5 tips til et koselig påskekjøkken

Pynting av kjøkkenet til påske gir en herlig stemning og løfter humøret. Legg til noen fargerike duker, små påskeegg på bordet, og kanskje noen blomsterarrangementer med påskefarger. Dekorer hyllene med søte påskefigurer og heng opp påskepynt i vinduet. Det handler om å bringe inn litt vårlig glede og kos i kjøkkenet!

Vi gir deg fem tips for å lage den rette påskefølelsen på kjøkkenet ditt.

 

1. Lys opp med pastellfarger

Du trenger ikke å male veggene eller bytte dører for å få kjøkkenet til å lyse. Bytt ut tekstiler som håndklær, gardiner og puter med nydelige pastellfarger, og kjøkkenet vil føles lysere!

Med nyanser som myk rosa, rolig blå og delikat grønn kan kjøkkenet ditt få et lyst og luftig preg. Disse fargene skaper en avslappet atmosfære og gir rommet et innbydende uttrykk. Enten det er gjennom pastellfargede vegger, kjøkkenutstyr eller til og med møbler, kan pastellfarger være med på å skape et koselig og sjarmerende kjøkkenmiljø.

Det kombinerte kjøkkenet, vaskerommet og hobbyrommet/boden til Anne Britt er full av smarte løsninger.

Hjemme hos Anne Britt får pastellene blomstre. Les mer om det lyse og innbydende kjøkkenet her.

Det kombinerte kjøkkenet, vaskerommet og hobbyrommet/boden til Anne Britt er full av smarte løsninger.

Foto og styling: Amalie Fagerli (svenngaarden)


2. La det skinne

Kjøp en stor bukett med gule blomster, sett de i din favorittvase og la de stråle på kjøkkenet ditt. Gule blomster utstråler glede og varme med sin lyse farge. Fra livlige solsikker til delikate påskeliljer, gule blomster bringer et snev av solskinn inn i ethvert rom. 

Scala-kjøkken i fargen Frost.


3. Lag en plass til påskeaktiviteter

Ta bort alt fra kjøkkenøya eller benkeplaten, og finn frem akvareller, lim, fjær og andre ting du kan bruke til påskevekstedet.

La matlagingen være en del av aktiviteten på kjøkkenet og ta med barna. Lag gjerne morsomme figurer av frukt og grønnsaker. Her er det bare å la kreativiteten flyte!

Scala-kjøkken i fargen Furu.

4. Dekorer med ferske urter 

I tillegg til friske urter som gir påskeoppskriftene et magisk preg, kan du også nyte en fantastisk aroma på kjøkkenet mens du tilbereder maten. Plasser gjerne friske urter som basilikum, rosmarin og mynte kan plasseres i små potter på kjøkkenvinduet, tilgjengelig for bruk i matlagingen. Denne grønne touchen bringer friskhet og liv til kjøkkenet samtidig som det oppmuntrer til sunne matvaner.


Se mer fra det vakre Herregaards-kjøkkenet på Byåsen i Trondheim.

5. Lag nybakt brød til frokosten

Det er ikke mye som slår lukten av nybakt brød på morgenen? Påsken er en perfekt mulighet for ekstra god frokost med nybakt brød. Lag gjerne deigen på kvelden og la heve over natten. Oppskrift på tre typer brød til påskefesten finner du på nettsiden til Brød og korn. Trenger du tips til enkle middager i påsken? Se våre oppskrifter på middag på én kokeplate.


Kjøkkenmodellen Eikeli i beisfargen Lin.
    

Vi ønsker deg en riktig God Påske!   

Bildene er hentet fra den svenske bloggeren @sandrashem sitt kjøkken.


Bildene er hentet fra den svenske bloggeren @sandrashem sitt kjøkken.