Velkommen til Jervehiet

Smarte løsninger, masse oppbevaring, benkeplass og kosekrok. Dette hyttekjøkkenet har alt!
Kjøkkenmodell
Scala
Farge
Green Leaf (S 5010-G70Y)
Benkeplate
Laminat 628 Rusten Metall 20 mm
Vask
Underlimt Franke MTG210-50 farge Grafit
Ventilator
Røros Metall Mantic 60x70,4 i samme farge som kjøkkenet.

– Vi har nok gitt kjøkkenkonsulent Nina ved Studio Sigdal Fredrikstad litt hodebry, ler Lars. 

Han har akkurat fortalt om prosessen med å tegne kjøkkenet til den nye hytta som sto ferdig høsten 2021. Et prosjekt som stadig fikk nye gode løsninger –  og det som startet som et U-kjøkken ble til innredning i hele hytta.

– Jeg har veldig troen på at man skal ta seg tid til å diskutere løsninger. Det har gått mange kvelder på det her hjemme, mens vi bygget hytta. Og nå er vi så fornøyde med resultatet!

Smart utnyttelse av plassen og gode praktiske løsninger går igjen i Jervehiet. Selv om hytta ikke er så stor, har familien fått plass til et stort fullverdig kjøkken. 

– Vi har nok brukt mer kjøkkeninnredning enn det som er vanlig i en hytte – og det angrer vi ikke på. Vi elsker å lage mat, og har prioritert god benkeplass til baking og matlaging. Vi har plass til det vi trenger i skuffer og skap, til og med kjøkkenmaskinen har vi fått plass til. Den heises opp fra sitt eget skap når vi trenger den, forteller Lars.

 

Ønsket å støtte norsk næringsliv

Hytta er levert av Saltdalshytta, og allerede fra byggestart visste Sissel og Lars at de skulle velge Sigdal som kjøkkenleverandør. Det ga dem god tid til å planlegge det kommende kjøkkenet.

– Vi kjøpte tomt og begynte planleggingen under pandemien i 2020, og det var viktig for oss å støtte opp om norsk næringsliv. I tillegg til å være en norsk bedrift visste vi også at det er god kvalitet, da vi kjenner flere med kjøkken herfra, sier han.

– I tillegg hadde Sigdal løsninger som passet godt i hytta. Vi ønsket oss kjøkkenfronter med profiler og litt landlig stil, men som samtidig er moderne. Vi visste også at vi ville ha et malt kjøkken, og derfor var Scala fra Sigdal perfekt.

 

Lykkes på Instagram

Lars og Sissel er begge opptatt av design og estetikk, og valgene som er tatt i innredningen er gjennomførte. Det kan også være grunnen til at det som skulle bli en hyttebok på Instagram for familie og venner, endte med å bli en stadig voksende konto, og interiørmagasinet Boligdrøm har allerede laget en artikkel om hytta.

En av løsningene som følgerne på Instagram spør mest om er bokhylla som skiller kjøkkenet fra spiseplassen.

– Jeg kom over en hylleløsning i Sigdals katalog, der det i stedet for en glatt front var satt inn en endehylle på et benkeskap. Vi spurte Nina om det var mulig å sette inn slike hyller på enden av kjøleskapet, og det var det. 

Slik fikk de løst flere behov på en gang: Et skille mellom kjøkken og stue, plass til bokhylle – i tillegg skjuler den oppvasksonen fra sitteplassen i stua.

Scala hyttekjøkken hos Jervehiet i fargen S 5010-G70Y.
Fotograf: Jeanette Bækkevold

Scala fra Sigdal er en crossover mellom tradisjonsrikt design og moderne linjer, der du kan forsterke enten det ene eller det andre med detaljene du ønsker. Derfor egner det seg like godt hjemme som på hytta.

Kjøkkenskap ble plassbygget benk

Møbleringsplanen for hele hytta ble til underveis i byggeprosessen, og det var en utfordring å løse mangelen på lagringsplass. Dette var helt til den gode ideen om å bygge oppbevaring inn i sitteplassen dukket opp: Lave kjøkkenskap i samme modell og farge som kjøkkenet, med spesialsydde madrasser, ble til sitteplass til mange, daybed, kosekrok og inkluderer syv ekstra skuffer med lagringsplass. 

– Denne benken transformerer spiseplassen til en sosial sone vi bruker hele tiden. Det er en av tingene jeg er mest overrasket over, hvor mye vi bruker spiseplassen. Her blir vi sittende etter måltidene og prate, og vi bruker den som en daybed med en god bok eller bare nyter utsikten.

Kjøkkenet og sittebenken er i fargen Green Leaf fra Jotun, en herlig grågrønn farge som ikke er for skarp og som passer med de grå vinduskarmene. Som alt annet i hytta er fargene gjennomtenkt, og det grå og grønne går igjen i hele hytta - i alt fra garderobeskap, baderomsinnredning og møbler. Alle fire garderobeskap i hytta er også fra Sigdal, både i entré, hovedsoverom og begge soverom på hemsen. 

 

Et godt sted å være

For å få et åpnet og luftig kjøkken har familien valgt å begrense antall overskap. På veggen med komfyren henger det kun en kjøkkenvifte, og over bakebenken er det vindu. 

På spørsmål om hva de er mest fornøyde med på kjøkkenet svarer Lars: helheten.

– Vi bruker kjøkkenet og spiseplassen hele tiden. Det er her vi bruker mest tid når vi er på hytta. Det er et godt sted å være. Når vi lager mat er alt lett tilgjengelig fra “arbeidsplassen” under krydderhylla, alt fra kjøkkenredskaper og kjeler er innenfor en armlengdes avstand.

Vil du se mer av hytta? Følg @jerve_hiet på Instagram, for masse herlig inspirasjon.

Fotograf: Jeanette Bækkevold 

Tips fra kjøkkendesigner Nina Olsen

Er det annerledes å tegne hyttekjøkken enn «vanlig» kjøkken?

Som oftest er hyttekjøkken mer komprimert/mindre enn kjøkkenet hjemme. Vi skal ha plass til mye på mindre plass.

Er det noen smarte løsninger du vil trekke frem?

Ved sitteplassen er det brukt skuffer på høyde 320mm. Plassen er da blitt utnyttet til oppbevaring samtidig som det er sitteplass. Det er ellers brukt mye skuffer som er praktisk til matvarer, kjeler og ellers kjøkkenutstyr. Hjørneskapene har de praktiske Le-Mans-karusellene.

Hva liker du best med kjøkkenet?

Det at spiseplassen er innlemmet i kjøkkenet. Den som står for matlagingen kan også være sosial med familien og med gjester som er samlet rundt spisebordet. Liker også løsningen er luftig, da høyskap og overskap er plassert på motsatt vegg av vinduet. Man må «runde» bokhyllen for å se overskapene.

Hva er dine beste tips til folk som skal kjøpe hyttekjøkken?

Velg materialer som er enkle å vedlikeholde. Kanskje andre familiemedlemmer også skal bruke/låne hytta? Gode måltider er like viktig hjemme som på hytta. Vi har ofte bedre tid her. Det bør være mulighet for at flere jobber på kjøkkenet samtidig.

Om dette kjøkkenetHvem?

Lars og Sissel

Hvor?

Langen i Østfold

Hvilken planløsning er valgt?

U-kjøkken

Hvilken stil har kjøkkenet?

Klassisk kjøkken i fargen S 5010-G70Y