Kompaktlaminat

Overflaten på en benkeplate i kompaktlaminat er den samme som en standard laminatplate. Kompaktlaminat er en meget slitesterk og elegant benkeplate som er fremstilt av sammenpresset, harpiksimpregnert papir under høyt trykk og varme. Benkeplaten krever minimalt med vedlikehold og er lett å holde ren. Resultatet er en kompakt benkeplate med kun 10 mm tykkelse som med sin rette forkant gir et tynt og stilig uttrykk. Vask underlimes på samme måte som standard laminat benkeplater.

Eksklusivt tradisjonskjøkken med herskapelig preg. Klassiske speilfronter med fylling og markerte profilspor som gir dybdevirkning og skyggespill. Herregaard leveres med fronter i MDF eller eik.

Hva er kompaktlaminat?

Kompaktlaminat er laget av spesialpapir som komprimeres til en sterk bordplate i en prosess med høyt trykk og varme.

Topp- og bunnlaget er farget laminatpapir som er impregnert med melamin. Dette gjør at konstruksjonen er både robust og slitesterk, samtidig som overflaten er enkel å rengjøre og vedlikeholde.

 

Fordeler kompaktlaminat benkeplate

Som navnet antyder, har en kompaktlaminat benkeplate en kompakt struktur. Det gir en slitesterk bordplate, som har flere fordeler:

  • Flere forskjellige designalternativer
  • Motstandsdyktig mot riper
  • Varmebestandig: Tåler varme opp til 180 grader
  • Enkel å rengjøre og vedlikeholde

 

Kompaktlaminat benkeplater har samme egenskaper som laminatbenkeplater, men de er ikke laget med sponplatekjerne. I stedet har benkeplater i kompaktlaminat en gjennomfarget kjerne, og er derfor en mer holdbar benkeplateløsning.

Designfleksibilitet

Egenskapene til en kompaktlaminat benkeplate gjør at det er mange designmuligheter. Kompaktlaminat er et fleksibelt materiale der hjørnene kan avrundes om ønskelig. I tillegg finnes benkeplater i kompaktlaminat i flere forskjellige farger, og dermed er den et passende benkeplatevalg for så å si alle kjøkkenmodeller.

 

Laget for å brukes

En benkeplate i kompaktlaminat har en vekt på 15 kg/m2 ved en tykkelse på 12-13 mm.

Til tross for den smale konstruksjonen er kompaktlaminat motstandsdyktig mot riper, og er dermed en benkeplate som er beregnet på daglig bruk og slitasje.

Vi anbefaler likevel at du alltid bruker skjærebrett og unngår støpejernsgryter eller keramikk, som kan ripe opp bordplaten.

 

En langvarig løsning

Prisen for en kompaktlaminat benkeplate er middels sammenlignet med andre benkeplatetyper. Du får en vakker, praktisk og slitesterk bordplate som du vil være fornøyd med i mange år.

Line har et stort designregister. Med sine slette MDF-fronter i hele 15 forskjellige malte farger

003H Snø med hvit kjerne

635H Snø med sort kjerne

597H Sort Skimmer med sort kjerne

602H Sort Matt med sort kjerne

Elegant og moderne eikekjøkken. Slette fronter i eikefinér med integrert kantlist i eik som markerer kjøkkenets linjer og komposisjon.

Unngå skade

Sterkt farget mat og drikke kan misfarge en kompaktlaminat benkeplate. Søler du rødvin, rødbetejuice eller annen sterk fruktfarge, må du derfor sørge for å fjerne flekken umiddelbart.

I tillegg anbefaler vi at du alltid bruker bordbeskytter til å sette ned varme gryter og panner på – selv om en benkeplate i kompaktlaminat er varmebestandig opp til 180 grader. Varme gjenstander overstiger lett 180 grader, noe som kan skade overflaten.

 

Vedlikehold av kompaktlaminat

Den daglige rengjøringen av en benkeplate i kompaktlaminat kan gjøres med rent vann og en oppvridd klut. Unngå å bruke skurepulver, stålull eller andre slipemidler, da disse kan ripe opp bordplaten.

Kompaktlaminat tåler vanlige rengjøringsmidler, men ikke sterke syrer og baser. For å fjerne gjenstridige flekker anbefaler vi at du bruker et universalrengjøringsmiddel uten sulfo. Etterpå vaskes benkeplaten igjen med en ren, oppvridd klut.

 

Les vår artikkel om miljøvennlig vask av kjøkken