4 tips til hvordan du skaper et harmonisk og moderne sommerkjøkken

Hytta er et spesielt sted for late dager, for å tilbringe tid med familie og venner og samle energi og inspirasjon. Her har vi hentet kjøkkeninspirasjon fra Fiskebäckskil på vestkysten i Sverige og gir deg fire tips til hvordan du kan skape et moderne og harmoniske sommerkjøkken.

 

 

1. Harmoniser med lys og farge

Ønsk farger velkommen til ditt sommerkjøkken. I et sommerhus er det viktig å jobbe med lysinnslipp. En mørkere farge som Hav fungerer godt på et lyst og åpent kjøkken, mens en lys farge passer fint til det litt mindre kjøkkenet.

Du kan også kombinere to forskjellige farger som kompletterer hverandre og gi et lekent og personlig uttrykk slik det er gjort her. Familien har valgt den mørke blåfargen Hav på noe av kjøkkeninnredningen, mens de har brukt den lyse og lette gråfargen Sky på høyskap og tilstøtende garderobe.

Les mer om vår harmoniske fargekolleksjon Jordnær

Vår landlige og vakre kjøkkenmodell Scala malt i fargen hav.

Kjøkkenet er malt i fargen Hav kombinert med fargen Sky på utvalgte deler, som den tilstøtende gangen. Kombinasjonen gjør at du kobler overflatene sammen og gir en åpen og innbydende følelse.

Vår landlige og vakre kjøkkenmodell Scala malt i fargen hav.

Fargen Sky er også brukt på utvalgte deler av kjøkkenet, både som en del av kjøkkeninnredningen og i en tilstøtende gang.

2. Lag åpne flater

I et sommerhus er ofte plassen litt mindre. For å opprettholde en luftig og åpen følelse, sørg for å jobbe med åpne flater og bind dem sammen med enkle triks. Du kan kombinere de forskjellige delene gjennom farger, materialer eller detaljer. Kanskje du har samme farger og knotter på kjøkkenet som i gangen?

I større åpne rom kan du bruke tekstiler for å gjøre rommet lunere samtidig som du reduserer støy. Heng gjerne opp et vakkert veggteppe og legg et stort og godt teppe i loungedelen. 

Lar du møbler og innredning gå ton-i-ton binder du også rommene sammen og gir huset en harmonisk og fin helhet.

Lurer du på hvordan du skal planlegge ditt nye hyttekjøkken? Les våre 5 tips

Vår landlige og vakre kjøkkenmodell Scala malt i fargen hav.

Kjøkkenet er midtpunktet i huset. Kjøkkenøya bidrar til ekstra oppbevaringsmuligheter, plass til matlaging og sosialt samvær med venner og familie.

3. Legg tilrette for sosialt samvær

Ha funksjon og sosialt samvær i tankene når du designer kjøkkenet i sommerhuset ditt. Kjøkkenet skal kunne fungere for ulike typer aktiviteter - ikke bare matlaging - men også som et rom for samvær med familie og venner, midlertidig kontor og kreative aktiviteter.

For eksempel er en kjøkkenøy praktisk til oppbevaring, til å servere snacks og drikke når gjestene kommer, ordne med blomstene, lese en bok eller ta en kopp kaffe. Å bygge en kjøkkenøy er en fin og bærekraftig måte å utvide kjøkkenet på som ikke bare fyller én funksjon, men flere.

Les hvordan du får den beste og mest velfungerende kjøkkenøya

Vår landlige og vakre kjøkkenmodell Scala malt i fargen hav.

4. Ta inn i naturen

Naturen er en av våre største inspirasjonskilder og passer inn i det moderne, enkle og harmoniske kjøkkenet på landet hvor grensen mellom ute og inne viskes ut. Med naturen får vi myke og organiske former, jordnære og beroligende farger, rustikke og naturlige materialvalg på både interiørdetaljer og møbler, samt kjøkkenskap og dører.

Ta naturen inn ved å plukke ferske blomster og kvister fra hagen, dyrke krydder og urter og la råvarer stå fremme i vakre fat. Legg et vakkert sauseskinn på en stol eller i sofaen og ha pledd i en flettet kurv. Har du hytte ved sjøen er det lekkert med vakre skjell i en stor lyslykt og lette møbler i lyse tretoner.

Les om årets trender der naturmaterialer skaper den skandinaviske stilen

 

Fotograf: Ragnar Ómarsson
Stylist: Caroline Sandström

Avtal et møte og start din kjøkkenreise

Vi i Sigdal gjør alt vi kan for at du som kunde skal få den beste opplevelsen på veien mot ditt nye kjøkken.

  • Vi treffes digitalt, på telefon eller i butikk.

  • Når du er klar tegner vi ditt kjøkken og gir deg et tilbud basert på dine ønsker og behov.

Avtal møte