Enkelt og elegant

Kjøkkenet er husets hjerte. Se våre tips om hvordan kjøkkenet kan gli sømløst inn sammen med resten av hjemmet.

Når kjøkkenet blir husets hjerte og et naturlig sosialt samlingsstedet for flere og flere, ser vi en økt interesse for kjøkkeninnredning som gir et mer møblert inntrykk. Se våre tips for et enkelt og elegant kjøkken som glir inn med resten av hjemmet.

Åpne planløsninger bidrar til at mange ønsker seg et kjøkken som stilmessig passer til resten av interiøret og de omkringliggende rommene på en elegant måte. En mer minimalistisk og elegant kjøkkenstil - "Enkel og slank" - gjør dette mulig, blant annet ved riktig fargevalg, god lagring og smarte løsninger som skjuler kjøkkenapparater, kjøkkenutstyr og kjøkkenredskaper bak et diskret forspråk.

Slik gjør du får å plukke opp trenden "Enkel og slank" og dermed få kjøkkenet ditt til å harmonere med resten av hjemmet:

- Velg malte skapdører i en farge som passer inn eller er lett å matche med andre farger i interiøret. Varme nyanser av grå og beige er eksempler på nøytrale, men samtidig elegante farger som smelter inn i de fleste hjem. Skapdører med integrerte håndtak gir en minimalistisk stil.

- Unngå veggskap i den grad du har muligheten, velg i stedet en kombinasjon av underskap og høyskap med innebygde hvitevarer for å skape følelsen av et møblert kjøkken.

- En kjøkkenmaskin i krom eller matt svart er pen og samtidig mer diskret enn for eksempel en i messing.

- For å hindre at benkeplaten fylles opp med kaffemaskin, foodprosessorer og andre maskiner, er et hjørnebenkskap med løftefunksjon en smart og fleksibel løsning. Med et enkelt knappetrykk blir ting som ikke trenger å stå fremme skjult.

- Hvis du fortsatt trenger eller vil ha et veggskap, kan du med fordel velge en variant der skapets bakre del heves eller senkes med et trykk på en knapp. En elegant funksjon som lar deg enkelt og bekvemt få tilgang til utstyr, krydder, kniver og andre ting du vil ha for hånden når du tilbereder mat.

Skap med skyvedører gir et diskret og stilig design, samtidig som det er lett å ta ting inn og ut av.