7 tips til smart kjøkkenplanlegging

Kjøkkenplanlegging

Drømmer du om et nytt kjøkken – et som virkelig fortjener plassen som husets naturlige samlingspunkt? Vi gir deg syv inspirerende og smarte tips til kjøkkenplanleggingen.

Kjøkken, Tun, sigdal

1. Hva er din stil?

Ser du for deg et klassisk, landlig, moderne, retro eller tidløst kjøkken? Eller kanskje du heller liker den urbane og industrielle stilen? Uansett hva som er din stil kan du la deg inspirere av kjøkkentrendene i 2019, som gjenspeiler det naturlige, både når det gjelder farger og materialer. Jordtoner og naturmaterialer er derfor trygge og varige valg som sikrer deg et holdbart kjøkken, i dag og mange år fremover.


Rene flater gir rom for refleksjon.

2. Det viktige fargevalget

Fargevalget er avgjørende for et stilsikkert og helhetlig kjøkken. Velg blant millioner av farger eller gå for en av sesongens utvalgte trendfarger i naturnære og pudderinspirerte toner – alt er lov. Riktige farger i 2019 er varm grå, moderne beige, dempet grønn eller dyp blå.

Det er i tillegg populært med en monokrom fargeskala, som betyr at du har én farge i flere nyanser. Dette skaper ro og harmoni i hjemmet. Vær uansett sikker på at du velger en farge du kan leve med.


Grønt skaper liv.

3. Trendy naturmaterialer

Materialvalg på fronter og benkeplate har mye å si for atmosfæren og romfølelsen på kjøkkenet. Den nye trenden med naturmaterialer tilfører rommet en levende følelse, samtidig som det vil eldes med verdighet. Heltre som eik og benkeplater i betong er materialer som øker i popularitet.

Et tips er at få materialvalg gir et rolig inntrykk, men at kontraster likevel skaper liv. Det er bare fantasien som setter grenser.


Delikat innredet og åpen kjøkkenløsning.

4. Få frem kontraster i detaljene

Nøkkelen til drømmekjøkkenet ligger i detaljene, så ikke glem at ting som hvitevarer, oppvaskkum, dørknotter og kran er med på danne helheten. Et lyst eikekjøkken vil for eksempel holde seg stilrent med detaljer i krom, mens sorte detaljer vil gi det samme kjøkkenet et mer industrielt preg. Den eksotiske elegansen i et svartbeiset kjøkken kan understrekes med detaljer i gull – lek deg med ulike kontraster for et personlig preg.


Sorte detaljer er en favoritt hos mange.

5. Bli inspirert av smarte løsninger

Dagens smarte kjøkkenløsninger kan gi deg alt du drømmer om – og mer til. En kjøkkenøy er for eksempel den perfekte overgangen mellom kjøkken og stue, den gir ekstra benkeplass og oppbevaring, i tillegg til at den fort blir kjøkkenets sosiale samlingspunkt.

Hva med praktiske nedtrekksskap til kjøkkenkniver og andre ting du bruker ofte, ventilatorer som er nedfelt i benkeplaten, kjøleskuffer, eller egne urteskuffer med vekstbelysning? Det finnes til og med skuffer med integrerte USB-ladere, i tillegg til flere varianter av plassbesparende Pocket-skap som kan integreres i veggen.


Kjøkkenøy og integrerte løsninger gir pusterom på kjøkkenet.

På utkikk etter mer inspirasjon? Se på nett eller bestill Sigdal-katalogen her

6. Planlegg for god arbeidsflyt

Selv om kjøkkenet skal se bra ut, må du ikke glemme at det også skal ha en praktisk funksjon. Husk derfor på den berømte kjøkkentrekanten under planleggingen. Dette betyr at avstanden mellom komfyr, oppvaskbenk og kjøleskap ikke må være for lang, men heller ikke for kort.


Glad i kjelene og kasserollene dine? Vis dem gjerne frem!

7. Få hjelp til drømmekjøkkenet

Det ultimate drømmekjøkkenet ditt oppnår du best med god hjelp. Med Sigdal får du det kjøkkenet du ser for deg, samtidig som det skreddersys dine behov. Du får verdifull hjelp og tips til løsninger du kanskje ikke visste om på forhånd – slik at du sitter igjen med drømmekjøkkenet du ikke visste fantes.

Start kjøkkenreisen hos din nærmeste Sigdal-forhandler.

Les mer om hvordan planlegge et funksjonelt og godt kjøkken her.

Flere tips til kjøkkenplanleggingen

Velg stil først
Synes du det er vanskelig å bestemme deg for farger og materialer kan det hjelpe å velge overordnet stil først. Vil du ha et nøytralt kjøkken som ikke gjør så mye ut av seg eller et som tiltrekker oppmerksomhet?

Ta deg tid før du bestemmer deg
Bruk tid på å undersøke alle alternativer, og gjør en nøye vurdering før du tar et endelig valg. Da er det mindre sjanse for at du angrer på valgene dine.

Tenk soner
Et kjøkken har ofte flere bruksområder, så det kan hjelpe å dele det inn i soner. Kanskje én for matlaging, én for arbeid og én for avslapning?