Nye Signatur Favn - med naturen som formgiver

Som ringene på vannet, barkens organiske struktur eller det myke bølgende gresset. Sigdal sitt nye kjøkken Signatur Favn finner inspirasjonen i den nordiske naturen - og flytter den varme harmonien rett inn i hjemmet ditt.

I naturen er alt i bevegelse. Vinden, skyene og regnet finner alltid nye uttrykk og skaper en endeløs variasjon. Sånn er tanken bak Sigdal sin siste kjøkkenserie. Med lette, organiske former skapes et kjøkken som alltid føles levende. Der livet kan leves, men hvor fred også får plass.

- Med Signatur Favn er naturlige materialer og teksturer i fokus. Vi har hentet inspirasjon fra vår omkringliggende nordiske natur og notert oss den sterke tretrenden som nå råder innen interiørdesign, sier Herman Persson, Group Design Director i Nobia, Sigdal sitt morselskap.

Serien inneholder tre nye tredører, et vitrineskap, smarte løsninger med innfelte stikkontakter og svevende benkeplater.

Bølgende sjø

Signatur Favn passer både for de som ønsker å innrede sitt store landlige kjøkken og de som ønsker et mer kompakt kjøkken med et naturlig uttrykk, i leiligheten eller i byen. De tre nye dørene er tilgjengelige i brunbeiset eik og både helt glatte eller med riller. Den nye glassdøren har en bølgende form og minner om bølgene som forsiktig ruller mot stranden. Med en svart aluminiumsramme og sorte hengsler forsterkes det sobre uttrykket ytterligere.

Dagens kjøkkenforbrukere har selvsagt også høye krav til funksjonalitet og innovasjon. Det møter Signatur Favn blant annet med en ny løsning stikkontakter nedsenket i benkeplaten. Ettersom vi også bruker mer og mer tid på kjøkkenene våre, både for å spise og sosialisere, skaper serien også en forsterket møbelfølelse, både gjennom valg av materialer og de nye rammene som går rundt ytterkantene på hvert skap.

En blivende klassiker

For ytterligere å skape en følelse av luft og letthet, har Sigdal utviklet en løsning som gir inntrykk av at benkeplaten svever et stykke over skapene. En ny sokkel med horisontale lameller gir den samme følelsen. Og den nye kjøkkenøya med avrundede hjørner setter prikken over i'en for det organiske uttrykket.

- Ambisjonen vår er at Favn skal bli en klassiker blant trekjøkken, sier Herman Persson, Group Design Director i Nobia, Sigdal sitt morselskap.