Dyrk hjemme i eget kjøkken: Her er alt du trenger

Gjør kjøkkenet mer levende med planter og egen dyrking og la det bli en del av ditt matskap hele året.

Sigdal kjøkken - Horisont S5500-N, urteskuff
Sigdal kjøkken - Uno 1002-Y, smart hylle
Sigdal kjøkken - Horisont S5500-N, stemning

Interessen for dyrking vokser og flere oppdager at det er fullt mulig å dyrke urter og grønnsaker innendørs - selv om høsten og vinteren. Urban landbruk har blitt populært i store byer rundt om i verden, du trenger ikke engang ha en terrasse eller balkong for å lykkes. Med riktige varianter i kombinasjon med de riktige produktene, kan du opprette en frodig oase i ditt hjem som gir friske avlinger til matlaging hele året. Dessuten at det er godt og nyttig med hjemmelaget, er det også den mest fasjonable interiør detalj akkurat nå. Bli en urbane bonde du også, og start den allerede nå! Her er de beste tipsene:

1. Faste løsninger

Det enkleste og peneste er å tilpasse kjøkkenet til dyrking helt fra starten. Med Sigdals skuffer for urter forvandles en eller flere av kjøkkenets skuffer til drivhus. Skuffene får riktig belysning og de rette forholdene for friske krydder og grønnsaker hele året. Har du plass på eller ovenfor benken har vi også gode dyrkekasser som du kan bruke med innbygd blelysning og plass til krukker.

2. Tilpasset vekstbelysning

Enten du har plass til en permanent løsning eller ikke er en lampe et must. Lysene skal lyse på plantene mellom 12-16 timer i døgnet. Unngå lamper som blir varme ettersom det er lyset plantene vil ha, og ikke varmen som tørker plantene ut. Sigdals vekstlysning er tilpasset slik at plantene skal trives godt.

3. Jord og potter

Velg en næringsrik og godt drenert jord i pottene, og sørg for at jorda holdes fuktig og porøs, slik at frøene spirer raskere og unge røtter roter seg bedre. Hvis du kjøper ferdige urter, er det viktig å repotte dem i større potter med fruktbar jord for at de skal kunne vokse.

4. Så i omganger

Så nye frø med et par ukers mellomrom, slik at du kan høste mens plantene vokser seg ferdig. Både salat og krydder fungerer bra å så i omganger, salat med 1-2 ukers mellomrom og krydder med 2-3 uker mellom såing.

Sorter som vokser på høsten og vinteren

Ananas er lettere å dyrke enn du tror. Plant i en stor potte og sørg for at plantene får rikelig med lys.

Kål finnes i en rekke forskjellige varianter og kan dyrkes innendørs.

Reddiker vokser sakte innendørs om vinteren, men det spiller ingen rolle! Bladene vokser fort og de er perfekte å drysse i en salat.

Urter kan såes i èn potte, du kan blande flere forskjellige varianter i samme potte.

Salat kommer i mange varianter, og de fleste liker seg innendørs om vinteren hvis de får ekstra varme og lys.

Grønnsaker som agurk, tomat og paprika går bra å dyrke innendørs. Det er imidlertid greit å huske at busker og ranker kan bli ganske store og de kan trenge hjelp med pollinering.

Oppdag våre produkter for å dyrking hjemme på kjøkkenet.

Tips om hvordan du skal ta vare på dine friske urter

Les mer om hvordan den grønne trenden inntar våre hjem

Våre kjøkkeneksperter er alltid der for å hjelpe deg. Besøk våre forhandlere, bestill et møte eller ring oss bare. Finn nærmeste butikk.

Sigdal kjøkken - Uno 1002-Y, smart hylle
Kampanje toget - miljøbilder
Sigdal - bilder krydder

10 tips for en smidigere kjøkkenrenovering Kjøkkenplanlegging

Det er mye å tenke på når man skal renovere sitt kjøkken. Her deler den svenske livsstilsbloggeren Underbara Klara sine beste tips for å håndtere hverdagen under oppussingen.

Les mer om 10 tips for en smidigere kjøkkenrenovering

Sigdal moodboards Kjøkkenplanlegging

Valgmulighetene har aldri vært flere når det kommer til kjøkkenplanlegging. For å gjøre valgene lettere for deg har vi sammen med den svenske innredningsspesialisten Lotta Agaton laget moodboards som viser hvordan ulike typer materialer og farger kan settes sammen for å skape den rette stemningen og følelsen i kjøkkenet ditt.

Les mer om Sigdal moodboards

Med fokus på detaljene Kjøkkenplanlegging

Etter en stund slutter detaljer å være detaljer. Og blir alt. Som i Sigdal sitt nye kjøkkenkonsept Signatur Favn der ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Les mer om Med fokus på detaljene

Nytt kjøkken? Slik planlegger du. Kjøkkenplanlegging

Vi gir deg tips til hvordan du kan planlegge ditt nye kjøkken best mulig for å få et kjøkken tilpasset dine ønsker og behov.

Les mer om Nytt kjøkken? Slik planlegger du.