Koi x Sigdal skaper fargepaletter for alle stiler

Fargeekspert Dagny Thurmann-Moe er en av Norges fremste kolorister, og gjennom Koi Fargestudio har hun utviklet et helt fargeunivers for Sigdal kjøkken. For våren 2024 har Koi valgt ut to av sine fargekombinasjoner og laget nye inspirerende bilder for palettene Støvet Militærgrønn og Blek Blå.

Front: Støvet Militærgrønn 
Flis: Zellige No. 07 (Ulfven fliser)
Vegg og tak: Summer Skies (Pure & Original)

– Det har vært en stor ære å samarbeide med Sigdal. Vi har utviklet nyanser som overlever trender gjennom tidene. Å skape et estetisk bærekraftig hjem handler om å være målrettet og ta personlige valg som du kan leve med lenge. Nyansene fungerer både i et mer dempet hjem og i et hjem med mer kompleks fargebruk, sier Dagny Thurmann-Moe.

Koi Fargestudio har valgt farger som står gjennom ulike tidsperioder, men som også fungerer innenfor ulike stiler. Ifølge Thurmann-Moe har fargene beholdt sin relevans og er historisk verdsatt i boligen. Tanken er ikke at alle skal like alle farger, men at de fleste skal kunne finne noe de liker og som passer deres personlige stil.

Enkelt å matche farger

Koi-teamet har satt sammen tolv paletter bestående av seks spesialfarger produsert av Koi og seks farger nøye utvalgt fra Sigdals Jordnær-konsept. Hver av disse tolv fargene er kombinert med veggfarger og fliser som harmonerer og skaper en komplett palett.

Fargene er utviklet for å sette et preg på hjemmet ditt, men også for å skape en trygghet i at resultatet blir holdbart og bra. Kolleksjonen er ment som inspirasjon for de som velger nytt kjøkken, og for arkitekter og entreprenører som planlegger større prosjekter hvor karakter og personlighet er viktig.


Front: Blek Blå
Flis: Flis 1 Grønn: Zellige Olive Drab (Ulfven fliser), Flis 2 Blå: Zellige No. 35 (Ulfven fliser)


Blant de tolv fargene er det mange kombinasjoner å la seg inspirere av. Støvet Militærgrønn er Dagny Thurmann-Moes personlige favoritt i kolleksjonen, ikke minst på grunn av hvordan den fremhever andre farger. Inspirert av den grønne snuspakningen, er denne udefinerbare grønnfargen raffinert og elegant og har blitt brukt i europeisk interiør i over ett århundre.

Blek Blå er en annen nyanse som også passer inn i mange ulike stiler. Nyansen oppleves kjølig, frisk og avslappende, og harmonerer med de naturlige løden av tre på benkeplaten i eik. Variasjoner av blek blå kan spores helt tilbake til 1700-tallet.

Blek Terrakotta og Dempet Plomme er to nyanser som begge har en dypere betydning. De bleke terrakottanyansene er på mange måter arvingen til grått, og skaper koselige og komfortable rom som er sofistikerte på samme tid. Blek Terrakotta er en fargenyanse som egner seg spesielt godt til kjøkkenet, og er en behagelig og enkel farge å trives i. Her har Koi Fargestudio kombinert den sarte rød-rosa tonen med håndlagde fliser i burgunder og blått, samt en benkeplate i heltre eik.

Front: Blek Terrakotta 
Flis: Flis 1 burgunder: Zellige Aubergine (Ulfven fliser), Flis 2 blå: Zellige No. 35 (Ulfven fliser)
Vegg og tak: S 2020-Y40R


Dempet Plomme er en dyp plommefarge med klassiske referanser, som også fungerer godt med den nye skandinaviske maksimalismen. Den jordnære, varme og vakre nyansen passer godt til andre rosa og brente toner, eller sammen med lysere farger. I denne paletten er Dempet Plomme kombinert med brente leirfliser dyppet i emaljelakk og en benkeplate i heltre eik.

Front: Dempet Plomme 
Flis: Flis 1 oransje: Zellige Corallo (Ulfven fliser), Flis 2 rora: Zellige Soft Pink, (Ulfven fliser)
Vegg og tak: Skin Powder (Pure & Original)


Om Koi Fargestudio

Koi Fargestudio er Norges første og største multidisiplinære fargestudio. Det ble etablert i 2014 av Dagny Thurmann-Moe, en av landets ledende fargedesignere med over femten års erfaring innen faget. Koi Fargestudio tilbyr råd, kurs, utvikling og strategisk veiledning og bidrar med målrettet og effektiv fargebruk innen kontor, arkitektur, interiørarkitektur, produktutvikling og grafisk design. Les mer her: https://koifargestudio.no/

For mer informasjon og inspirasjon om Koi x Sigdal-kolleksjonen, les her.