4 måter å holde kjøkkenbenken fin og ryddig

Kjøkkenbenken er ofte det du først legger merke til når du går inn i et kjøkken. Naturligvis vil du holde den pen og ren så lenge som mulig.

 

1. Hold det tørt

Benkeplaten blir lett våt når du tar oppvasken eller blir flekkete når du skal lage en bær-smoothie. Ikke glem å alltid ha en klut tilgjengelig for å tørke av væsken umiddelbart. Hvis du lar vann ligge på en benkeplaten av tre i lengre tid, risikerer du at den sveller og slår sprekker. Hvis sitronsaft eller annen sur væske kommer på marmorbenkeplaten, risikerer du å få flekker som kan være vanskelig å fjerne.

2. Ikke for varmt

Sett aldri varme gryter eller panner direkte på benkeplaten. Selv om for eksempel granittbenkeplater er varmebestandige, anbefaler vi at du alltid bruker underlag eller holder som tåler varme for å beskytte mot svimerker.

3. Gjør det med forsiktighet

Bruk alltid et skjærebrett når du lager mat - kutter du direkte på benkeplatens risikerer du å skade den. Husk at selv den mest holdbare benkeplaten kan bli oppskrapet og stygg hvis den ikke håndteres med forsiktighet.

4. Gi litt kjærlighet

Noen benkeplater trenger mer kjærlighet enn andre. Ta vare på din benkeplate i tre ved å olje den regelmessig. Bruk en myk klut med vann og mildt flytende vaskemiddel til daglig pleie av laminatbenkeplaten. Og husk, uansett hvilket materiale benkeplaten er laget av, tørk alltid væsken av med det samme.

Husk disse tipsene, og du vil ha en ren og pen benkeplateplate lenger.

Se vårt utvalg av heltre benkeplater.