

Hvor?

Oslo

Designer

Henrik Lunde hos Studio Sigdal Skøyen.

Hvilken løsning er valg?

L-form med stor, ellipseformet kjøkkenøy rundt trapp ned til 1. etasje.