Grønnere kjøkken gir helse og inspirasjon

Grønne planter gir ro og bidrar til et bedre og renere inneklima, i tillegg skaper det rom der du kan lade batteriene. La det grønne ta større plass både i maten og innredningen.

Lokaldyrket blir hjemmedyrket

 

Over halvparten av Europas befolkning bor i byer, og byene vokser seg større og større. Når menneskene flytter fra landet, ser vi en trend i at naturen flytter med. Mennesker i storbyer dyrker stadig mer hjemme. Alt fra større kjøkkenhager med grønnsaker og tomatplanter på balkongen til bønner i vinduskarmen og urtepotter på kjøkkenet. Å dyrke mat hjemme gir ikke bare en mer bærekraftig utvikling for framtiden –flere rapporter viser at man også får det bedre.

Den grønne trenden vokser videre i innredningen

 

Noe har hendt. Plantene nøyer seg ikke lenger med å være krydderet på kjøkkenet. De er nå blitt en del av selve rommet. Artikler i interiørmagasiner og innlegg på designblogger er fylt med grønne innredningstips. Dette er en trend som fortsetter å gro.

 

Hengende planter er blitt mer vanlig, og det finnes mengder av potter og løsninger. Nå ser man tips på hvordan man kan plante i reagensrør og hvordan glassboller enkelt kan forvandles til et terrarium. Ved å henge planter på veggen, kan man skape en frodig grønn tapet. Et tegn på at denne innredningstrenden er blitt virkelig stor, er at møbler og interiør nå tilpasses etter plantene og ikke bare omvendt.

Grønnere kjøkken gir både helse og inspirasjon

 

At grønne planter gir ro og bidrar til et bedre og renere inneklima er godt kjent. Men at det også skaper et rom der du kan lade batteriene, har du kanskje ikke tenkt på. Så la de grønne plantene gro og ta større plass på kjøkkenet – både som mat og innredning.

Kategori: Dyrking