Dyrk din egen chilli!

Hotteste høsttrenden: Dyrk din egen chilli - og lag en knallgod chilligryte

Høst er virkelig en matlagingsvennlig sesong. Den svale sesongen tilbyr varer som er perfekte for retter som fyldige gryter og velsmakende desserter. Hvorfor ikke dyrke noen av ingrediensene i ditt eget kjøkken?

Trender finnes på alle områder, selv når det gjelder matlaging. Selvom noen av trendene er sesongbaserte kan andre kulinariske komponenter passe inn i våre kjøkken. Hotteste trenden i høst? Dyrk din egen chilli.

En av de enkleste måtene for et godt resultat er å la chillien få sitt eget sted på kjøkkenet. Et sted med tilpasset belysning er en god forutsetning for at planten blomstrer og blir en god ingrediens i matlagingen.

I tillegg til det faktum at chilli er en fin touch på kjøkkenet, gir den deg også en deilig styrke i dine retter. Nedenfor er oppskriften på en god og fyldig gryte som varmer noen og enhver i høstmørket.

Fyldig høstgryte

4 porsjoner

Du trenger:
1 gul løk
4 gulrøtter
2 hvitløksfedd
1 Chilli Cheyenne
0,5 dl olivenolje
1 dl vann
salt
pepper

300 gram svinefilé (eller halloumi til vegetarisk variant)
125 gram cocktailtomater
3 ss tomatpuré
1 ss honning

5 dl matlagingsfløte
1 ss kinesisk soyasaus
1 ss timian
1 ss basilikum
2 ss koriander
2 ss oregano

Slik gjør du det:

Del chilien på midten og skrap frøene for å redusere styrken. Hakk chili og hvitløk, hakk løk og gulrøtter. Fres de fire ingrediensene i olje i en gryte, ha oppi vann og la det stå i fem minutter.

Strimle og hakk svinfileten, eller halloumien, og legg i gryten. Ha i salt og pepper. Del tomatene i fire og legg i sammen med tomatpuré, honning, fløte ​​og soya. Rør om.

Hakk de friske urtene og bland i gryten. La småkoke i ca. 15 minutter ved lav varme. Server med passende tilbehør som poteter, ris eller pasta. NYT!

Oppdag våre produkter for å dyrke hjemme på kjøkkenet.

Tips om hvordan du tar vare på dine ferske urter

Les mer om hvordan den grønne trenden inntar våre hjem

Våre kjøkkeneksperter er alltid der for å hjelpe deg. Besøk våre forhandlere, bestill et møte eller ring oss bare. Finn nærmeste butikk.

Sigdal - bilder krydder
Den nordiske matreisen - toget
Sigdal - bilder krydder

Kategori: Oppskrifter

Dillristet laks med sennepspoteter Oppskrifter

Den svenske matbloggeren Markiz Tainton deler sin enkle og helt nydelige oppskrift - Dillristet laks med sennepspoteter.

Les mer om Dillristet laks med sennepspoteter

3 digge vaffeloppskrifter Oppskrifter

Vafler er perfekt hverdagsmat og passer som en rask lunsj, mellommåltid eller til kaffen. Den svenske kokken Markiz Tainton gir oss tre deilige vaffeloppskrifter.

Les mer om 3 digge vaffeloppskrifter

Lisa Lemkes beste dyrketips Oppskrifter

Nå er det tid for å høste salat og Lisa Lemke, kjent fra TV-programmet "Sommermat i Falkenberg", gir oss tips til dyrking både utendørs og innendørs, i tillegg til oppskrift på en dressing som løfter den grønne salaten til nye høyder.

Les mer om Lisa Lemkes beste dyrketips

Bak den perfekte makron Oppskrifter

Lær deg å bake den perfekte makron med en av Norges beste konditorer Sverre Sætre.

Les mer om Bak den perfekte makron