10 tips for en smidigere kjøkkenrenovering

Det er mye å tenke på når man skal renovere sitt kjøkken. Her deler den svenske livsstilsbloggeren Underbara Klara sine beste tips for å håndtere hverdagen under oppussingen.

Marbodal Hemma hos - Underbara Clara

Underbara Clara

Tips for en smidig kjøkkenrenovering

  • Lag et provisorisk kjøkken
  • Ha kun fremme redskap du virkelig behøver
  • Ikke pakk ned krydderet du bruker mest
  • Benytt anledningen til å rydde og kaste/gi bort
  • Lag deg et lite provisorisk spiskammers
  • Lag opp måltider som kan tas frem fra fryseren
  • Lag hverdagskos med duker, blomster og levende lys også under renoveringen
  • Alle har sin egen kopp
  • Finn enkle oppskrifter som kan lages på en kokeplate
  • Lat som det er sommer og dere er på camping

1. Hvis du har plass til det - ordne et provisorisk kjøkken mens du pusser opp. Kanskje et kassert kjøkkenskap kan fungere som benk? Sett opp en enkel kjøkkenstasjon med de viktigste tingene som vannkoker, kokeplate og mikrobølgeovn.

2. Tenk over hva du bør pakke bort og hva som kan være greit å ha fremme. Sigdal har en liste med tips du kan bruke!

3. Benytt anledningen til å rydde når du uansett skal tømme kjøkkenet. Fyll kasser med ting du ønsker å bli kvitt og kjør det til et loppemarkedet eller en gjenbruksbutikk. På den måten blir det mindre å lagre hjemme under oppussingen og når du flytter inn på kjøkkenet igjen er kun det viktigste med.

4. Forbered et enkelt spiskammers med ting du bruker under renoveringen. Salt, pepper, kaffe, sukker, buljong ... Resten kan stables i en eske. Her er flere gode tips til hva du bør ha fremme under renoveringen!

5. Bor du i byen kan takeaway være et alternativ noen dager, men dersom du planlegger oppussingen godt kan du lage matporsjoner å fryse ned som kan varmes opp i en kjele. Du kan også lage ulike former for supper eller gryteretter som kan spises med brød. Kanskje ikke veldig spennende, men det varer kun i en begrenset periode.

6. Problemet med renoveringer er at de har en tendens til å påvirke rom som ikke renoveres. Behold de gode rutinene og rengjør på fredager slik at det blir koselig hjemme i helgene. Finn frem rene duker og tenn lys på hverdagene. Det er godt å oppleve litt normalitet midt oppi alt kaoset.

7. Oppvasken må taes der det er vann, som ofte er på badet. Prøv å begrense oppvasken så mye som mulig ved å spise kald mat i løpet av dagen. Merk gjerne glass og kopper slik at man vet hvem som bruker hvilke glass. På den måten redusers oppvasken ytterligere.

8. For å gjøre middagen så enkel som mulig har vi laget en side med opppskrifter som kan lages på en kokeplate. Her finner du enkle og smakfulle retter når du renoverer ditt kjøkken. På IKEA kan du kjøpe en bærbær kokeplate som tar liten plass og som er lett å flytte.

9. Dersom du har mulighet til det så bruk gjerne grillen så mye som mulig. Er du så heldig å ha en grill med kokeplate så er mulighetene enda flere. Sett grillen under tak så kan du grille uansett hvilket vær og årstid det er.

10. Og blir du ekstra lei kan du tenke på at dette er vanlig standard på en campingplass, seilbåt eller i et lite sommerhus der mange familier tilbringer hele ferien frivillig! Så da kan det vel ikke være så vanskelig for en liten periode?