Sjekkliste: Slik innreder du walk-in-closet

Et walk-in-closet er en luksusløsning når det gjelder oppbevaring. Tenker du på din egen garderobeløsning? Vi har laget en enkel sjekkliste som vi håper kan hjelpe deg når det er på tide å innrede walk-in-closet.

Et walk in closet kan se ut på mange måter avhengig av størrelsen på rommet, økonomiske forhold og hvordan du foretrekker å oppbevare klærne dine. Funksjonalitet og enkelhet i fokus. Nedenfor har vi noen punkter det kan være greit å ta hensyn til for en optimal walk in closet.

Belysning

For å få god oversikt og muligheten til å faktisk se hva du har i garderoben, er god belysning essensielt.I tillegg til å forsterke helhetsopplevelsen, er det mye lettere å holde orden uten å famle rundt i mørket.

Klesstenger

For plagg som dresser, kåper og lange kjoler er en klesstang med kleshengere avgjørende. Du kan se hva du har mens klærne ikke blir krøllete.

Hva vil du ha i ditt walk-in-closet? Ta utgangspunkt i dine behov for å få en garderobe som blir akkurat slik du vil ha den.
Ingenting er mer arealeffektivt og plassbesparende enn en skyvedørsgarderobe. Skyvedører kan brukes overalt - i stua, entréen, soverommet eller vaskerommet. Skreddersydde skapløsninger gir vanligvis 30-50% mer skap- og oppbevaringsplass.

Tilbehør som solbriller og smykker oppbevares med fordel i spesielle esker. Alt for en mer organisert følelse.

Åpne hyller

Mens noen foretrekker å oppbevare alt i skuffer, kan åpne hyller bidra til bedre oversikt over enkelte plagg og tilbehør. For eksempel er vesker, sko og støvler enkle å holde orden på i den åpne oppbevaringen. T-skjorter, tykkere gensere og jeans har også sin plass i mange hyller.

Bokser

Undertøy og sokker kan være praktisk å oppbevare i skuffer fordi det har en tendens til å være vanskelig å lage pene hauger. Spesialesker for solbriller og smykker kan være en god idé dersom det er ledig plass.

Ingenting er mer arealeffektivt og plassbesparende enn en skyvedørsgarderobe. Skyvedører kan brukes overalt - i stua, entréen, soverommet eller vaskerommet. Skreddersydde skapløsninger gir vanligvis 30-50% mer skap- og oppbevaringsplass.

Alt har sin plass. Klesstang for plagg som føles godt hengende, åpne hyller for vesker og skuffer for undertøy og sokker.

Bruk hele rommet

Bygg fra gulv til tak og oppbevar sjeldne gjenstander høyere opp i esker. Bygg om mulig en løsning også i hjørnet med hjørnehyller som sluker mye.

Personlige preferanser

Foruten selve oppbevaringen, hva vil du ha i walk-in-closet? Noen bruker området til å skifte, så et speil i full lengde er greit å ha i nærheten. Og for å unngå rot kan en stol eller «øy» midt i rommet være svært nyttig. Da har du et sted å legge fra deg klær som du har prøvd.

Hvor mye koster en walk in closet?

Det er selvsagt vanskelig å si en eksakt pris. Men faktorer som spiller en stor rolle for sluttsummen er størrelsen på rommet, hvilke interiørløsninger du trenger og hvilke materialer du velger. For å få hjelp til å designe din garderobe og et pristilbud, bestill en gratis time med en av våre kjøkkendesignere.