Hvordan tilpasse hjemmet med "delte rom" når hjemmekontor blir den nye normalen.

Tips og råd

Koronapandemien ser ikke ut til å ta slutt riktig enda og for mange betyr det fortsatt hjemmekontor. For de som bor i et hjem med åpen planløsning der kjøkken, spisestue, stue og arbeidsplass er ett og samme rom, kan hjemmearbeidet lett forstyrres. Skap rom med "delte soner" med våre beste tips.

Sigdal kjøkken - Line

Etter nesten ett år der mange har hatt hjemmekontor, begynner mange å bli vant til det og se fordelene med å jobbe utenfor kontoret. I en undersøkelse utført av Tryg Forsikring svarer over 50 prosent at de kunne tenke seg hjemmekontor også etter at pandemien er over. For alle de med åpen planløsning, som utenfor arbeidstid gjør hjemmet mer sosialt og imøtekommende, oppstår imidlertid problemer.

- I løpet av pandemien har kjøkkenet, som ofte er hjertet i mange hjem, blitt det opplagte stedet for hjemmearbeid. Det sier seg selv at det ofte har vært vanskelig å finne konsentrasjon når jobb og hverdag har flyter sammen. Muligheten for å dele rommet i forskjellige soner ut fra forskjellige typer aktiviteter med vidt forskjellige formål, kan være en løsning som passer mange. Dette er også en trend som vokste raskt tidlig i 2020, og slik vi ser det, vil det være en av de store interiørdesigntrendene på våren og høsten, sier Herman Persson, designdirektør i Nobia - Sigdals morselskap.

ULIKE DELER FOR KOMMUNIKASJON OG ARBEID

Trenden med romdelere betyr at du deler store rom med åpen planløsning for å gi plass til forskjellige typer bruk og funksjon. Imidlertid trenger ikke store renoveringer eller endringer i planløsningen alltid gjøres for å skape forhold for både individuelle og sosiale aktiviteter. Med delte rom kan familier gjøre forskjellige aktiviteter uten å føle seg helt borte fra hverandre.

- Ulike soner for ulike aktiviteter vil i økende grad være etterspurt når flere i større grad velger å jobbe hjemmefra. Vi vil se flere løsninger som har en rominndelingsfunksjon f.eks. installasjoner og møbler som skaper separate soner i hjemmet uten å endre rommene fundamentalt, alt for å skape forhold for både individuelle og sosiale aktiviteter, sier Herman Persson.

TIPS FOR Å SKAPE ROM I HJEMMET

Oppretthold den åpne følelsen med fleksible løsninger - Å sette opp en glassvegg eller sette inn en skyvedør er stilige løsninger som betyr at du ikke trenger å endre for mye på planløsningen. En gjennomsiktig glassvegg kan gi følelsen av åpenhet selv om det er en vegg som skiller av. Mens et par smakfulle skyvedører til din avdelte arbeidsplass sparer plass.

Multifunksjonelt med møbler - Enkle grep kan skape følelsen av privatliv og fokus. Det trenger ikke være vanskelig å skille av en del av rommet. Oppbevaringsmøbler som bokhyller trenger ikke bare å brukes som oppbevaring av bøker, men kan også fungere som en vegg.

Kontraster og personlig smak som avdeler - Du trenger ikke å gjenskape kontormiljøet ditt. Legg til personlighet ved hjelp av farge, tekstur og valg av materialer som står i kontrast til vegger eller gulv for å skape en avgrensning av rommet ditt. Du kan også jobbe med forskjellige nivåer.

Ramm inn og grupper - Du kan også lage et rom ved å gruppere spesielle møbler. La det være mellomrom mellom de forskjellige møbelgrupperingene dine for å markere hvor rommet begynner og slutter.

La hver ting få sin plass - En annen enkel løsning er å finne en spesiell sitteplass for jobb og møter foran datamaskinen, barnas lekser, hobbyer og fritid. Det kan også dreie seg om å sitte på et bestemt sted til spesielle tider. En kjøkkenøy med stoler kan fungere godt å ta møter og jobbe med om dagen når matlagingen ikke er i gang.

Sigdal kjøkken -

Lag soner i hjemmet

Ha fleksible løsninger

Møbler med multifunksjonelle møbler

Personlig preg med kontraster og farger

Del opp og lag grupper

La hver aktivitet ha sin egen plass