Landlige kjøkken

Liker du den klassiske landstilen kombinert med moderne elementer? Da vil du elske vår kjøkkenmodell Herregaard Inframe!

Å gjenskape en klassisk følelse

Herregaard Inframe er en kjøkkenserie inspirert av hvordan man bygde kjøkken før i tiden, med en følelse av godt håndverk og snekkerglede. Enkelt beskrevet er Inframe-seriens design inspirert av de gamle, plassbygde kjøkkenene. Der fronter og skap føles innrammet, siden de ligger innenfor skapstammen og ikke utenpå, som på andre kjøkken. Det gir hele kjøkkenet et preg av å være et skreddersydd møbel og ikke bare en stabel kjøkkenmoduler. På kjøkkenet vi viser her har vi valgt fronten Sigdal Herregaard med speilfronter. Ved å kombinere to ulike farger på kjøkkenet fant vi en unik fargesammensetning som gir det klassiske kjøkkenet et moderne preg.

Å leke med farger

Kjøkkenet består av to enheter. Den ene er en veggplassert enhet med plass til utrolig mye. Ved å utnytte rommets naturlige takhøyde og jobbe med skap nesten helt opp til taket, får man en vakker vegg med god oppbevaringsplass. Her får man også en liten arbeidsflate og integrert stekeovn/mikroovn. På den ene veggen har vi brukt en aksentfarge, som gir ekstra stil og liv til kjøkkenet. Ved å trekke inn overskapene over arbeidsflaten og åpne opp skapene med glassdører og vakre sprosser, fungerer seksjonen som et integrert vitrineskap og gir varme og personlighet til hele kjøkkenet. En liten, men smart detalj er det 20 cm brede skapet under arbeidsbenken. Man trekker det lett ut, og det rommer mer enn du tror. Her oppbevarer du lett tilgjengelige varer for hverdagsbruk.

Hjertet i kjøkkenet

Kjøkkenets andre enhet er kanskje det mest sentrale – hjertet i dette store landkjøkkenet, nemlig kjøkkenøya. Kjøkkenøya deler kjøkkenet i et arbeidsområde og en sosial del. Den siden som vender mot veggskapene med vitrineseksjonen, er fylt med store skuffer til kjeler, kjøkkenredskaper og tørrvarer. Her er også en helintegrerte oppvaskmaskinen. Dette er kjøkkenøyas arbeidsside. Skuffene er innredet i tråd med nettopp dette, med bestikkinnlegg og rominndelere for å holde orden i alle redskaper og krydder. I en av de øverste skuffene er det lagt inn strøm. Her kan man kople seg på og lade nettbrett og telefoner, og samtidig holde dem borte fra arbeidsflater og søl og rot fra matlagingen. På den andre siden av kjøkkenøya, den som vender mot spisebordet, har vi valgt å lage sitteplasser ved benken med plass til to barstoler. Her kan man jobbe, gjøre lekser eller la gjestene sitte med et glass bobler mens vertskapet lager mat, dermed har man skapt en hyggelig sosial sone på kjøkkenet.

Ett tidløst uttrykk

Benkeplatene er i vakker, behandlet ask, såkalt termoask, et slitesterkt materiale som holder lenge. Det gir en varm atmosfære til kjøkkenet og bevarer den klassiske trefølelsen, som går igjen i alle materialer på kjøkkenet, også møblene. På kjøkkenøya er det induksjonstopp og kjøkkenvask. Begge vender mot den sosiale delen, slik at man kan være sammen med gjestene sine når de lager mat, samtidig som de skjuler rotet på kjøkkenet i arbeidsdelen bak seg. Vasken er i et hvitt komposittmateriale. Den ser ut som en gammeldags porselensvask, men blir her et moderne og slitesterkt alternativ som beholder stilen og fargen over tid. Over kjøkkenøya henger en kraftige takventilator i rustfritt stål. Et moderne innslag som sammen med induksjonstoppen og vasken viser hvordan moderne funksjoner kan forenes med det tradisjonelle på en elegant måte.