Kjøkkenbenk

Å velge kjøkkenbenk er et av de viktigste valgene du gjør når du designer kjøkkenet ditt. Her gir vi deg noen tips til valg av kjøkkenbenk. Bordplaten skal ikke bare se bra ut og matche kjøkkenstilen din, men det er også viktig at den er laget av et materiale som passer din livsstil.

 

 

 

Sigdals Inframekonsept, med dører og skuffer som ligger innrammet, gir innredningen et flott, plassbygd preg. Her får du den rette Herregaardsfølelsen. Suppler gjerne med taggelister, nostalgihyller, vitriner med kryss-sprosser og fremtrukket sokkel.

Velg riktig benkeplate

Når du skal velge riktig benkeplate må du tenke på følgene: 

1. Hvordan bruker du benkeplaten din i dag?

2. Hvilken benkeplate er best egnet for meg og mitt kjøkken?

3. Hvor mye penger vil du bruke på en benkeplate?

4. Ta deg tid før du bestemmer deg.

Les mer om valg av benkeplate

 

Be naturen inn og la de organiske formene møte hverdagen i Signatur Favn – et grenseløst kjøkken med naturens former i fokus.

Behandle benkeplaten på riktig måte

Kjøkkenet skal brukes. Ingen skal måtte være for forsiktige på sitt eget kjøkken, det fjerner gleden av å lage mat helt unødvendig. Hvis du har en benkeplate i tre, må du olje den regelmessig. Bruk en myk klut med vann og vaskemiddel for daglig pleie av laminatplaten. Vedlikeholdsinstruksjonene som leveres med det nye kjøkkenet oppgir nøyaktig hva benkeplaten din trenger av vedlikehold.

Kjøkkenmodellen Eikeli representerer en lun og nordisk eiketrend. Med sine malte lamellfronter i heltre eik, byr modellen på referanser til både kulinarisk bistro og urbane kafémiljøer.  Eikeli fåes kun som underskap.

4 måter å holde kjøkkenbenken fin og ryddig

1. Hold det tørt

Benkeplaten blir lett våt når du tar oppvasken eller blir flekkete når du skal lage en bær-smoothie. Ikke glem å alltid ha en klut tilgjengelig for å tørke av væsken umiddelbart. 

2. Ikke for varmt

Sett aldri varme gryter eller panner direkte på benkeplaten. Bruk alltid underlag eller holder som tåler varme for å beskytte mot svimerker.

3. Gjør det med forsiktighet

Bruk alltid et skjærebrett når du lager mat - kutter du direkte på benkeplatens risikerer du å skade den. 

4. Gi litt kjærlighet

Noen benkeplater trenger mer kjærlighet enn andre, følg alltid vedlikeholdsrådene som følger med benkeplaten din. Husk at uansett hvilket materiale benkeplaten er laget av, tørk alltid væsken av med det samme.

Husk disse tipsene, og du vil ha en ren og pen benkeplateplate lenger.

Les mer om kjøkkenbenk