Mitt kjøkken

For Dagfinn og Mona Enerly har kjøkkenet blitt husets viktigste rom, ikke rart det med både TV, sittegruppe og peis på kjøkkenet!

Herregaard kjøkken

Først var han kjent som fotballspiller med stor fart, strålende teknikk og fryktede langskudd. Han spilte på de lagene alle hadde hørt om – Skeid, Moss, Rosenborg og Fredrikstad. Så ble han kjent som fotballspilleren som brakk nakken i en fotballkamp og havnet i rullestol. Etter det ble han kåret til Årets Forbilde på Idrettsgallaen. Men det er ikke alt i Dagfinn Enerlys liv som lager store overskrifter. De gode hverdagene på kjøkkenet, for eksempel.

I år har vi fått nytt kjøkken. Det gamle kjøkkenet vårt var kanskje egentlig ikke så voldsomt gammelt, i alle fall ikke sånn at det var helt nødvendig å skifte det ut. Men det var veldig upraktisk. Så vi bestemte oss for å få et nytt. Og når vi først skulle skifte, tok vi oss god tid. Det var på tide å lage det akkurat slik som vi ville ha et, og vi tenkte, skisset og prøvde oss fram. Det har vi ikke angret på et eneste sekund.

Etter maling og ominnredning ble det et helt annet rom. Lyst og trivelig, både som oppholdsrom og som det arbeidsrommet kjøkkenet i utgangspunktet er. Det ble fort husets viktigste rom, det nye oppholdsrommet. Vi ser at vi sitter mindre og mindre i stua.

Vi har valgt en løsning med kjøkkenøy, den er i bruk hele tiden. Det foregår mye på kjøkkenet hos oss – vi har et åpent hus, det kommer mange innom. Og når vi får besøk, samles vi gjerne på kjøkkenet. Vi er en familie som er glade i å spille kort, og da sitter vi også rundt øya. Egentlig er jeg ganske glad i å lage mat, og jeg gjorde mye av det før jeg havnet i rullestol. Nå er det Mona og jentene som tar seg av matlagingen. De to tvillingdøtrene våre er glade i å bruke kjøkkenet, på hver sin måte. Mia er flink til å lage middag, Amanda liker bedre å bake. Jeg setter veldig pris på begge deler.

Da vi begynte å tenke på nytt kjøkken oppdaget vi mange fine detaljer som vi ikke visste om på forhånd. Nå er for eksempel strykebrettet gjemt bort inne i kjøkkenskapet helt til vi skal bruke det, da er det bare å dra det rett ut. Det er veldig praktisk.

Jeg er glad i litt varmt å drikke, gjerne en kopp kakao, og det er veldig enkelt å lage på det nye kjøkkenet vårt. I stedet for en vanlig kran har vi en Quooker, en kran du kan tappe kaldt, varmt eller kokende, rent vann fra, rett i koppen! Eller hvis vi kanskje skal lage en smoothie, da er det bare å dra kjøkkenmaskinen rett opp av benken.

I det hele tatt har vi sørget for bra med teknisk utstyr. På et område har vi samlet to stekeovner, mikrobølgeovn og kaffemaskin. Du trenger jo egentlig ikke to stekeovner, men vi har altså et hus der mange mennesker er innom. Når vi er skikkelig mange samlet, i jula for eksempel, er det veldig godt å ha den kapasiteten. Vi kan lage mye mer mat av gangen.

Kjøkkenet er som sagt husets viktigste rom i min familie. Og siden vi er så heldige at vi har et kjøkken med ganske god plass, har vi både TV og en liten sittegruppe her.Og peis. Det er utrolig mye hygge i en peis. Vi fyrer opp rett som det er, enten vi skal spise, spille kort eller bare prate. Favorittplassen min er rett ved siden av peisen. Når peisilden spraker og jeg har hyggelige mennesker rundt meg på kjøkkenet, da koser jeg meg!

Dagfinn Enerly kjøkkenøy
Dagfinn Enerly Herregaard kjøkken
Dagfinn Enerly

Kategori: Hjemme hos Tags: Herregaard, Landstil

Sigdal kjøkken - kjøkken Martin Jonsrud Sundby

Martin Johnsrud Sundby gikk for eik Hjemme hos

Bli med inn på familien Jonsrud Sundby sitt fantastiske Amfi kjøkken i eik fra Sigdal!

Les mer om Martin Johnsrud Sundby gikk for eik
KK Jul 2013, familien Jensvoll

Jul hos familien Jensvoll Hjemme hos

Familien Jensvoll på Kråkerøy har valgt Sigdal kjøkken sin lekre modell Horisont (Lido), se bildene og les hvordan de pynter til jul.
Les mer om Jul hos familien Jensvoll
Line Jansen sitt Line kjøkken

Hjemme hos Line Hjemme hos

Hvordan bygge et funskjonelt og flott kjøkken på liten plass? Bloggeren Line fra Nittedal har svaret!

Les mer om Hjemme hos Line
Sigdal Magasin - LIvia Sennis

et innblikk utenfra Hjemme hos

Livia Sennis fra Verona i Italia flyttet til Sverige i 1952. Her kan du lese om hennes blikk på Skandinavisk kjøkkenkultur.

Les mer om et innblikk utenfra