Kjøkkentrendene 2021

Sigdal presenterer nå sin trendspotting og de viktigste kjøkkentrendene å følge med på med kommende år. I 2021 vil vi se mer av detaljer i naturlige materialer, skandinavisk design, beroligende fargepaletter hentet fra natur- og innredningsløsninger tilpasset hjemmearbeid og omgang med familie og venner.

Kjøkkenet Square Eik.

I år har nok de fleste tilbrakt mesteparten av tiden hjemme. Det meste vi gjør i hverdagen, som å jobbe, lage mat, tilbringe tid med familien, fritid og hobbyer har foregått under samme tak, og i noen tilfeller i ett og samme kjøkken. Dette viser seg tydelig i fremtidige trender.

- I 2021 vil inspirasjon fra naturen være mye mer fremtredende i kjøkken og hjemmemiljøer. Vi tror at flere ønsker en rolig og harmonisk følelse i hjemmet og på kjøkkenet. Vi vil se flere kjøkken og kjøkkenmiljøer i beroligende jordfarger, som varme beige, grå og falmede, dempede grønne farger. Naturlige og bærekraftige materialer blir opplagte elementer i kjøkkendesignet med for eksempel benkeplater i naturstein og robuste håndverksdetaljer i tre, sier Herman Persson, designdirektør i Nobia - Sigdal sitt morselskap.

De fem viktigste kjøkkentrendene i 2021

  • Fargepaletter i jordnære farger
  • Naturen flytter inn
  • Romdeler for hjemmearbeid
  • Cocooning - med lengsel etter trygghet og komfort
  • Skandinavisk design

Moodboard: Vår brune farge Høst.

Fargepaletter i jordtoner

Etter et år hjemme lengter vi etter lysere tider. I 2021 vil det bli tydeligere at vi går inn i et litt mer fargerikt tiår. I løpet av det neste året vil spesielt fargepaletter hentet fra naturen ta mer plass i hjemmene. Sigdal kunne allerede i 2020 se mer farger i norske hjem da salget av grønne og sandfarger økte markant. Selv om farge vil ha en mer fremtredende rolle, vil det hvite kjøkkenet forbli, men i brutte, varme hvite nyanser.

Naturen flytter inn

Vi vil ikke bare være omgitt av vakre jordfarger, men også materialer som finnes i naturen. Flere detaljer i tre og benkeplater i slitesterke materialer som marmor eller stein vil bli valgt til kjøkken og hjem. Grønne planter og robust håndverk, som keramikk i rustfarget terracotta, forsterker det genuine inntrykket og gir en varm følelse.

Romdeler for lekser

I 2020 flyttet kontoret inn i hjemmet på en helt ny måte enn før, og for mange har kjøkkenet vært stedet der møter og jobb foregår. Flere og flere vil fortsette å jobbe hjemmefra. I Norge forventer man at 4 av 10 planlegger å jobbe hjemmefra de neste årene, ifølge en undersøkelse gjort av KPMG. For å skape trygghet i hjemmet er en av de store trendene i 2021 å dele et stort rom med åpen planløsning i forskjellige soner. Med romdeler i form av en glassvegg, en hylle eller hvorfor ikke forskjellige teksturer på materialer som markører, kan man dele rommet i ulike soner. Et rom som kan tilpasses funksjon, behov og personlig stil.

Cocooning

Med lengsel etter trygghet og komfort - En innredningstrend som gjenspeiler koblingen til velvære og helse er "cocooning". I løpet av året brukte vi mer tid hjemme, og komfort, avslapning og trygghet hjemme har blitt stadig viktigere. I løpet av det neste året vil vi derfor se mer av interiørdesign i naturlige materialer, farger og former som fremkaller akkurat de følelsene. Akkurat nå lengter mange også etter sosial kontakt og samvær i et avslappende og trygt miljø. Med "social cocooning" innreder og tilpasser vi for å kunne tilbringe tid sammen med familie og venner hjemme i stedet for å gå ut og spise på en restaurant. Kjøkkenet blir sentrum for både å spise og sosialisere.

Kjøkkenet Amfi Eik.

Skandinavisk design

En gjennomgående trend neste år er skandinavisk design. Siden den er så elegant i sin minimalisme får den en sentral plass i hjemmet fremover. Stilen er preget av myke fargepaletter, slitesterke naturlige materialer, rene linjer med naturinspirerte former og unike detaljer som bryter opp. For eksempel er Sigdal kjøkken sin modell Amfi Eik helt i tiden med sitt levende naturmateriale og sine rene harmoniske linjer.