Slik maksimerer du oppbevaringen

God oppbevaring kan gjøre en stor forskjell. Men hva er god oppbevaring? Og hva kan være viktig å vurdere når du skal bygge oppbevaring hjemme?

Her er noen tips på veien.

Hvis alt har sin plass vil det være lettere å holde hjemmet ryddig. Nok oppbevaring på kjøkkenet er viktig, det samme gjelder resten av hjemmet.

Garderober på soverom, gang, vaskerom eller et godt planlagt walk-in-closet er den mest etterspurte oppbevaringen. Hvis du ikke regner med kjøkkenet.

De siste årene har også innredning til hjemmekontoret, TV-benker og løsninger for spiskammeret blitt mer og mer populære.

Ingenting er mer arealeffektivt og plassbesparende enn en skyvedørsgarderobe. Skyvedører kan brukes overalt - i stua, entréen, soverommet eller vaskerommet. Skreddersydde skapløsninger gir vanligvis 30-50% mer skap- og oppbevaringsplass.

Stil, størrelse og hva du skal oppbevare er faktorer som spiller inn når du planlegger oppbevaring i hjemmet.
Vår landlige og vakre kjøkkenmodell Scala malt i fargen hav.

Oppbevaring skaper ikke bare muligheten for et organisert hjem, det kan også styrke følelsen og stilen du streber etter i boligen din.


Hvilke oppbevaringsløsninger finnes hos Sigdal?

Hos oss finnes det mange løsninger! Karmer med dører, skyvedører med innebygget interiør bak. Innebygd bod uten dører, dvs. åpen bod. Vi bygger mange skjenker med benkeplater på toppen. Og snekring av bokhyller, TV-stativ og kontorbod.

"Det spiller en stor rolle"

Det er faktorer å ta hensyn til før oppbevaringsløsningen skal bygges og monteres, uavhengig av hvilket rom det er. Hvor stor er boligen din og hvor mange mennesker bor der? Det spiller en stor rolle når det kommer til størrelsen på løsningen. Har du bod eller garasje? Eller skal alt ha plass i en og samme garderobe?

Kåper, kjoler eller dresser

Deretter er den individuelle preferansen faktisk noe å tenke litt ekstra på, spesielt når det kommer til innredningen.

Det er viktig å spørre seg selv hvordan du skal bruke oppbevaringen, for eksempel garderoben, og hvordan du liker å oppbevare klærne dine. Har du mange kåper, kjoler eller dresser? Da er det godt å ha muligheten til å henge de opp. Det samme gjelder selvsagt hvis det er mange sko og vesker som skal oppbevares. De må også få plass.

Hvilke oppbevaringsløsninger finnes hos Sigdal?

Mange! Skapstammer med dører, skyvedører med innebygget interiør, åpen bod uten dører. Vi bygger skjenker med benkeplater på toppen og snekrer bokhyller, TV-stativ og kontormøbler. Uansett hva du trenger av oppbevaring så får du det hos oss.

Hvordan er prosessen når man skal bygge oppbevaringsløsning?

Ved første møte tar kunden med en skisse med mål av det aktuelle rommet. Vår flinke konsulenter ser på målene for hele rommet og hjelper til med å finne riktig løsning som passer både rommet og kundens behov.

Ved et butikkmøte går man gjennom kundens behov og forventninger og finner hva hva som passer best. Man er på ulike tilgjengelige materialvalg og skisserer en løsning i vårt tegneprogram sammen med deg som kunde. Siden hver oppbevaringsløsning er unik, brukes en stor del av møtet til å diskutere hvilken type innredning som passer. Kunden får et tilbud fra oss og kommer frem til en  løsning og gir deg en pris.

Hvilke faktorer påvirker prisen mest når det gjelder oppbevaring?

Den største kostnadsdriveren er hvilken innredning og hvilket materiale du velger. For eksempel er skuffer dyrere enn hyller. Så vil også størrelse og rommets form ha noe å si for prisen. Er det rett vegg eller skråtak kan prisen variere ganske mye. Vi hjelper med å finne den beste løsningen som både passer kundens ønsker og budsjett.