Style et vakkert høstkjøkken

Landstil

Når kveldene blir mørkere og lengre, er det på tide å style kjøkkenet til høsten. Med naturnære materialer, plass for kreativitet og deilig innhøsting på tallerkenen din, blir kjøkkenet ditt et sted man kan føle seg hjemme.

Sigdal kjøkken - Signatur Favn

Med energien fra en lang sommer i kroppen gir høsten rom for både ro og kreativitet. På et kjøkken der det er plass til mange aktiviteter - gjennom sjenerøse overflater eller smarte løsninger - kan både hjemmekokken og lekseleseren finne høstinspirasjonen.
Ta naturen inn på kjøkkenet

Når naturen går i dvale er det mye skjønnhet å hente utenfra som gir kjøkkenet en varm høstfølelse. Svaiende grener med vakre blader, grønnsaker som kan fylle en flettet kurv, varmrøde høstepler på et keramikkfat.

En annen måte å øke kosefaktoren på er å bruke tekstiler på kjøkkenet. Velg gjerne stoffer som er nær naturen, for eksempel lintøy som gjerne kan være tilfeldig krøllete eller lette gardiner som drar nytte av lyset som fortsatt finnes samtidig det gir et hjemmekoselig inntrykk.

TA VARE PÅ INNHØSTINGEN

Høsten er også en herlig tid for lokalt dyrket mat, full av vitaminer. Kanskje har du soppskogen rett rundt hjørnet eller kan ta en ekskursjon til den i løpet av helgen? Tilby en Västerbottenpai med kantareller eller hjemmelaget pasta med sopp, sjalottløk, fløte og en klype persille?

Les Lisa Lemkes tips til innhøsting og andre sensommeraktiviteter

Nå er også rotgrønnsakene på sitt beste. Fargerike rødbeter fylt med antioksidanter, velsmakende kålrot med mange mineraler og lettlagd pastinakk som øker fylden i enhver høstgryte.

Få oppskrift på deilig jordskokksuppe med trøffel og varmende byggrynsrisotto med blomkål og cheddar.

ROM FOR SAMVÆR

Høsten gir ofte følelsen av en ny start, og kreativiteten kan uttrykkes på mange måter. Sigdal sin nye kjøkkenserie Signatur Favn sine smarte løsninger og varme materialer inviterer til mange timer på kjøkkenet. Her er det plass om du liker å pusle med ting, slowcook matlaging, lekselesing eller om du heller foretrekker å lese en god bok.

En vakker borddekking inviterer til lange middager og gode samtaler. Naturmaterialer som lin og håndlaget keramikk passer fint med Signatur Favn sitt bølgende treverk og lamelldører. Legg til glass i ulike former, bølgende dekorasjoner og masse levende lys, og du har de beste forutsetningene for en middag som varer lenge, lenge.

Se våre tips til borddekking med vakre jordfarger