Nye fronter og benkeplate: Slik fikk Hilde nytt kjøkken med Re:New

Senkede skuldre, morgensol og god tid med familie og venner. Slik beskriver Hilde Rosseland sitt «nye» kjøkken fra Sigdal. – Å komme inn på kjøkkenet nå er som å komme inn i en helt ny atmosfære. Jeg nyter kjøkkenet mer enn før, sier hun.
Kjøkkenmodell
Uno i fargen Snø
Benkeplate:
Laminat Delaware Stein
Håndtak:
Gamle fra opprinnelig kjøkken

Det er ingen tvil om at Hilde kjenner kjøkkenet sitt godt, og det er kanskje ikke så rart siden hun har montert både skap, håndtak og benkeplate selv. 

– Vi pusset opp kjøkkenet da vi flyttet inn i 2001, og gjorde det aller meste selv. Da var rommet mye mindre og hadde kun to vinduer, forteller hun. 

Etter over 20 år har Hilde kjent behov for å fornye og modernisere kjøkkenet. 

– Jeg har alltid vært veldig fornøyd med kjøkkenet, både planløsning og størrelse, men har samtidig  hatt et ønske om å gjøre noe litt annerledes, som nye fronter og benkeplate. 

Hun var innom tanken på å få de eksisterende kjøkkenfrontene spraylakkert, men valget falt på å fornye kjøkkenet med nye fronter med Sigdal Re:New. 

Kombinerer gammelt og nytt

– Er det noe jeg kan skryte av etter 20 år med samme kjøkken er det hvor godt skrogene og skapene har holdt seg. Derfor var det et enkelt valg da jeg så at det nå var mulig å kun bytte frontene på kjøkkenet jeg allerede har.

Drømmer du om å fornye kjøkkenet? Avtal tegnetid med nærmeste Sigdal-forhandler her! 

Selv om Hilde ønsket å fornye kjøkkenet, var det også viktig å vise døtrene at man ikke trenger å bytte alt for at det skal være både fint og funksjonelt. Hun valgte derfor å beholde alt av hvitevarer, vask og armatur, kroker og håndtak, og er strålende fornøyd med valget. 

– Som mor kjennes det godt å kunne vise barna mine at det går an å ta gode og miljøvennlige valg, også når det gjelder oppussing. Alt trenger ikke være nytt, og likevel har vi fått et utrolig flott kjøkken!

Lyst og innbydende

Frontene som er brukt i fornyingen av Hildes kjøkken heter Uno, og er i fargen snø. Dette er en stilren front som passer inn overalt, og kan males i nesten alle tenkelige farger. Deriblant våre 15 standardfarger fra Jordnær-kolleksjonen. Over benken har Hilde malt fargen Present og på veggen i stuen har hun fargen Vintage Brown.

Noen av benkeskapene på kjøkkenet til Hilde ble gjort om til mer praktiske skuffer

– Det fantes ikke demping den gangen vi kjøpte kjøkkenet. Det er veldig deilig å ha det på det «nye» kjøkkenet, forteller Hilde.

To nøkkelspørsmål å stille seg 

Ifølge markedssjefen i Sigdal er satsingen Re:New en måte for den norske kjøkkenprodusenten å ta sin del av ansvaret for et mer miljøvennlige alternativ til full oppussing av kjøkkenet. 

– Når det lar seg gjøre å ta vare på de eksisterende kjøkkenskrogene, sparer man miljøet for stor belastning. Når man kun bytter frontene kan man faktisk begrense klimaavtrykket med så mye som 60 prosent*, sammenlignet med å sette inn et helt nytt kjøkken, forteller Nils Bruun i Sigdal. 

Han er glad for at Hilde har valgt å fornye kjøkkenet sitt med Re:New

– Når man har et kjøkken som fungerer godt i hverdagen, er det fint å kunne velge en mer miljøvennlig og bærekraftig oppgradering. 

Markedssjefen råder deg som vurderer å bytte kjøkkenfronter eller en enda større oppgradering å stille to viktige spørsmål: 

– Hva fungerer godt med ditt nåværende kjøkken og hva kan bli enda bedre? Det gir våre erfarne tegnerne et godt utgangspunkt for å tilpasse og skreddersy kjøkkenet til deg og ditt behov. Kanskje vil du få en bedre kjøkkenopplevelse og plassutnyttelse ved å sette inn en kjøkkenøy eller ved å bygge sittebenk, foreslår han.

Drømmer du om nye fronter på ditt Sigdal-kjøkken? Book møte med nærmeste Sigdal-forhandler her!

Øker kjøkkenets levealder

Nils Bruun i Sigdal mener tilpasninger som forbedrer plassutnyttelse og øker trivselen på kjøkkenet er med å øke levealderen. 

– Endringer som gjør at kjøkkenet kan fungere i mange flere år og som kanskje utsetter behovet for et helt nytt kjøkken må jo være bra for miljøet.

Dette erfarer han går igjen for mange nye boligeiere. 

– Har man kjøpt bolig med et flott, men kanskje litt utdatert Sigdal-kjøkken er det forståelig dersom man ønsker å oppgradere stilen til noe mer moderne. Da kan et frontbytte være et veldig godt og ikke minst rimeligere alternativ til å fjerne alt og sette inn et helt nytt kjøkken, understreker markedssjefen. 

Les også: Familien Færgestad byttet ut gamle profilerte eikefronter med nytt og moderne

*Kilde: IVL EPD Verktøy: Klimapåvirkningen på materialer, produksjon og transport til kunde (A1-A3) ifølge EN15804 A2-GWP-f. Beregningene bygger på generisk data fra IVL men ikke av 3:e part.

Om dette kjøkkenetHvem bor her?

Hilde Rosseland

Hvor?

Myrvoll i Nordre Follo kommune.

Hvilken planløsing er valgt?

Parallell løsning med skap på begge langvegger.

Hvilken stil har kjøkkenet?

Klassisk med en moderne vri.