4 tips til hvordan du skaper et harmonisk og moderne sommerkjøkken

Sommeren er rett rundt hjørnet og mange lengter etter varme, lysere dager og avslapning. Her gir vi tips til hvordan du kan bringe harmoni inn og lage et moderne, naturlig kjøkken på hytta eller hjemme.

Hytta er et spesielt sted for late dager, for å tilbringe tid med familie og venner og samle energi og inspirasjon. Her har vi hentet kjøkkeninspirasjon fra Fiskebäckskil på vestkysten i Sverige og gir deg fire tips til hvordan du kan skape et moderne og harmoniske sommerkjøkken.

1. Harmoniser med lys og farge

Ønsk farger velkommen til ditt sommerkjøkken. I et sommerhus er det viktig å jobbe med lysinnslipp. En mørkere farge som Hav fungerer godt på et lyst og åpent kjøkken, mens en lys farge kan komplementere det litt mindre kjøkkenet. Du kan også kombinere to forskjellige farger som kompletterer hverandre og gi et lekent og personlig uttrykk.

Vår landlige og vakre kjøkkenmodell Scala malt i fargen hav.

På dette kjøkkenet vises kjøkkenmodellen Scala malt i den mørkeblå fargen Hav fra fargekolleksjonen Jordnær.

2. Lag åpne flater

I et sommerhus er ofte plassen litt mindre. For å opprettholde en luftig og åpen følelse, sørg for å jobbe med åpne flater og bind dem sammen med enkle triks. Du kan kombinere forskjellige delene gjennom farger, materialer eller detaljer. Kanskje du har samme farger og knotter på kjøkkenet som i gangen?

Ønsk farger velkommen til ditt sommerkjøkken. I et sommerhus er det viktig å jobbe med lysinnslipp. En mørkere farge som Hav fungerer godt på et lyst og åpent kjøkken mens en lys farge kan komplementere det litt mindre kjøkkenet. Du kan også kombinere to forskjellige farger på kjøkkenet som kompletterer hverandre og gir et lekent og personlig uttrykk.

3. Legg tilrette for sosialt samvær

Ha funksjon og sosialt samvær i tankene når du designer kjøkkenet i sommerhuset ditt. Kjøkkenet skal kunne fungere for ulike typer aktiviteter - ikke bare matlaging - men også som et rom for samvær med familie og venner, midlertidig kontor og kreative aktiviteter. For eksempel er en kjøkkenøy praktisk til oppbevaring, til å servere snacks og drikke når gjestene kommer, ordne med blomstene, lese en bok eller ta en kopp kaffe. En flate som også blir mer bærekraftig over tid og som ikke bare fyller én funksjon, men flere.

Vår landlige og vakre kjøkkenmodell Scala malt i fargen hav.

Kjøkkenet er midtpunktet i huset. Kjøkkenøya bidrar til ekstra oppbevaringsmuligheter, plass til matlaging og sosialt samvær med venner og familie.

Vår landlige og vakre kjøkkenmodell Scala malt i fargen hav.

4. Ta inn i naturen

Naturen er en av våre største inspirasjonskilder og passer inn i det moderne, enkle og harmoniske kjøkkenet på landet hvor grensen mellom ute og inne viskes ut. Med naturen får vi myke og organiske former, jordnære og beroligende farger, rustikke og naturlige materialvalg på både interiørdetaljer og møbler, samt kjøkkenskap og dører. Ta naturen inn ved å plukke ferske blomster og kvister fra hagen, dyrke krydder og urter og la råvarer stå fremme i vakre fat.

 

Fotograf: Ragnar Ómarsson
Stylist: Caroline Sandström