Bærekraftig kjøkkenrenovering - fra start til slutt

Lurer du på å pusse opp kjøkkenet ditt, og vil gjøre det på en mest mulig bærekraftig måte? Her er en enkel guide til hva du bør tenke på.

Elegant og moderne eikekjøkken. Slette fronter i eikefinér med integrert kantlist i eik som markerer kjøkkenets linjer og komposisjon.

Trinn 1: Hvor stor skal renoveringen være?

En kjøkkenrenovering kan innebære mange forskjellige ting. Vil du gjøre en endring fra grunnen av, eller kanskje bare oppdatere det eksisterende kjøkkenet ditt? Begynn med å tenke på hva du og kjøkkenet ditt trenger for at det skal føles bra - og at det skal vare i mange år fremover.

 

Trinn 2: Velg Svanemerket kjøkkeninnredning

Når du har bestemt deg for å bytte ut kjøkkenet ditt, kan du gjøre det uten at det går utover miljøbevisstheten. Sigdal har et bredt utvalg svanemerkede kjøkken. Et svanemerket kjøkken er ikke bare bra for miljøet, det har også bestått flere tester for å sikre at det holder høyeste kvalitet.

På samme måte som du kan ta et miljøbevisst valg når det kommer til kjøkkeninnredning, kan du også velge hvitevarer, belysning og kraner som er energi- og vannbesparende og dermed bedre for miljøet.

Trinn 3: Resirkuler det gamle kjøkkenet

Når det nye kjøkkenet er bestilt og tiden for leveringsdato nærmer seg, er det på tide å ta vare på det gamle kjøkkenet. Et tips er å selge kjøkkenet på en kjøps- og salgssider. Det du er lei av, kan være gull verdt for noen andre. Hvis du ikke får napp der, frakter du det gamle kjøkkenet til et gjenvinningssenter. Før du går til gjenbrukssenteret, er det greit å sjekke hvilke gjenvinningsregler som gjelder i akkurat din kommune.

 

Trinn 4: Ta vare på det du har

Det nye kjøkkenet ditt skal vare i mange år fremover, så ta vare på det ordentlig. Les pleieinstruksjonene som følger med kjøkkenet. Noen generelle tips er å umiddelbart tørke av avfall på dører og arbeidsbenker, rengjøre skuffer om nødvendig og rengjøre viften, oppvaskmaskinen og stekeovnen regelmessig. Da vil kjøkkenet ditt ha de beste forutsetningene for å holde seg skinnende rent i mange, mange år.

Kjøkkenmodellen Eikeli representerer en lun og nordisk eiketrend. Med sine malte lamellfronter i heltre eik, byr modellen på referanser til både kulinarisk bistro og urbane kafémiljøer.  Eikeli fåes kun som underskap.