15 farger inspirert av naturen

Ta med roen fra naturen inn. Sigdals nyeste fargekolleksjon er håndplukket for å passe med ditt nye kjøkken.

Fra grønne skoger til blå hav. Fra granittgrå svaberg til vidstrakte sandstrender. Fra vintermorgenens frost til sommerens buldrende tordenvær. Jordnær er en harmonisk kolleksjon med nøye utvalgte farger, inspirert av vår nordiske natur, og utviklet av oss i Sigdal for å passe ditt kjøkken. 

Jordnær er en holdbar fargekolleksjon. Fargene er håndplukket av våre eksperter med mål om at de skal holde seg relevante over tid, selv når fargetrendene endres. La våre jordnære farger skape harmoni på kjøkkenet ditt, gi deg ro og ønske deg velkommen hjem. Sett farge på kjøkkenet ditt.

I denne artikkelen har vi samlet ulike kjøkken malt i den nye kolleksjonen vår. Vi håper du lar deg inspirere.

Grønne kjøkken – en moderne klassiker

Vi knytter ubevisst grønne farger til naturen, og derfor har grønt en beroligende kraft på oss mennesker. Vår grønne farge Furu er balansert og utvalgt for å formidle denne følelsen. Det er en positiv farge som får oss til å føle oss vel. 

Furu kan kombineres med ulike materialer på benkeplater og tilbehør, og passer med de fleste nøytrale og naturlige farger og materialer som stein, tre og marmor. Bruk gjerne kraner og knotter i kalde metaller som aluminium og rustfritt stål, og kombiner med varmere toner i terrakotta og beige. 

Vi har flere grønnfarger i vår fargekolleksjon, Mose og Frø, med litt mørkere toner.

I vårt designverktøy kan du teste flere av våre jordnære farger med kjøkkenmodellen du ønsker deg, og tilpasse med gulv, veggfarge og benkeplate.

Bevar roen med et blått kjøkken

Hav er vår blå farge. Akkurat som når havets bølger treffer en klippe eller ruller mot en strand, endrer fargen tone og følelse etter lyset og andre farger i rommet. Det er en trygg og pålitelig farge som tilhører den avslappende fargeskalaen. Hav gir kjøkkenet en følelse av stillhet og ro. Fargen kan ta mye plass, eller spille en mer tilbaketrukket rolle avhengig av hvordan du velger å bruke den. 

Match den med messing og andre varme metaller, samt skinn for en mer luksuriøs følelse. Eller velg kjøligere metaller, som rustfritt og krom, sammen med hvitt og lyse trematerialer for en mer landlig eller kystnær stil. For deg som ønsker å tilføre mer farge til veggene, anbefaler vi deg å søke i det naturlige grå eller den grønne fargeskalaen. Faktisk passer de fleste fargene du finner i naturen til vår blåfarge Hav.

Liker du Hav, vil du kanskje også like fargene Høst og Tundra. Fargene har samme lune tone som hav og gir rommet en rolig følelse. Våre mørke farger er spesielt tilpasset kjøkken og designet for alle livets faser.

Den perfekte beigefargen Korn

Beige toner har vært veldig populært de siste årene, og er en farge du ikke kan trå feil med. Den tilbyr mye med sin enkelhet, og skaper et lunt bakteppe for møbler og interiør. Beige gir mer varme enn et hvitt kjøkken, men beholder sin nøytrale følelse. Moderne, klassisk eller med fokus på design, alt fungerer i et beige kjøkken.

Korn er en beige farge som har med seg varmen fra svaiende kornåkre en solfylt vårdag. Det er en jordet og rolig farge som skaper en koselig, lett og sofistikert følelse på kjøkkenet. Korn er unik fordi det nesten aldri kan bli for mye av den. Våg å male vegger og tak i samme nyanse, og hold fargeskalaen sammen når det kommer til valg av tilbehør og interiør. Korn er en farge du kan dra mot det klassisk vakre, men som med annet tilbehør, som svart blandebatteri og mørk benkeplate, skaper en mer minimalistisk stil.

Skill deg ut med varme røde toner på kjøkkenet

Organisk, varm og rik. Se for deg at du har hendene dine i et blomsterbed en varm vårdag, og planter sesongens første uteblomster. Denne følelsen inspirerte til fargen Mold. Dette er en populær farge som er nydelig sammen med andre brune nyanser, eller sammen med andre nyanser fra Jordnær, som beige og grønt.

Mold er en farge som kjennes gylden og kvikk, og passer derfor spesielt bra i sosiale deler av hjemmet vårt – som jo kjøkkenet ofte er. Benytt gjerne annet tilbehør i brente nyanser, som urtepotter i terrakotta, rødbrune fliser eller puter og stoffer i skinn. Naturmaterialer som lin og treverk er også fint i kombinasjon med Mold.

Lune bruntoner på kjøkkenet

Inspirert av skogens skiftende farger har vi skapt fargen Høst. En varm, nøytral og mørk farge. En farge som jorder oss, løfter stresset fra skuldrene våre, og får oss til å lene oss tilbake. Fargen gir en varm og koselig følelse, og kan passe deg som liker mørke gråtoner, men ønsker en varmere følelse på kjøkkenet. 

Match den med sorte detaljer og tilbehør for en mer sofistikert og moderne følelse. Eller kombinerer med lyse farger for en mer minimalistisk stil. Høst fungerer utmerket med alle typer tre, gjerne i de mørkere fargetonene. Fargen er også fin kombinert med tekstiler, for eksempel puter og gardiner, i naturlige materialer som ubleket lin.

Vil du se mer av våre jordnære farger finner du hele serien her

Sigdal er kjent for sine malte kjøkken, og maler i alle NCS-fargekoder. Vil du vite mer om farger på kjøkkenet kan du snakke med en av våre dyktige kjøkkendesignere. Book et møte nå.

Finn din kjøkkenmodell

Vi har et stor stortiment kjøkken, hvilket passer deg best? Test vårt inspirasjonsverktøy hvor du kan bytte kjøkkenmodell, farge på fronter, vegg, gulv og blandebatteri/vask.

 

Prøv designverktøyet