Et naturlig møte

Bærekraftig design er design som varer over tid. Som alltid føles aktuell. Gir mening. Og er vakker. Det handler om god kvalitet og om materialer som ikke bare er estetisk tiltalende for øyet, men som også bidrar til å redusere klimaavtrykket vårt.


Tre møter farge

Dette handler om møtet mellom tre og farge. Et naturlig møte mellom den vakre og livlige fronten Favn Nøtt og vår fargekolleksjon Jordnær. Et møte mellom materialer og farger som henter inspirasjon fra vår nordiske natur og som gir kjøkkenet et holdbart design. Her forenes grunnleggende og harmoniske farger i fargekolleksjonen seg med eiken og gir kjøkkenet et slitesterkt og naturlig utseende. Naturmaterialer og jordfarger er en kombinasjon som varer over tid og som passer perfekt på kjøkkenet. En kombinasjon som ikke er diktert av trender, men av en varm og innbydende følelse. En følelse som aldri går ut på dato og hvor fargen gir kjøkkenet personlighet og karakter.I dette kjøkkenet har vi valgt å arbeide med rommets vegger og former. I stedet for å jevne ut og skape rette linjer lar vi kjøkkenets benkeskap smyge langs veggene og skape naturlige soner i kjøkkenet. Sonene forsterkes med ulike materialer og farger på skapene.

 

Naturlige soner

På dette kjøkkenet har vi valgt å jobbe med rommets vegger og former. I stedet for å jevne ut og lage rette linjer lar vi kjøkkenbenkene krype langs veggen og skape naturlige soner på kjøkkenet. Soner vi forsterker med ulike materialer og farger på skapene. Den eksisterende formen på veggen var grunnlaget for hvor møtet mellom eik og maling kunne finne sted. En mer klassisk kombinasjon av tre og farge er som regel å ha en kjøkkenøy i eik og overskapene i farge. Eller å jobbe med ulike materialer på benkeskap og overskap i horisontal fargeskala. Men, på dette kjøkkenet, med de forholdene som var, ble det naturlige møtet vertikalt. Benkeskapene i eik, som i sin forlengelse sveiper rundt hjørnet av veggen for å skifte til en slett front i en jordnær farge.

 

Jordnære farger

Våre jordnære farger er utviklet for å passe et kjøkken over tid. Fargene er lune og harmoniske. Å kombinere tre og farge gir spennende kontraster på kjøkkenet. På dette kjøkkenet fortsetter de malte frotnene helt opp til høyskapene som skjuler kjøleskap og fryser. På eikedørene har vi valgt lange håndtak som forsterker kjøkkenets linjer og gir døren karakter. På den andre siden av kjøkkenet har vi valgt de håndtaksløse trykkene for å gi dørene en homogen ren følelse, og la fargen komme frem.

Detaljer som kvister og tilbehør i naturmaterialer bidrar til en avslappende følelse sammen materialer og farger inspirert av naturen.

 

Helheten ligger i detaljene

Hele veggen over skapene er kledd i en tidløs hvit stående flis med en struktur som gir veggen liv. Viften er også flislagt for en homogen og harmonisk følelse. Langs veggen, på linje med skapene, er det en knottlist i sort. Knottlisten blir til en stilig hylle midt i møtet mellom eik og farge. Det gir kjøkkenet plass til redskaper og ingredienser som ofte brukes og plass til ting du gjerne vil vise frem på kjøkkenet. Benkeplaten er i 20 mm kvartskompositt, en dimensjon som er i tråd med håndtakene og gir kjøkkenet en lett følelse. Oppvaskkum og blandebatteri går i matt sort og holder fargeskalaen sammen med hvitevarene, knottlisten og hyllen.

 

Skap en tidløs følelse

Kombinasjonen av tre og farge sammen med den hvite flisen og det naturlige brede plankegulvet gir hele kjøkkenet en tidløs følelse. Et kjøkken for nåtiden som er like vakkert i dag som i morgen. Et kjøkken som inviterer til spennende møter i livet, med plass til god matlaging og store øyeblikk. Inviter fargekolleksjonen Jornær inn på kjøkkenet og la den møte eikens vakre og livlige uttrykk. Gjennom våre 15 spesialutviklede farger finnes det en kombinasjon for alle.

FAKTA:

Kjøkkenmodell: Favn Nøtt / Line 
Benkeplate: Kvartskomposit, Concrete, H20mm
Vask: Franke Mythos, underlimt
Kran: Tapwell, 184 Arm matt sort
Golv: Parkettgulv, brede planker B300mm, Eik
Fliser: Crogiolo Lume White
Hvitevarer: Siemens