Skap helhet i det lille kjøkkenet

Tips og råd

Hvordan få et lite kjøkken til å føles stort? Interiørarkitekten Lotta Agaton og Sigdal har skapt en skreddersydd og varm følelse på et lite kjøkken ved å kle det helt i eik - naturlig, lunt og trendy.

Sigdal kjøkken - Amfi Eik

"Naturlige materialer føles veldig riktig akkurat nå, det gir rommet et levende preg og treverket eldes vakkert. Akkurat nå lengter vi etter det ekte og varige," forklarer Lotta. Hele kjøkkenet er innredet med smarte løsninger der alle overflater skaper smart lagring.

”Vi har jobbet med materialer på en omfattende måte og innredet kjøkkenet med Sigdals modell Amfi eik. Vi har blant annet laget et veggpanel som går helt opp til taket og kledd inn vinduet for å lage en koselig sittebenk.”

På kjøkkenet har Lotta valgt å jobbe med bare to naturlige materialer for å minimere antall inntrykk. I kontrast til eiken møter vi betongen. Gulv, vask, sittedelen og sprutsonen går alle i samme gråtone der klassisk betong og stilig laminat binder sammen helheten.

”Vi har også valgt svarte detaljer på dette kjøkkenet. Svart vask, svarte grep og en svart kran gir et arkitektonisk uttrykk. "

HELHETSFØLELSE

Våg å gå bort fra den klassiske tankegangen med benkeplater og skap og se kjøkkenet som en arkitektonisk helhet i stedet. Hvis du bor på et lite område eller har et lite kjøkken, kan du la hele rommet være kledd i ett materiale og skape plassbygd lagring.

VELG DETALJER MED OMHU

Detaljene gjør helheten - velg dem med omhu. Det er lett å glemme hvilken betydning vask, grep og blandebatteri har for den endelige stilen på kjøkkenet. Hvis du velger sort, krom eller hvit kran, påvirker det den generelle følelsen.

NATURMATERIALER

Velg noen få naturlige materialer og la dem ta plass i kjøkkenet. Naturlige materialer gir kjøkkenet en varm og ekte følelse, og hvis du holder deg til noen få materialer, er inntrykket roligere i et lite rom. Totalt sett bør du ikke blande for mange ulike materialer.

SE DETALJBILDER OG INNREDNING

SKAP ROMFØLELSE

• Sørg for helhet

• Vær nøye med detaljene

• Bruk naturmaterialer

• Ikke bland for mange ulike materialer

• Velg smarte innredningsløsninger

Sigdal kjøkken - Amfi Eik

LED-belysning

Les mer om belysning
Sigdal kjøkken - Amfi Eik

Benkeplate med betonglook

Se våre benkeplater
Sigdal kjøkken - Amfi Eik

Matskap med innvendige skuffer

Les mer om skuffeinnredning
Sigdal kjøkken - Amfi Eik

Detaljbilde Amfi Eik

Les mer om Amfi Eik