Drømmekjøkken

Drømmekjøkken uten kompromisser. Et drømmekjøkken kommer sjelden av å måtte nøye seg med det nest beste.

Kjøkkenet har blitt det rommet mange av oss bruker aller mest tid på når det skal fornyes. Og det er ikke så rart. Fra å være et sted som ”bare” handlet om matlaging og hverdagsmåltidene, brukes kjøkkenet gjerne nå som et allrom der familie og venner kommer sammen.

Men hvordan sikrer du deg at du får det som virkelig er ditt drømmekjøkken? Vi råder deg til å tenke gjennom både det sosiale, det praktiske og det estetiske. Og sørg for å velge løsninger som oppfyller de ønskene du har for hvert av de tre områdene. For én ting er helt sikkert: Du får ikke ditt drømmekjøkken om du må fire på for mange av kravene dine.

Enten man flytter inn i ny bolig eller skal oppgradere sin eksisterende, er det viktig å begynne med hvilke behov man har for rommet. Hvor mange bruker rommet til hverdags? Pleier dere å lage mat sammen, eller er det stort sett én som kokkelerer mens de andre gjør andre ting? Har dere selskaper der dere ønsker å ha god kontakt med gjestene også mens dere gjør klart det siste på kjøkkenet? Det er det sosiale aspektet.

Et drømmekjøkken for ditt bruk

Deretter kommer selve bruken for den som lager maten. Hvor mye oppbevaring har du behov for? Liker du å ha utstyr som kasseroller, bakeboller og husgeråd lett tilgjengelig kan store skuffer i stedet for underskap gjøre det enklere å finne frem. Tørrvarer kan gå i uttrekksskuffer eller høyskap, mens også plassering av ulike typer servise påvirker hva slags oppbevaringsløsninger som er riktige for deg.

Vi har så mange innredningsmuligheter at du kan få det nøyaktig som du vil. Skuffer av forskjellige størrelser med rominndelere og ulike uttrekksløsninger, tallerkenholdere, benkeskap for kjøkkenmaskin der du enkelt vipper opp platen kjøkkenmaskinen står på så det blir en forlengelse av den ordinære benken, og løsninger som lar deg organisere alt fra bestikk til avfallsbeholdere.

Plassering av hvitevarene er også et viktig praktisk spørsmål. Mange foretrekker å løfte komfyren opp i høyden, noe som gjør det enklere både å følge med på maten mens den godgjør seg og ta ting inn og ut. For en effektiv arbeidsflyt er det dessuten gunstig å lage seg en ”arbeidstrekant” mellom komfyr, kjøleskap og vask som er de punktene du oftest beveger deg mellom.

Finn din stil

Et drømmekjøkken handler imidlertid ikke bare om det sosiale og det praktiske. Kjøkkenet skal kle deg og din stil, og da trenger du valgmulighetene som gjør at du kan sette sammen den unike kombinasjonen av detaljer som ”er” deg.

Hos Sigdal finner du 14 ulike kjøkkentyper som alle kan personifiseres og tilpasses etter dine ønsker. De 14 typene gir deg et utgangspunkt som dekker alle stilarter enten du liker det moderne, det retro-inspirerte, det lune eller det sprelske. Når du har funnet din favorittmodell er det bare å kaste seg over de mange knottene og håndtakene som i tillegg til å skulle kjennes godt i hånden, også er detaljene som gir nettopp ditt kjøkken særpreg.

Et drømmekjøkken må selvsagt også komme i den fargen du ønsker. Vi er blant de kjøkkenprodusentene med flest muligheter for malte og beisede kjøkken, med hele 19 forskjellige farger i paletten. Tenk gjerne fargevalg i kombinasjon med lyssetting der vi også har en rekke muligheter for å fremheve detaljer i hyller og skap.

Bruk tid på benkeplaten

Det mange imidlertid tenker på først helt til slutt er det som også er blant kjøkkenets mest synlige: benkeplaten. Det er den du stort sett arbeider på, det er den som skal tåle ditt bruk og den som avgjør helhetsinntrykket gjennom å utfordre eller komplettere innredningen du har valgt.

Benkeplatene fra Sigdal kommer selvfølgelig i mange ulike fargevalg og tykkelser, men det viktigste du må bestemme deg for er materialet. Det vanligste er laminatet som har høy slitestyrke og trenger minimalt med vedlikehold. Heltre tåler også en del og kan slipes ned for eksempel ved små kutt, men krever mye mer aktivt vedlikehold.

Ønsker du et annet inntrykk er naturstein og kompositt slitesterke overflater som krever mindre oppfølging enn heltre. Og du: har du ønsker er det selvfølgelig bare å spørre. Corian, bambus, stål eller kanskje betong? Hører det hjemme på ditt drømmekjøkken, får du det hos oss.

Våre benkeplater

For alle størrelser

Husk også at våre kjøkkenløsninger ikke krever at du har mange kvadratmeter til rådighet. Livssituasjonen vår endrer seg og behovene likeså, og mange godt voksne synes det er deilig å bytte eneboligen med en leilighet når de bare er to igjen i hverdagen. Det trenger ikke gå utover kjøkkenet!

De mange smarte plassbesparende løsningene våre har vi demonstrert ved likegodt å utruste en togvogn som et fullverdig drømmekjøkken. Hos oss får du nemlig de valgmulighetene du trenger.

Fordi vi vet hva et drømmekjøkken betyr for deg. Og at det ikke skapes av kompromisser!