Stockholm Furniture Fair 2023 – dette er interiørtrendene nå

Sterke farger og nøytrale nyanser. Klassikere som får nytt liv, og det personlige uttrykket. Her er trendene fra Stockholm Furniture Fair 2023. 

I februar fikk skandinavisk design lov til å skinne under Stockholm Furniture Fair. Over 400 utstillere stilte opp og viste hva deres fokus er fremover. Jessica Fryklund, interiørdesigner i Nobia, var der og deler de hotteste trendene fra messen.

Treverk overalt

Ubehandlet, dreid, beiset, slipt, bøyd eller oljet. Materialer i tre er like aktuelt, og uavhengig av type tre eller behandling, er det et materiale vi bare vil se mer av.

– Nå skapes det også spennende kombinasjoner ved å blande mørke og lyse tresorter, eller ved å kombinere tre som er behandlet på ulike måter. Vår kjærlighet til trekjøkken har definitivt kommet for å bli.

Farger og kombinasjoner 

Deler av messen var som en fargerik eksplosjon. Knall blå, klar rød, intens grønn og gul. Mens andre deler var mykere i uttrykket: pudderrosa og lilla, brente toner i rustrødt og fersken.

– De lyse, lettfordøyelige fargene legger fortsatt grunnlaget, men utfordres av sterke farger som “popper” for å gi interiøret mer liv. Og for å skape spennende kontraster.

Møbler som er myke i kantene

De har vært populære en stund og vil med all sikkerhet fortsette å være det.

– Det føles som om vi mer enn noen gang ønsker å omgi oss med myke runde former og tekstiler. Det er som om vi skaper oss et rolig, koselig og trygt sted hjemme når det er urolig i verden, sier Jessica Fryklund og fortsetter:

– Overalt så vi de runde formene, som ofte var dekket med tekstiler. Gardiner og tepper tar mer plass, og også veggtepper og andre myke gjenstander.

Oppdaterte klassikere

Holdbarhet er en hygienefaktor, og stoltheten over lokal produksjon og resirkulerte materialer var tydelig hos mange utstillere.

– Bruk og kast-mentaliteten er over. Nå velger flere og flere å renovere eller oppdatere ved å bytte ut ødelagte deler. Eller bare ved bytte ut detaljer for å endre utseendet.

– Naturmaterialer er alltid aktuelt: Ull, kashmir, skinn og tre er stikkordene når det kommer til materialvalg innenfor interiørtrender i 2023.

Det unike objektet

For å sette sitt eget preg i hjemmet ønsker alle det samme: Eksklusivitet – uten å måtte betale en formue for det. Mange utstillere viste sin versjon av det unike objektet, og hvordan det skapte både effekt og dynamikk i deres stand-område.

– Unike, boblete, skjeve, taktile gjenstander i alle materialer. Vi ønsker at det skal føles personlig og unikt i hjemmene våre. Vi beveger oss generelt mer og mer mot interiørdesign som vekker følelser med en moderne blanding av slitesterke materialer, futuristiske former og dristige fargeskalaer.