Oppdekking med jordnære farger

Sammen med den kjente svenske interiørstylisten Lotta Agaton har vi laget 5 vakre oppdekkingen i jordnære fargetoner. La deg inspireres av oppdekkingene i fargene - Høst, Korn, Torden, Frost og Hav.

Å ta seg god tid og dekke et pent pent bord skaper en herlig atmosfære og hever måltidet. Legg på en fin linduk, velg et vakkert porselen og pynt bordet med planter, ferske eller tørkede.

Enten velger du en borddekking som går ton-i-ton med fargen på kjøkkenet ditt eller bryt med en helt annen farge. La deg inspirere av borddekningen i våre jordfarger - Høst, Korn, Torden, Frost og Hav.

En oppdekking i mørkebrune ton i ton farger med innslag av grått og sort skaper en fin, varm og litt rustikk atmosfære og følelse.

Borddekking i bruntoner

En oppdekking i mørkebrune ton i ton farger med innslag av grått og sort skaper en fin, varm og litt rustikk atmosfære og følelse. Bruk det du har eller finn elementer i skogen som du kan ta med inn. Mange butikker har også poser med dekorasjoner du kan kjøpe. Dekorasjonen kan du bruke igjen og igjen. 

Med brune duker, servise og naturlige materialer som tre og kurv, skapes en rustikk og innbydende følelse. Bruk gylne aksenter eller grønne planter for å tilføre kontrast og friskhet til bordet. Bruntoner passer godt til både hverdagslige og mer formelle anledninger, og gir en tidløs og avslappet estetikk som inviterer til hyggelige måltider og minneverdige øyeblikk rundt bordet.

Les mer om vår jordnære farge Høst

En borddekking i beige toner blandet med hvitt porselen og naturtoner gir en sober luksusfølelse.

Borddekking i beige toner

En borddekking i beige toner blandet med hvitt porselen og naturtoner gir en sober luksusfølelse og gir et elegant og avslappet preg til enhver anledning. Med beige duker, servise og naturlige teksturer som lin eller bomull og keramikk skapes en varm og innbydende atmosfære. Kombiner gjerne med hvite eller brune elementer for å skape kontrast og dybde i borddekkingen. Duker og servietter i lin og bomull får du både hos H&M Home og hos Kid Interiør.

Beige toner passer godt til både formelle middager og uformelle sammenkomster, og gir et tidløst og sofistikert uttrykk som passer til enhver smak og stil.

Les mer om vår jordnære farge Korn

Ønsker du en krisp og fresh følelse går du for helhvitt bord. Hvitt gir en rolig og avslappet følelse.

Borddekking i hvitt

Borddekking i hvitt gir et tidløst og rent uttrykk til enhver anledning. Med hvite tallerkener, duker og servietter skapes en elegant og minimalistisk atmosfære. Hvitt er allsidig og passer til både formelle middager og uformelle sammenkomster. Du kan legge til kontrast med fargerike detaljer eller holde det enkelt med hvite blomster og lys. Hvitt fremhever maten og gir bordet et delikat og stilrent preg, som aldri går av moten.

En romantisk borddekkingen som denne kan kalles Dîner en blanc og oppsto i Paris på 1980-tallet. Til en «middag i hvitt» er bord og gjester kledd i hvitt og alle har med seg sitt bidrag til middagen. Et hyggelig og annerledes måte å være sammen på.

Les mer om vår Jordnære farge Frost

Ønsker du en litt strammere og mer raffinert borddekking bruker du en mørke grå base med porselen og tekstiler i lysere toner som innramming

Borddekking i gråtoner

Borddekking i gråtoner skaper en moderne og stilig atmosfære. Med grått servise, bordbrikker og dekorative elementer får du et elegant og sofistikert bord.

Grått er en allsidig farge som lar deg eksperimentere med ulike teksturer og mønstre for å skape dybde og kontrast. Legg til sølv- eller gullfargede aksenter for ekstra eleganse, eller kombiner med levende grønne planter for et friskt preg. Ønsker du en litt strammere og mer raffinert borddekking bruker du en mørke grå base med porselen og tekstiler i lysere toner som innramming.

Med gråtoner kan du skape et tidløst bordoppsett som passer til enhver anledning.

Les mer om vår jordnære farge Torden

Blå toner og vintage porselen blandet med moderne glass og bestikk blir levende og personlig.

Borddekking i blått

Borddekking i blått kan gi en følelse av friskhet og eleganse til ethvert måltid. Blå toner og vintage porselen blandet med moderne glass og bestikk blir levende og personlig. Denne borddekkingen passer til en vårlig og sommerlig oppdekking. Og er du så heldig å ha bolig eller hytte ved sjøen passer denne borddekkingen perfekt. Pynt med blomster, marengs og kanskje noen skjell og steiner fra stranden for et levende og vakkert bord.

Den beroligende blå fargen skaper en avslappet atmosfære og kan kombineres med hvitt for en klassisk kontrast eller med gull- eller sølvtoner for en mer formell touch. Uansett anledning vil borddekking i blått legge til en unik og forfriskende touch til din servering.

Les mer om vår jordnære farge Hav