Kjøkkentrender 2020

Kjennetegnene for trendene i 2020 er at innredningen reflekterer ens personlighet. Vi ønsker varmere toner mot lyst treverk og gjerne et lekent interiør.

Kjennetegnene for trendene i 2020 er at innredningen reflekterer ens personlighet. Dette er en motreaksjon på den tidligere og mangeårige trenden med homogen og nedskalert minimalisme. Kjøkkenet blir et dekorativt rom som minner mer om stuen og man ønsker seg et sosialt og rolig hjem, hvor du kan komme deg fra dagens inntrykk med venner og familie. Personlig velvære og bærekraftig design har et tydelig fokus.

Dette er kjøkkentrendene 2020

  • Holdbare designprodukter
  • Tradisjonell innredning med en moderne tvist
  • Jordnære toner og naturlige materialer
  • Sosialt hjem med lekne, varme toner

Tidløs minimalisme

Denne trenden er drevet av ønske om å bli ett med naturen ved bruk av tydelige teksturer på materialer og farger. Basen er jordnære fargetoner og materialer som stein og granitt som skaper en taktil følelse. En tidløs arkitektonisk palett med varm-grå fargetoner og myke jordiske pasteller signaliserer stabilitet forankret i naturen. Mørkt metall kombinert med bølgete glass skaper en industriell følelse som står i kontrast til varmen i fargepaletten. Et nedstrippet design basert på rene materialer og naturlig minimalisme.

Rofylt taktilitet

De siste årene har det blitt stadig mer vanlig å ønske holdbare produkter der designet ikke er sekundært. Den miljøbevisste forbrukeren ønsker sømløst å integrere disse i hjemmet sitt og tar på den måten et tydelig standpunkt for en miljøbevisst livsstil. Denne helsetrenden basert på miljøbevissthet er langsiktig og bærekraftig og er kombinert med Japandi-trenden, en trend som kombinerer den skandinaviske tidløse elegansen med den japanske estetikken. Hjemmet skal fungere som et detox fra omverdenen. Bruken av eik i varme toner står i kontrast til lettere eik og rotting. Taktil keramikk og strukturerte overflater kombinert med runde former skaper sensualitet og ro i hjemmet.

Tradisjonelt med en moderne vri

Nordisk interiørstil har alltid signalisert lyse og åpne rom, men denne trenden går mer mot et mørkere, tradisjonelt interiør med en moderne vri. Fargene går ton i ton, detaljene er i antikk messing og vintage kombinert med moderne elementer. Et lett og koselig interiør der dempede farger i aprikos, oliven og salvie inspirert av farger man finner i naturen.

Lekfull retro

I denne trenden inspireres hjemmet av lokaler utenfor hjemmet, som barer og restauranter. Det har skjedd et skifte fra viljen til å smelte inn til viljen om å skille seg ut gjennom en blanding av høyglansmetall, mettede farger og myk terrazzo som skaper en energirik følelse på kjøkkenet. Man bestreber et sosialt hjem som går i varme tretoner kombinert med glamorøs og leken retro, geometriske mønstre og fargerike detaljer - en motreaksjon til det beige og fargeløse hjemmet.

Trendmagasin

I vårt nye trendmagasin kan du lese om de viktigste trendene innen holdbarhet, materialer og farger, samt hvordan du kan skape en harmonisk stil hjemme.

Les online