Livet i kjøkkenet

Kjøkkenplanlegging

I disse tider blir kjøkkenet et enda viktigere sted enn det har vært tidligere. Vi har satt sammen tips til hva man kan gjøre på kjøkkenet nå som vi er mer hjemme enn noen gang.

Form Plus

I disse tider er det ganske naturlig å skifte fokus. Vi viser ekstra omsorg for våre nære og kjære og hjemmet blir et enda viktigere sted i livene våre. For mange blir kjøkkenet den naturlige delen av hjemmet for samvær i form av matlaging, samtaler, brettspill, arbeid og skolearbeid.

Her byr vi på inspirasjon og tips til hele familien om aktiviteter, både rolige og litt mer livlige, som du kan gjøre på kjøkkenet. Tips for livet på kjøkkenet ganske enkelt.

Pusle

Finn frem et puslespill i passende størrelse og tilbring kvelden, eller kanskje hele helgen på å pusle sammen. Å fundere, avklare og løse problemer sammen passer for alle aldre, store som små.

Spill bordtennis

Eller hvorfor ikke spenne opp et bordtennisnett over kjøkkenbordet eller kjøkkenøyen, ta frem racketer og ball og inviter familien til en match eller turnering? Pulsen blir høy og latteren sitter løst - det lover vi :-)

Ha hobbyverksted

Sigdal kjøkken - Livet på kjøkkenet, magasin
Sigdal kjøkken - Livet på kjøkkenet, magasin


Å skape noe sammen er både morsomt og spennende. Ta frem frukt og grønnsaker og lag morsomme figurer. La kreativiteten flyte så blir det ekstra morsomt å spise frukt og grønnsaker etterpå.

Lag hjemmelaget pasta

Sigdal kjøkken - Scala Inframe S5500-N
Sigdal kjøkken - Scala Inframe S5500-N
Sigdal kjøkken - Scala Inframe S5500-N


Å lage din egen pasta er morsomt og litt tidkrevende. Men nå som vi kanskje har litt ekstra tid hjemme, benytt anledningen til å ta frem pastamaskinen og lag deilig hjemmelaget pasta. En fin aktivitet for hele familien som krever "teamarbeid" og hvor sluttresultatet blir magisk bra.

Bak din egen pizza

Sigdal kjøkken - Livet på kjøkkenet, magasin
Sigdal kjøkken - Livet på kjøkkenet, magasin
Sigdal kjøkken - Livet på kjøkkenet, magasin


Fortsett med det italienske temaet og bake pizza sammen. Alle kan lage sin egen pizza og velge favorittilbehør. Vi lover at alle går mette og fornøyde fra middagsbordet. Oppskrifter på flere enkle retter du kan lage på kjøkkenet finner du her.

Dyrk på kjøkkenet

Sigdal kjøkken - Livet på kjøkkenet, magasin
Sigdal kjøkken - Livet i kjøkkenet, magasin


Dyrk dine egne urter på kjøkkenet. Dyrk fra frø eller kjøp ferdige frøplanter som gir litt raskere resultater. Basilikum, sitrongress, sitronmelisse, gressløk, mynte, oregano, persille, timian, rosmarin og salvie er eksempler på urter som passer fint å dyrke på kjøkkenet. Urtene kan du bruke som ingredienser i mange gode retter og det setter virkelig prikken over i-en på enhver matrett.

Jobb eller studer

Vi er mange som jobber og studerer hjemmefra, og noen ganger kan kjøkkenet fungere som kontor og skolebenk. Sørg for å ha god belysning og sitte komfortabelt. Ta korte pauser på dagtid og gjerne en litt lenger lunsjpause, kanskje med en liten tur ut i friluft.

Nyt dagen - inne og ute

Scala Inframe
Scala Inframe

Dagen begynner og slutter ofte på kjøkkenet. Over en kopp te blir det holdt samtaler i løpet av dagen som har vært og / eller planleggingen for morgendagen begynner. Det er på kjøkkenet vi slapper av og får de fine øyeblikkene med samtaler om store og små. Nyt disse øyeblikkene.