4 tips på hvordan du kan leve mer bærekraftig i ditt kjøkken

Kjøkkenet er et sted hvor vi tilbringer mye tid, og det er gode muligheter for å leve bærekraftig.

Elegant og moderne eikekjøkken. Slette fronter i eikefinér med integrert kantlist i eik som markerer kjøkkenets linjer og komposisjon.

Velg lysdioder

Lysdioder bruker mye mindre energi enn vanlige pærer og varer lenger. Glødepærer er unødvendig energi, da bare en del av energien blir til lys, mens resten blir til varme.

Spar på vann og energi

Velg hvitevarer med lavt forbruk av energi og vannkraner som har høy kvalitet og lang levetid. Har du vannbesparende dusjer og kraner kan du redusere vannforbruket betraktelig. Hvis du skal kjøpe nye apparater, velger du energimerkningen A, A + eller A ++.

Rustikk og landlig kjøkkenmodell i heltre eik. Front med enkel ramme og slett fylling gjør at du kan variere uttrykket på kjøkkenet fra det helt moderne til det rustikke landlige preget alt etter hvilket tilbehør du velger.

Ikke kast mat

Mye av maten blir kastet fordi den ikke konsumeres i tide. Vi kjøper for mye, glemmer mat innerst i kjøleskapet og kaster mat der "best-før-datoen" har passert. Smak og lukt på maten, "best-før-datoen" er bare en anbefaling fra produsenten. Mange matvarer kan spises i flere dager etter denne datoen hvis de har blitt lagret riktig.

Forenkle gjenvinning

Med et godt avfallshåndteringssystem kan du enkelt leve mer bærekraftig i kjøkkenet ved å gjenvinne søppel og avfall.