Et kjøkken fylt med spennende detaljer

Gjennom valg av detaljer kan du skape ditt unike kjøkkenet. To like kjøkken, med samme farger og fronter, kan gi helt ulike uttrykk med ulike detaljer. Knotter, håndtak, benkeplate, vask og blandebatteri – alt påvirker, og alle er valg som kan gjøre kjøkkenet mer personlig for deg.

Ved å kombinere kjøkkenmodellen Line i fargen Korn og Signatur Nøtt har vi fått frem et lekent og inspirerende kjøkken med rom for ro og sosiale samvær.

70-talls følelsen

Dette kjøkkenet befinner seg i et vakkert 70-talls hus, der det er gjort plass til et luftig og sosialt kjøkken. Kjøkkenets L-form består av to deler. Med utgangspunkt i den åpne spisestuen er det skapt en vakker vegg dekket med fronten Line i fargen Korn, en av fargene i fargekolleksjonen Jordnær. Over peisen, og under overskapene er veggen dekket med fliser i grønt. En detalj som flørter med husets byggeår og følelsen av 70-tallet. 

Håndtakene på kjøleskap og fryser er også en detalj som skaper kontrast på kjøkkenet. Håndtakene i eik fra Signatur Favn-kolleksjonen skaper ikke bare et spennende uttrykk, men binder de to delene av kjøkkenet sammen. Les mer om kjøkkenet.

Husk at når du skal velge ditt drømmekjøkken er det detaljene som skaper helheten, og som gjør kjøkkenet ditt funksjonelt og spennende. La materialer, farger eller tekstiler gå igjen flere steder i huset for å binde rommene sammen.

Kombiner naturlige materialer

Kjøkkenets andre seksjon bygger videre på håndtakene i eik. Benkeskapene er Favn i fargen Nøtt, med Favns karakteristiske rammeløsning. Dette er en front i stående eikefinér som gir hele kjøkkenet liv. Den er inspirert av nordisk natur, og kan lett kombineres med både lysere og mørkere farger, eller ton-i-ton med andre naturnære farger. Favn gir kjøkkenet en lun og god stemning. Benkeplaten i stein passer godt til kjøkkenet i tre, og skaper en fin kontrastbalanse og et harmonisk uttrykk.

Under benkeplaten er det valgt to ovner som er praktisk dersom man skal lage mat til mange. Merk at det er godt med benkeplass på hver side av koketoppen for tilberedning og avlastning.

Med praktiske løsninger og farge og materialer som harmonerer med hverandre får du et kjøkken som ikke bare er godt å jobbe i, men som også er fint å se på.

Ramme som skaper intimitet i et stort rom

Overskapene er Line i fargen Korn, med åpne hyller på begge sider. Her finner du flisene fra peisen også, men her i en matt off-white farge. Den kanskje mest iøynefallende detaljen er den store rammen rundt hele denne delen. Rammen er laget av Favns brunbeisede finér i fargen Nøtt. Tanken er å ramme inn kjøkkenet, og gjøre det litt mer intimt når det er i et så stort rom. En design-detalj som skaper et rom i et rom, og som gir et estetisk vakkert uttrykk.

Detaljene slutter ikke med kjøkkenet. Veggene har fått en oppfriskning med et moderne tangtapet som gir liv og struktur i en farge som passer rommet. Gulvet ble lagt om med en vakker flis der hver del har et håndslått utseende. Taket er i et trepanel som går tilbake rundt vindu og dørkledning.

Sørg for at kjøkkenet harmonerer med resten av husets rom slik at du får et helhetlig uttrykk i hele huset og at kjøkkenet glir sømløst sammen med resten.

Vil du gjerne ha et trendy kjøkken kan du lese mer om årets trender her.

Produkter:

Fronter: Favn i fargen Nøtt, og Line i fargen Korn.

Håndtak: Favn

Benkeplate: Retro Stone 20 mm fra Scan Granitt

Kran: Grohe

Vask: Intra

Hvitevarer: Ovner fra Miele

Fliser: Michela Flori fra Ceramiche Mutina i Italia

Tapet: Stråtapet fra Ejffinger.