Skal du kjøpe ny stekeovn?

Stekeovnen er kanskje kjøkkenets viktigste hjelpemiddel, så her gjelder det å velge med omhu. Start med å bestemme deg for hvilken type som passer best til ditt kjøkken og dine matlagingsvaner. Vi gir deg noen gode tips i jungelen av stekeovner. 

Enkle stekeovner

Disse kan integreres fullstendig og stilrent i kjøkkeninnredningen, og plasseres både i øyehøyde eller under benk. De har vanligvis mange funksjoner og er svært avanserte. Se etter automatiske programmer som gjør matlagingen enklere ved å foreslå tidsforbruk, temperatur og korrekt plassering i stekeovnen. Kanskje du også kunne tenke deg en minnefunksjon som gjør det mulig å lage favorittrettene dine med bare ett knappetrykk? Eller hva med pyrolyse – funksjonen som svir fett og smuss til finkornet aske som du børster vekk?

Varmluftsovner

Kalles også konveksjonsovner og har en vifte i stekeovnens bakre vegg, omkranset av et varmeelement. Disse ovnene har også ofte grill- og tinefunksjon. Den viktigste fordelen ved varmluftsovner er at de blir varme fort og gir jevn steketemperatur. Det gjør at matlagingen går raskere, og du kan spare strøm.

Dampovner

Spesialdesignede ovner som bruker damp under tilberedningen og dermed bevarer matens vitamin- og mineralinnhold og matens naturlige smak. Dampovner verken svir eller overkoker/-steker maten, og denne tilberedningsmåten er i høy grad et spørsmål om livsstil.

Range-komfyrer

Dette er avanserte produkter. De er multifunksjonskomfyrer som leveres i 90 cm, vanligvis med to stekeovner, separat grill og integrert koketopp med minst fem kokesoner. Perfekt for større kjøkkener og matlagingsentusiaster. De er vanligvis frittstående. Det betyr at de ikke er integrert i resten av kjøkkenet, men kan plasseres mellom andre enheter. Dette er løsningen for deg som vil ha en komfyr som kan gjøre "alt", med kapasitet til store festmiddager.

En tankevekker...

Om kjøkkenet ditt er lite, kan en av våre plassbesparende kompaktovner være en god idé. De er dessuten veldig stilige og passer godt i alle kjøkkenmiljøer." Geir Andersen, ansvarlig range Sigdal kjøkken.