Sammen skaper vi verdi gjennom hele livssyklusen og former en holdbar kjøkkenreise

Vårt bærekraftsarbeid omfatter flere områder som er viktige for oss, våre samarbeidspartnere og kunder. Sammen kan vi skape verdier gjennom hele livssyklusen og sammen forme en bærekraftig kjøkkenreise.

Sigal er en del av Nobia-gruppen, som har et solid bærekraftsarbeid med utgangspunkt i FNs mål for bærekraftig utvikling. Siden 2017 har Sigdal jobbet etter den konserndekkende bærekraftsstrategien, som er basert på fire hovedområder: bærekraftig innovasjon, materialer fra bærekraftige kilder, reduksjon av karbondioksidutslipp og ansvarlige innkjøp.

– For å jobbe gjennom hele livssyklusen må vi informere, inspirere, involvere og engasjere alle parter som gjør en bærekraftig kjøkkenreise mulig. På denne måten kan vi sammen bidra til en mer bærekraftig utvikling. Vi ønsker å øke tempoet og jobber nå med vår neste bærekraftstrategi, sier Amanda Jackson, leder for bærekraft i Nobia.

Sette mål driver oss fremover og handling gir resultater. Her er noen eksempler på hvor vi er i dag på de ulike områdene:

Rustikk og landlig kjøkkenmodell i heltre eik. Front med enkel ramme og slett fylling gjør at du kan variere uttrykket på kjøkkenet fra det helt moderne til det rustikke landlige preget alt etter hvilket tilbehør du velger.

Holdbar innovasjon

I løpet av året ble produktkontrollkort introdusert. Det har både optimert vårt evalueringsarbeid av nye produkter og bidratt til nye perspektiver på evaluering av materialer og design for sirkularitet.

Materialer fra bærekraftige kilder

I dag kommer størstedelen av trevirket som brukes i vår produksjon fra anerkjent sertifisert hogst og resten er gjenvunnet virke eller trevirke fra leverandører hvis bærekraftsarbeid er gjennomgått og godkjent.

Reduser karbondioksidutslipp

Vi har nådd målet om 100 prosent fornybar strøm i alle produksjonsanlegg.

Ansvarlige innkjøp

Vi har konsernomfattende programmer for ansvarlige innkjøp som er basert på respekt for menneskerettigheter, miljø og forretningsetikk.

Programmet inkluderer risikoanalyse, gjennomgang, evaluering og en anonym kanal for rapportering av brudd på våre leverandørkodeks.

I tillegg har vi utvidet Sigdal sitt utvalg svanemerkede produkter i løpet av året. Mye av Sigdal sitt sortiment er i dag svanemerket: skaprammer i hvit MFC, benkeplater i laminat, fronter i fargen Snø, beslag, hvite sokler, og bakstykker.