Kjøkkenøy og rene flater

Slik oppfyller du drømmen om kjøkkenøy og rene flater. Med en kjøkkenøy kan du nyte mer av alt det gode i livet.

– Det er stadig flere som vil ha kjøkkenøy. Estetisk gjør den at kjøkkenet virker større, og en øy gjør hjemmet ditt mer helhetlig og levende, sier interiørarkitekt Kristin Sletner.

– En kjøkkenøy gir deg bedre arbeidsflyt mellom arbeidssonene siden du får kortere vei mellom dem, men enda viktigere – du skaper et sosialt midtpunkt.

En kjøkkenøy for alle

Mange som ønsker kjøkkenøy lurer på om de har plass. Ja, et kjøkken med øy krever litt mer plass enn et kjøkken uten, men likevel finnes det muligheter. Ifølge Kristin er det derfor smart å snakke med fagpersonell før du starter planleggingen.
– Selv om du har en liten kjøkkenøy uten strøm og vann får du et mer åpent miljø. Du kan for eksempel lage en bar-øy der du kan tilberede, servere og ha sitteplasser.

Hun råder deg også til å tenke multifunksjonssoner, som å bruke kjøkkenbenken til mer enn bare matlaging. Kanskje barna kan lese høyt for deg mens du koser deg med å lage middag? Hva med å blåse støvet av Monopol og Risk? Lage et maleri sammen? Snekre fuglekasse? Eller dere kan finne frem racket og baller og gjøre som i filmen under?

– Jeg vet om flere som har tatt bort spisebordet og heller bruker kjøkkenøya. Du får mange høye og komfortable stoler som holder gjennom hele middagen – og den gode samtalen eller spillkvelden etterpå.

Får du lagt strøm og vann til kjøkkenøya åpner alle muligheter seg. Og selv med kokeplate og ovn, trenger du ikke å ha en sjenerende hette som sperrer for både utsikt og innsikt.

– Du kan få benkeventilator og skjult takventilator. Når du først har strøm kan du ha flipp-kontakt og skuffer med USB-ladere. Har du i tillegg anledning til å flytte vann og avløp til kjøkkenøya, kan du ha vask med en stor flott kran og selvsagt oppvaskmaskin. Du kan dessuten ha kjøleskuffer, så du slipper de vanlige høyskapene. I det hele tatt kan veldig mye av kjøkkenet flyttes ut til øya, og det gjør også designmulighetene større. Uansett hva du ønsker finnes det alltid en løsning som passer dine behov.

Kjøkkenøy og Pocket-skap

  • Kjøkkenøy er blitt så populært fordi du får bedre arbeidsflyt og et sosialt midtpunkt i hjemmet.
  • For å finne ut om du har plass til en kjøkkenøy eller ikke, prat med en av våre flinke kjøkkenkonsulenter.
  • Du kan fint ha en kjøkkenøy uten strøm og vann. Du kan likevel servere og spise der.
  • Pocket-skap er plassbesparende skap der dørene gjemmes i en lomme mellom modulene. Når skapet er lukket får du en hel og ren overflate.
  • Pocket-skapene kan inneholde alt av skuffer og hyller, vann og avløp, ovner og maskiner – til og med en liten kaffebar.
Familien Færgestad fikk nytt kjøkken ved å bytte kjøkkenfronter, dermed sparte de både penger og miljø. Se forvandlingen på nettsiden vår.

Pocket-skap gir mer plass og rene flater

Sigdal har laget en genial løsning til både små og store kjøkken som heter Pocket-skap. Disse kommer med den unike egenskapen at de sparer plass, siden pocketdørene er i en lomme mellom skapmodulene istedenfor å stikke ut i rommet. Dette gir deg et rent og helhetlig kjøkken du kan lukke når det ikke er i bruk. Med Pocket-skap får du ikke bare et kjøkken med mange funksjoner – du får et kjøkken med de funksjonene du ønsker.

– Bak Pocket-skap kan du ha mange hemmeligheter. Vi har et skap for skuffer og hyller, et for integrerbare ovner og maskiner, og et der du kan koble til vann og avløp. Det betyr at du kan ha vask og oppvaskmaskin inni skapet.

Pocket-skap kan også integreres i veggen. Dette er smart hvis du har et allrom der skapene tar en stor del av rommet.

– Du har muligheten til å spesialdesigne innredningen til din egen personlige stil, som belysning, materialer og benkeplate, slik at du får flere flater til matlaging. Hvorfor ikke sette kaffemaskinen inn i innredningen og lage din egen lille kafé. Så som med resten av Sigdals kjøkken kan du få det akkurat slik du vil ha det.

Vis frem kjøkkenøya!

De fleste som skal ha kjøkkenøy velger samme farge som resten av kjøkkenet. Her mener Kristin du kan tenke utradisjonelt.

– Understrek og fremhev kjøkkenøya! Du har så mange designmuligheter, og du kan få noe ingen andre har. Gå for en litt annen benkeplate eller en farge som er ton-i-ton. Da får du et design på kjøkkenet som er laget bare for deg.

– Hva er ditt beste tips til de som ønsker en kjøkkenøy?

Kristin er ikke i tvil:

– Det viktigste er å passe på at du har tilstrekkelig plass. Har du det, så ikke nøl. Det er ingen som noensinne har kjøpt en kjøkkenøy og angret på det.