Nytt kjøkken? Slik planlegger du.

Kjøkkenplanlegging

Vi gir deg tips til hvordan du kan planlegge ditt nye kjøkken best mulig for å få et kjøkken tilpasset dine ønsker og behov.

Sigdal Kjøkken - Eikeli 6010-Y75R

Vi i Sigdal hjelper deg hele veien fra planlegging til montering av ditt nye kjøkken. Men, for å få et best mulig resultat er det noen ting det kan være lurt å tenke igjennom som hvilke behov har du? Hvilke krav stiller du til kjøkkenet? Hva er budsjettrammene? Jo flere spørsmål du har, desto bedre blir resultatet. Deretter kan det være lurt å lage en planløsning med mål av ditt nye kjøkken. Tar du deg tid til å lage en ordentlig plan kan dette vise seg å være til stor hjelp for kjøkkendesigneren din og gi de et klarere inntrykk av hva slags kjøkken du ønsker deg.

Noen enkle trinn og ting du kan vurdere

Når du endelig har bestemt deg for at du trenger nytt kjøkken, er første steg å få et prisoverslag. For å forsikre at overslaget blir korrekt, er det lurt å ta med seg en enkel plantegning med alle de viktigste målene.

Selv ikke den dyktigste kjøkkendesigner kan lese tankene dine om hvordan kjøkkenet ditt ser ut og hvordan du ønsker at det skal bli, så et ark med informasjon gir designeren et fint utgangspunkt. De forventer ikke en nøyaktig og perfekt arkitekttegning på millimeterpapir, så du trenger ikke forsøke å lage det. Gjør det heller ryddig og enkelt og så tydelig som mulig.

Trinn 1. Tegn en skisse av rommets form

Lag en enkel skisse av rommets form på et relativt stort ark. Sørg for å inkludere alle alkover og karnapper eller annet som har effekt på rommets omriss.

Trinn 2. Legg til andre eventuelle viktige detaljer

Noter ned plasseringen av dører, vinduer og andre åpninger, samt hvor den eksisterende vasken er plassert, dersom det finnes en. Tegn også inn eventuelle strukturelle elementer som søyler, avløpsrør, varmtvannsberedere, strømmålere eller annet som kan ha innvirkning på innredningen til det nye kjøkkenet.

Trinn 3. Noter målene

Før måltagning, merk av de viktigste områdene på plantegningen, som plassering av spisebord eller kjøkkenøy. Bruk så målebånd for å finne nøkkelmålene og skriv disse tydelig på måltegningen.

Trinn 4. Hvilke ideer har du?

De fleste har allerede en ide om hva slags kjøkkenløsning de vil ha og hvilke hvitevarer, vasker og kraner de ønsker seg. Skissér det inn på plantegningen, og noter hvor du ønsker å plassere de forskjellige hvitevarene, som for eksempel kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin og lignende, samt hvor du ønsker å plassere vasken. Din kjøkkendesigner vil kanskje råde deg til helt andre og kanskje mer praktiske løsninger, men de vil da se tydelig hva du ønsker å oppnå slik at de kan hjelpe deg mot målet.

Du kan lese mer om kjøpsprosessen her.

Sigdal kjøkken - Line

Smart kjøkkenplanlegging

Tegn skisse av rommet

Legg til viktige detaljer i rommet

Noter målene

Legg til dine ideer og ønsker

Bestill time hos din lokale forhandler

Du har har lest trinnene, nå kan du se videoen!

Ved å ta med en skisse av rommet der du skal ha ditt nye kjøkken, sørger du for at kjøkkenet tegnes riktig og at prisoverslaget du får stemmer. Men, det trenger ikke være avansert. Se vår video med tips om hvordan du lager en planskisse av kjøkkenet ditt.