SigdalTrend er et utvalg av kjøkken og kjøkkendetaljer satt sammen av oss i Sigdal. Her finner du tidsriktige kjøkken, detaljer, materialer og farger: alt som er i vinden akkurat nå og som vi ser øker i popularitet og etterspørsel både i Norge og internasjonalt. Vår ambisjon fremover er å løfte frem det tidsriktige og det som driver dagens trender innen kjøkken. 

 

Sigdal passer til deg som vil ha et norskprodusert kjøkken, tilpasset dine behov, tegnet og formgitt akkurat slik du ønsker det, i de materialer eller i den fargen du drømmer om. La deg inspirere av SigdalTrend og få hjelp av en Sigdal kjøkkendesigner – sammen kan dere skape et kjøkken du ikke visste fantes.

 

Velkommen til Sigdal – la oss finne din stil sammen!

Sigdal Kjøkken - Line S2005-Y20R
Sigdal kjøkken - Amfi Eik
Sigdal kjøkken - Scala Inframe S5500-N
Sigdal kjøkken - Uno S 0500-N
Sigdal kjøkken - Line beige S2005-Y20R
Sigdal Kjøkken - Square Eik Lakriz
Sigdal kjøkken - Line S7005 - G80Y
Sigdal Kjøkken - SigdalTrend farger

Sigdal setter farge på Norge ved å gi deg et kjøkken i akkurat den fargen du ønsker. I SigdalTrend har vi valgt ut ti farger som for tiden øker i popularitet og som vi ser følger de ledende designtrendene.

Skalaen har en naturnær, jordfarget og pudderinspirert tone. Her finner du flere nyanser av beige, som er en av de mest populære fargetrendene i 2019. Beige preger kjøkkenet med en litt varmere og mer behagelig følelse enn hva den fortsatt veldig populære gråskalaen gjør. I våre utvalgte SigdalTrend-farger har vi også inkludert eksklusive grågrønne og gråblå toner som gir kjøkkenet en rolig og avslappet atmosfære med et hint av farge. Alle disse fargene passer godt sammen med forskjellige typer naturstein og tre som sammen kan skape en natur-nær atmosfære på kjøkkenet ditt.

Sigdal kjøkken - Line S7005 - G80Y

STILRENT & NATURLIG

Hvordan får man et lite kjøkken til å virke stort? Interiørarkitekt Kristin Sletner hos Sigdal har skapt en skreddersydd, varm atmosfære på et lite kjøkken ved å kle det helt i eik. Sammen med de svarte detaljene er dette et kjøkken helt i tråd med den naturlige og rene trenden vi ser mye av
i dag.

HELHETSFØLELSEN
Tør å ta et steg bort fra den klassiske tanken om benkeplate og overskap og se heller kjøkkenet som en arkitektonisk helhet. Hvis man bor trangt eller har et lite kjøkken, kan man kle hele rommet i ett materiale og lage rombasert oppbevaring.

VELG DETALJER MED OMHU
Detaljene utgjør helheten – velg dem med omhu. Det er fort gjort å glemme hvor stor betydning oppvaskkum, dør-knotter og kran har for den endelige stilen på kjøkkenet. Helhetsfølelsen påvirkes av om du velger en kran i svart, krom eller hvit.

NATURMATERIALER
Velg noen få naturmaterialer og gi dem plass på kjøkke-net. Naturmaterialer gir kjøkkenet en varm og ekte følelse, og holder man seg til noen få materialer blir inntrykket roligere i et lite rom. Man bør som hovedregel ikke blande for mange ulike materialer.

Sigdal kjøkken - Amfi Eik
Sigdal kjøkken - Line beige S2005-Y20R

LAG RO OG HARMONI MED EN MONOKROM FARGESKALA

Kristin Sletner, Sigdals interiørarkitekt, har utformet dette varme og innbydende kjøkkenet, fylt med spennende løsninger. Kjøkkenet er innredet med fronten Line fra Sigdal. 

OPPBEVARING
Hvis kjøkkenet er et multifunksjonelt rom, er det viktig å satse på så mange skjulte oppbevaringsplasser som mulig. Når man ikke står og lager mat skal rommet være vakkert å oppholde seg i – det vil si at alt må kunne ryddes vekk.

LIK FARGETONE
Hvis man vil skape et rolig rom, kan man innrede med én fargenyanse som base og la det øvrige gå igjen i samme tone – gjerne en beigenyanse som har beroligende virkning. Hvis man lar skapdører, tekstiler og tilbehør være i samme fargeskala, blir inntrykket veldig harmonisk. Tekstiler og vegg-paneler tilfører ekstra varme.

DOBLE FUNKSJONER
Hvis kjøkkenet skal ha flere funksjoner og brukes til både mat- laging og som spisestue, kan et glassparti fungere som skille- vegg – uten at det påvirker den åpne og luftige atmosfæren.

ÅPEN OPPBEVARING GIR PLASS TIL IDEENE DINE

Kristin Sletner har tegnet et varmt klassiske Inframe-kjøkkenet med fronten Scala i mellomgrå farge.

”Kjøkkenets konstruksjon, Inframe fra Sigdal, gjør at kjøkkenet oppleves som plassbygd, og bærer tydelig preg av kvalitet og håndverk.”

LA KJØKKENREDSKAPENE MATCHE
Hvis man har et kjøkken med mye åpen oppbevaringsplass, må man velge det som står fremme med omhu. Gi plass til hvitløksfletter, olivenolje og krydder. La porselenet matche fargene, og invester i vakker, rustikk keramikk. Det som ikke passer inn kan oppbevares bak lukkede skapdører.

TENK GJENNOM FUNKSJONENE
Kommer kjøkkenet til å være et samlingssted for hele familien?Kommer dere til å gjøre mer enn å lage mat der – for eksempel gjøre lekser? Det er viktig å tenke gjennom alle funksjonene man ønsker plass til, hvor mange som skal oppholde seg på kjøkkenet samtidig og hvordan man vil bruke kjøkkenøya.

DEFINER STILEN MED FARGE
Velg fargen på vegger og skapdører med omhu og tenk over hva slags stemning du vil ha på kjøkkenet. Lengter du etter et lyst og moderne kjøkken, eller et sjarmerende, landlig kjøkken?Det er fargevalget som avgjør den endelige tonen på kjøkkenet.

Sigdal kjøkken - Scala Inframe S5500-N

DET NATURNÆRE KJØKKENET

Shakerstilen handler mye om å benytte seg av det skogen har å by på og å, gjennom godt håndverk, skape praktiske løsninger som tåler mange års slitasje. I dette kjøkkenet som heter Sigdal Square, har vi skapt et Shakerkjøkken for den moderne familien.

EN BLANDING AV MATERIALER
Med en kombinasjon av svartbeiset og naturlig eik får  kjøkkenet en spennende og naturlig atmosfære som for- sterkes av det vakre taket og de matte veggene. Den klassise knaggrekken, som er typisk for Shakerstilen, løper langs hele kjøkkenet og prydes av vakre panner og kas-seroller. En detalj som ikke bare er praktisk, men som også skaper en uventet løsning på kjøkkenet. Shakerstilen passer for deg som verdsetter godt håndverk og en naturlig stil.

Sigdal Kjøkken - Square Eik Lakriz

EN KLASSISK KJØKKENØY MED MODERNE LØSNINGER

Den velutstyrte kjøkkenøya er delt inn i forskjellige soner og er like spennende på innsiden som på utsiden. Vi har valgt ut  tre forskjellige materialer til benkeplatene. En steinplate med en rustfri del imidten i tillegg til en ned-senket skjærefjøl  til matlaging og tilberedelser. Under skjærefjølen finner du kildesorteringen; lett tilgjengelig for at sortering blir enkelt. I kjøkkenøya er det også montert skuffer som er spesialdesignet til brød og grønnsaker.

 Disse skuffene gir råvarene lenger holdbarhet. På den andre siden av kjøkkenøya er det lagt inn smart opp-bevaring av kjølevarer i én av skuffene. Kjøkkenøya er også en sosial sitteplass.

Sigdal kjøkken - Uno 1002-Y

ÅRETS VIKTIGTE TREND: HOLDBARHET

Den kanskje viktigste og mest gjennomgående trenden av alle er bærekraft. Vi ser det overalt. Fra mote, mat og el- biler, til kjøkken. For oss handler bærekraft om flere ting. For det første produseres kjøkkene våre her i Norge. Man kan si at vi er et lokalprodusert kjøkkenalternativ.

KJØKKEN TIL NESTE GENERASJON
Vi stiller høye krav til alle våre leverandører. Fra tre- og farge- leverandører til beslag og hvitevarer. Bærekraft for oss i Sigdal handler om å tenke langsiktig når det gjelder design, valg av materialer, produksjonsmetoder og transport. Vi er stolte av at skrogene og mange av våre fronter er svanemerkede. Svanemerkede produkter er ikke bare et omsorgsfullt valg for miljøet. Det er også et smart valg, da et slikt kjøkken oppfyller strenge funksjons- og kvalitetskrav. Fronten som er avbildet heter Uno.

Sigdal kjøkken - Uno 1002-Y