Dyrk på kjøkkenet

Interessen for å dyrke egen mat hjemme vokser i takt med vår miljøbevissthet. Med egen dyrking på kjøkkenet har du konstant tilgang til friske urter, krydder og grønnsaker hele året.

Det er mange fordeler med å fylle kjøkkenet med grønne planter. De er naturlige luftrensere som avgir fuktighet gjennom porene i bladene og regulerer tørr luft til et behagelig inneklima. Planter har også en påvist beroligende effekt på oss og øker vår trivsel i rommet.

Krydder og urter har alltid spilt en stor rolle på kjøkkenet. I tillegg til å forbedre smaken på enhver tallerken, sprer de også nydelige og friske dufter på kjøkkenet som øker appetitten.

Helt økologisk

Å kunne klype noen få kvister fra en krydderplante til middag er hverdagsluksus og en ekte smaksforsterker. Men følelsen dur får når planten også er selvdyrket på ditt eget kjøkken, er uslåelig. I tillegg kan du med din egen dyrking være helt sikker på at krydderne er helt organiske og fri for giftstoffer.

Høst og vår er perfekte årstider for innendørs dyrking, og dette er kanskje også når vi trenger planter rundt oss mest. Planter har en uslåelig evne til å fylle et rom med liv. Med riktig metode og utstyr kan du dyrke og glede deg over egne urter, grønnsaker og frukt på kjøkkenet - hele året.

Dyrk året rundt

Du må verken ha en hage, en balkong eller en gårdsplass for å dyrke egne krydder og grønnsaker. Du trenger ikke en gang å ha grønne fingre for å lykkes. Det er mange smarte løsninger for alle som ønsker å glede seg over hjemmedyrking hele året. Når du dyrker noe du bruker mye i matlagingen, reduserer du automatisk kostnadene og reduserer matsvinnet.

Med spesialtilpasset dyrkningsinnredning for planter blir vedlikeholdet enda enklere, i tillegg er det et skikkelig pent element i kjøkkeninnredningen. Du kan plassere den på en benkeplate, en hylle eller i en boks med belysning - akkurat der du vil og hvor plantene ligger i praktisk avstand fra der du lager mat.