5 tips for å få kjøkkenet ditt til å vare lenger

Det er viktig å ta vare på kjøkkenet ditt på riktig måte for å få det til å vare lenge. Heldigvis trenger det ikke være vanskelig å forlenge følelsen av nyrenovert kjøkken - her får du noen enkle tips.

Husets hjerte

Kjøkkenet er ikke lenger bare et sted for matlaging, men har blitt et rom hvor vi omgås, blir inspirert og koser oss sammen. Det har blitt hjertet i hjemmet. Hvis du har brukt både tid og penger på å skaffe drømmekjøkkenet ditt, er det åpenbart at du vil at følelsen av nytt kjøkken skal vare lenge - det finnes noen enkle knep.

Velg et bærekraftig kjøkken

Tenker du på å pusse opp kjøkkenet ditt? Da er det lurt å planlegge godt og velge bærekraftige materialer. For å gi kjøkkenet lang levetid er et godt fundament en forutsetning. Hvis du synes dette er vanskelig, kan du bestille et møte med en kjøkkendesigner som kan hjelpe deg underveis.

Avtal møte

Behandle benkeplaten - på riktig måte

Kjøkkenet skal brukes. Ingen skal måtte være for forsiktige på sitt eget kjøkken, det fjerner gleden av å lage mat helt unødvendig. Hvis du har en benkeplate i tre, må du olje den regelmessig. Bruk en myk klut med vann og vaskemiddel for daglig pleie av laminatplaten. Vedlikeholdsinstruksjonene som leveres med det nye kjøkkenet oppgir nøyaktig hva benkeplaten din trenger av vedlikehold.

Unngå friksjon i skuffene

Skapdører og skuffer som ikke lukkes friksjonsfritt, ødelegger fort den friske følelsen av et nytt kjøkken. En enkel måte å unngå dette på er å holde det rent i skuffene, da du minimerer risikoen for at skitt sitter fast og skaper friksjon.

Et annet tips er å være forsiktig når du lukker skapdørene. Å smelle igjen en skapdør sliter nemlig på hengslene.

Ta tak i slitasje

Ulykker skjer. Du vil oppleve å få riper og andre merker på dører og benkeplater, da er det like godt å ta tak i det med en gang. Jo raskere du håndterer problemet desto mindre blir risikoen for at skaden blir verre.

Rengjør!

Daglig rengjøring kommer du langt med. Ved å tørke søl med en gang unngår du for eksempel at det blir permanente flekker. Rengjør også vifte, oppvaskmaskin og ovn regelmessig. Det gjør en stor forskjell - både for følelsen og holdbarheten.