Tips til deg som skal pusse opp kjøkkenet

Våre rutinerte kjøkkendesignere vet godt hva man bør tenke gjennom før man setter i gang med å planlegge fornying av kjøkkenet. Her får du deres beste tips.

Ved å kombinere kjøkkenmodellen Line i fargen Korn og Signatur Nøtt har vi fått frem et lekent og inspirerende kjøkken med rom for ro og sosiale samvær.

Uansett om du ønsker å bytte ut hele kjøkkenet, eller gjøre oppgraderinger gjennom et frontbytte er det noen ting du bør tenke gjennom. 

Løsningene skal passe deg

– Enten du skal gjøre noen justeringer, eller du skal bygge et helt nytt kjøkken, er det lurt å tenke gjennom hva du har vært fornøyd med og hva som ikke har fungert så godt med det eksisterende kjøkkenet.

Et kjøkken skal være funksjonelt, og derfor bør du tenke godt over behovene til akkurat din familie. Sigdal tilbyr mange smarte løsninger, enten du trenger en integrert krakk i sokkelen, en heis som løfter opp kjøkkenmaskinen din, eller en suppleringsbenk som kan dras frem når du trenger mer arbeidsplass på kjøkkenbenken.

– Når vi vet hva du bruker kjøkkenet mest til kan vi tegne løsninger som er skreddersydd deg og dine behov. Siden Sigdals fabrikk ligger i Eggedal er det også kort vei til å lage unike løsninger til deg og ditt kjøkken, for et så bra sluttresultat som overhodet mulig.

Gjør deg noen tanker om stil

– Du bør også ha gjort deg noen tanker om hva slags stil du ønsker på kjøkkenet ditt, eller hva slags stil du allerede har hjemme og som du har lyst til å videreføre i kjøkkenet ditt.

Mange kommer på tegnemøte med lagrede bilder fra Pinterest eller Instagram, for å vise hva de liker. Et annet tips kan være å ta testen vår, som hjelper deg å finne din stil. 

Nydelig Herregaards-kjøkken i fargen S2005-G10Y i privat hjem på Byåsen i Trondheim.

Tips til deg som vurderer et nytt Sigdal-kjøkken

1) Ha med alle kjøkkenmålene:
Det første kjøkkentegneren gjør er å lage en fullstendig planskisse av kjøkkenrommet. Ha derfor med alle mål, inklusiv takhøyde, plassering av  vann og avløp, ventilasjon, vinduer, dører og åpninger med gerikter. 

2) Tenk gjennom fronter og uttrykk på forhånd.
En tegnetime hos Sigdal tar minimum to timer. Har du gjort deg kjent med Sigdals mange fronter, benkeplater, håndtak, knotter og hvilket uttrykk du ønsker på kjøkkenet før tegnetimen, er mye gjort. Da kan du bruke tegnetimen til å skreddersy drømmekjøkkenet sammen med en profesjonell kjøkkentegner. Kjøkkentegneren hjelper deg å se potensialet og muligheter i kjøkkenrommet. Målet med tegnetimen er å få en ferdig kjøkkentegning og tilbud. Når en kunde godtar et tilbud fra Sigdal, kommer noen hjem til deg og kontrollmåler kjøkkenet, slik at du er sikker på at alt blir målt rett. 

3) Velg kjøkkenmontering fra Sigdal:
Våre kjøkkendesignere anbefaler på det sterkeste at kjøkkenforhandlerens egne kjøkkenmontører monterer kjøkkenet for deg, siden man da har garanti på jobben som utføres. Skulle noen deler bli ødelagt under montering, står Sigdal for bestilling av nye deler og kostnader knyttet til dette.